Butikkansatt stjal klær for 150. 000 kr. Foto: Politiet

Et av plaggene politiet fant hos vedkommende. Disse koster gjerne rundt 5000 kroner. Foto: Politiet

Butikkansatt stjal klær for 150 000 kr og solgte på Tise – dømt til fengsel

Skylder på dårlig råd.

En mann i 20-årene ble i Oslo tingrett dømt til 75 dager i fengsel etter å ha innrømmet å stjålet klær fra sin arbeidsgiver for 150 000 kr.

Den tiltalte jobbet for en kleskjede kjent for eksklusive merkeklær fra 2017. Ifølge Aftenposten skal mannen ha hatt ambisjoner om å leve av å være klesdesigner og stylist.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tatt på fersken

Samtidig som tiltalte jobbet i klesbutikken drev han sin egen nettside som solgte klær. Han hadde også opprettet en egen profil på gjenbruksappen Tise. Der solgte han de eksklusive klærne, ofte med merkelappen på, slik at kjøperne skulle føle seg trygge på at plaggene var nye.

Det var under en kontroll i 2019, av et firma som skulle hindre svinn, at mannen ble stoppet. På vei ut av butikken der han jobbet, med en jakke til 7500 kr samt andre varer han ikke hadde betalt for, ble han tatt på fersken.

Da hadde firmaet allerede fattet mistanke rundt mannens virksomhet ved å følge med på profilen hans på Tise. Der hadde han nemlig tilsvarende jakke ute til salgs, uten at han kunne fremvise kvittering.

Ansattrabatt

Ifølge tiltalen hadde mannen totalt stjålet klær for 256 000 kroner fra sin arbeidsgiver i løpet av et år. Dette mener mannen selv er et for høyt beløp. Ifølge han er det snakk om 100 000 – 150 000 kroner. Til retten forklarte han at han stjal fordi han hadde dårlig råd.

Mannen i 20-årene påpeker at mange av varene han solgte, og som var omfattet av tiltalen, var skaffet på lovlig vis. Plaggene han solgte var kjøpt med ansattrabatt i hans eller andres ansattes navn.

I tillegg hadde ansatte tilgang til eksklusive lagersalg og fikk sponset klær fra leverandører for å gå med i butikken.

Grunnet dette ble beløpet den tiltalte hadde underslått satt til 150 000 kr i retten. Mannen må sone 75 dager i fengsel, betale 150 000 kroner til staten, samt 3000 koner i saksomkostninger.

Til Aftenposten sier forsvarer Øivind Sterri at mannen angrer.

Han angrer på det han gjorde og har tilstått. Straffen er i tråd med hans tilståelse. Vi kommer ikke til å anke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: Denne diamanten satte prisrekord