Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Skjermbilde fra Love Actually

Stjel stilen til disse fasjonable karakterene fra kjente julefilmer

Julefilmer gir mer enn bare julestemning.

Desember er tiden for å se så mange julefilmer man bare rekker, slik at man blir fylt med skikkelig julestemning. Men ofte er det ikke bare julestemning man sitter igjen med, men også en god dose stilinspirasjon. Det er jo tross alt mange fasjonable karakterer som dukker opp i de mest populære julefilmene.

Kanskje trenger du litt inspirasjon til noen fine vinterantrekk? Eller er du fortsatt usikker på hva du skal ha på deg på julaften?

Vi viser deg hvordan du kler deg som fire stilsikre karakterer fra kjente julefilmer.

Amanda Woods i The Holiday

The Holiday er en julefilm som uten tvil må ses minst én gang hver desember – mye på grunn av Cameron Diaz i rollen som den noe snobbete Amanda Woods. Man sitter alltid igjen med en følelse av å ville oppgradere hele garderoben når filmen er ferdig.

Stjel stilen til disse fasjonable karakterene fra kjente julefilmer
Foto: Skjermbilde fra The Holiday / Hvit cardigan fra Ella&Il / Lilla genser fra H&M / Skjerf fra Missoni via Zalando / Lilla lue fra La Bonnet Amsterdam via Ferner Jacobsen / Kashmirbukse fra Kashmina

Amanda vet virkelig å kle seg komfortabelt, men likevel se smashing ut. Vi kopierer gjerne dette antrekket til juleferien!

Lyse og luksuriøse klær er en gjenganger på Amanda i filmen, som en lekker kåpe med teddystoff og en deilig, hvit høyhalset genser. Sleng på et tynt skjerf i halsen og skinnhansker så sklir du rett inn i The Holiday.

Stjel stilen til disse fasjonable karakterene fra kjente julefilmer
Kåpe fra Beaumont Amsterdam via Zalando / Kashmirgenser fra Envelope1976 / Skinnhansker fra Hestra

Juliet og Natalie i Love Actually

Også i klassikeren Love Actually kan du ta med deg et tips eller to til fine antrekk om vinteren. Det er ikke til å legge skjul på at Keira Knightley sin karakter, Juliet, har på seg noen tvilsomme plagg og tilbehør i løpet av filmen – men hun treffer også på mye.

I den ikoniske scenen hvor Mark dukker opp på døren med en kjærlighetserklæring til Juliet, har hun på seg en enkel genser uten ermer som er trukket ned på den ene skulderen. Bla nedover for en skikkelig lookalike!

Juliet viser også at det enkle ofte er det beste, med langermede trikotgensere i ulike farger.

Stjel stilen til disse fasjonable karakterene fra kjente julefilmer
Hugh Grant som statsministeren og Martine McCutcheon som Natalie. Foto: Skjermbilde fra Love Actually

Et annet antrekk fra filmen som kan trekkes frem er den røde kåpen og hvite bereten Natalie har på seg når hun gjenforenes med statsministeren på flyplassen. Et skikkelig juleantrekk!

Hvit strikkegenser fra Filippa K via Spotern / Rosa genser fra H&M / Hvit beret fra Läst via Qomo / Rød kåpe fra Mango

Ellen Griswold i National Lampoon’s Christmas Vacation

I tillegg til å være over gjennomsnittet tålmodig, er Ellen Griswold i National Lampoon’s Christmas Vacation nokså stilsikker.

Spesielt antrekket hun har på seg på julaften er virkelig en drøm. Gjenskap antrekket med en hvit bluse, et grønt midiskjørt og en brosje i halsen.

Foto: Skjermbilde fra National Lampoon’s Christmas Vacation / Hvit bluse fra Camilla Pihl / Brosje fra Dior / Grønt midiskjørt fra Prada

Les også: 6 nye julefilmer du kan streame nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer