Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
STILORAMA med Sara Flaaen Licius
Foto: Instagram/ @saraflaaen

STILORAMA: Sara Flaaen Licius

– Hvorfor skal alle i vennegjengen ha samme bukse, sko og veske?

I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama har vi tatt en prat med Sara Flaaen Licius om stil og inspirasjon.

25-åringen bor i Oslo og jobber som frilansjournalist, modell og innholdsskaper.

– Jeg føler jeg for det meste løper rundt, for jeg er så heldig at jeg får drive med litt av hvert gøy i motebransjen!

Beskriv stilen din med tre ord?

– Jeg føler jeg er i gata effortlessly scandi-parisian.

Hvem er ditt norske og hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Jeg pleier egentlig bare å svare Carrie Bradshaw på dette spørsmålet. Vil absolutt si vi har veldig forskjellig stil, men hun gir meg likevel masse inspo!

– Jeg liker at hun har solide motekunnskaper, at hun er litt messy, litt uventet og feminin, men samtidig har en edge, at hun eksperimenterer så masse – og ikke minst utstrålingen hun (og også Sarah Jessica Parker) har. Rå dame, da.

– I Skandinavia inspireres jeg av mange forskjellige, store og små. Jeg tenker jeg inspireres like mye av profiler sin utstråling og vibe, som faktiske klær. 

Carrie Bradshaw er et av stilikonene til Sara. Foto: Instagram/ @saraflaaen

Hvilken by gir deg mest inspo?

– København, tror jeg at jeg må si! Jeg elsker at det er en by som er både så avslappet og så levende. Jeg har også vært heldig å få dra en del dit i jobbsammenheng, og det er alltid skikkelig stas og inspirerende.

– Med andre ord, jeg forbinder denne byen med all things good! 

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Jeg er en turtleneck-jente: Jeg er iskald av meg og fryser året rundt. Derfor er dette absolutt mitt mest konstante plagg, både med og uten lange ermer. Ellers er det mye denim på meg i hverdagen, og en fresh dress er en fast go-to.

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling
Sara forteller at hun bruker mye denim i hverdagen. Foto: Instagram/ @saraflaaen

Hva har du på deg på fest?

– Jeg liker å vise litt hud jeg da. Samtidig som jeg prøver å holde varmen, vel å merke. Spennende balansering der.

– Jeg holder gjerne festlooken min enkel og avslappet med et eller annet «hudstatement». Balanse er derimot et must. Det vil si at jeg for eksempel helst matcher en croptop med noen highwaist, lange (eller baggy) bukser, miniskjørt med turtleneck eller en oversized dress med bare en bralette under.

– Jeg har også definitivt en tendens til å favorisere sort på fest, og den prøver jeg bevege meg litt vekk fra. Gøy med fargefest også! 

Sara liker å vise litt hud når hun skal på fest. Foto: Instagram/ @saraflaaen

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Den siste tiden har det definitivt vært to vintageblazere for herre fra Boss, som jeg kuppet hos Fretex. Yay! Ellers er det seff bunaden min som troner øverst her.

Hva er ditt største bomkjøp?

– Jeg har ikke så mange store, men jeg har mange små. Det har alltid vært kleint mye med lappen på i klesskapet mitt. Men de siste par-tre årene har jeg kuttet vesentlig ned på shopping, og særlig fast fashion-kjedene. Og bedre skal jeg bli, seff!

Hvilket dyrt kjøp angrer du mest på?

– Ingenting jeg kommer på. Heldigvis!

Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

– Dette er meg hver dag egentlig, og de fem minuttene blir som regel til ti. Jeg har heldigvis mange dresser som jeg synes funker ypperlig som go-to-look. I tillegg elsker jeg to denimsett jeg har med matchende bukse og cropped jakke. Ett i grå vask og ett i mørk vask.

– De blir flittig brukt!

Sara Flaaen Licius har kuttet ned på shoppingen de siste årene. Foto: Instagram/ @saraflaaen

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

– En ny vintageveske som belønning fra meg til meg når jeg endelig får levert masteroppgaven min.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Hvilken trend kan Norge ta en pause fra nå?

– Jeg synes vi generelt er litt vel trendslaver jeg. Hvorfor skal alle i vennegjengen ha samme bukse, sko og veske? Fordi «alle» hedrer Janteloven og er livredde for å skille seg ut.

– Det er faktisk ganske uinspirerende, synes jeg.

Minimalist eller maksimalist?

– Minimalist, men aller helst med en eller annen liten twist eller fresh detalj. Jeg er liksom ikke helt en svart-dressbukse-og-hvit-t-skjorte-person.

Hvem ville du raidet klesskapet til: Carrie Bradshaw eller Bella Hadid?

– Bradshaw!

Jeans eller dressbukse?

– Herregud, dette er jo det eneste jeg går i. En fitted dressbukse og en slim, men relaxed, jeans med lange bein står like høyt. Sorry, not sorry. Men slouchy eller oversize dressbukser, og dressbukser med ankelkorte bein er nei takk. 

Sara bruker både jeans og dressbukser flittig. Foto: Instagram/ @saraflaaen

Skinnjakke eller blazer?

– It’s the skinnjakke for me.

Hva slags look imponerer man deg med på date?

– Oi! Dette er noe jeg har tenkt veldig lite på. Jeg synes bare det er kult om man viser at man er stilbevisst (bevisst sin egen stil altså, ikke bevisst fashion eller trender)!

– Jeg tenker at stil er individuelt og gøy, ikke akkurat noen viktig eller deal-breakende faktor.

Hva kler du deg helst i denne sommeren?

– Jeg har fått dilla på flip flops. Tidligere har jeg så vidt eid et eneste par. Har tre farger nå som jeg vil style til aaalt! Jeg er også obsessed med open back plutselig, needless to say for de som følger meg på Insta.

– I tillegg har jeg noen fine kjoler jeg gleder meg til å bruke, gjerne av typen som kan styles både opp og ned. En eller annen form for highwaisted shorts med diverse croptopper eller croppede gensere er også en typisk go-to.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Cecilia Teigen

For ordens skyld: Sara er tidligere skribent hos Melk & Honning.

Les også: STILORAMA: Adrian Amara

Siste saker

Mest lest nå
Les mer