Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nina Buzzi, direktør ved Eger. Foto privat

STILORAMA: Nina Buzzi

–  Jeg elsker hverdagsuniformer.

Fortell litt om deg selv:

Jeg er direktør for motevarehuset Eger, en stilling jeg har hatt i tre år nå. Man kan godt si at Eger er mitt hjertebarn. Jeg har vært der helt siden vi åpnet i 2009, tidligere som innkjøpssjef og konseptutvikler for luksuskonseptet til Høyer – så jeg har vært med helt fra scratch.

På fritiden jobber jeg også med å videreutvikle motebloggen min, som jeg gradvis stengte ned for et par år siden. Jeg har tenkt å utvikle den i en ny og litt mer personlig retning og kjenner jeg er litt spent på det.

Beskriv garderoben din med tre ord:

Fargerik, chic og elegant er vel de ordene som beskriver den best.

Nina Buzzi, direktør ved Eger. Foto privat

Hva er din «hverdagsuniform»?

Jeg elsker hverdagsuniformer. Alt for å gjøre hverdagen litt enklere!

Akkurat nå er det mye dressbukser, med et litt uventet snitt, for eksempel vide og 3/4 lange, eller i en sterk farge. Samt en skjorte eller pen genser til. Spisse pumps i en sterk farge gjør gjerne hverdagsuniformen litt mer spennende. Ellers er jeg stor fan av kjoler som hverdagsantrekk – det er jo det aller raskeste stylingmessig.

Nina Buzzi, direktør ved Eger. Foto privat

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

Jeg blir generelt veldig glad i plaggene mine (stiltips: aldri kjøp noe du ikke elsker!).  Men hvis jeg må velge én ting, så er jeg veldig glad i en okergul kjole fra Carven, med lange ermer og til rett under kneet.
Plagget som har gitt meg mest «value for money» er nok et mørkebrunt midjebelte med stener fra Lanvin – det styler opp ett hvert antrekk, og du skal ikke se bort ifra at jeg til og med bruker det på ball, hehe.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Hva er det mest crazy du har i garderoben?

Crazy er relativt, men jeg tror ikke jeg har noe crazy i garderoben!

Hva ville du aldri gått med?

DHL-kolleksjonen til Vetements. (Da styler jeg heller opp et putetrekk med Lanvin-beltet mitt).

Hva er det dyreste du har  i klesskapet?

Det har jeg ikke oversikt over. (Jeg har garantert fortrengt det).

Sminket eller usminket?

Sminket.

Nina Buzzi, direktør ved Eger. Foto privat

Du har 5 minutter foran speilet. Hva gjør du?

Hverdagssminken min tar kun fem minutter, så det rekker jeg fint. (Men det jeg ikke rekker i tillegg da er hudpleieregime, kaffe, sjekke mobilen og generell prokrastinering – og det er jo også svært viktig om morgenen).

Hvordan pynter du deg?

Det blir som regel en fargerik kjole og pumps, eller en vid dressbukse og bluse. Det er ikke så stor forskjell på festgarderoben og jobbgarderoben min egentlig.

Nina Buzzi, direktør ved Eger. Foto privat

Hvem er ditt stilikon?

Kanskje gammelt nytt, men jeg må jo si Olivia Palermo. Estetikken hennes treffer meg midt i hjertet.

Isabel Marant eller Stella McCarney?

Uten tvil Stella. Hun har vært en av favorittdesignerne mine i årevis. Det var også det første merket jeg signerte i karrieren, og den første store motevisningen jeg var på i Paris. Hun er alt for dette med både «empowering women» og dyre- og miljøvern, så ideologien hennes er noe som tiltrekker meg.

Cosmopolitan eller øl?

Hvis jeg får velge tar jeg gjerne et glass vin, takk.

Minimalist eller maksimalist?

Noe midt i mellom. Rene linjer, men mye farger og detaljer.

Nina Buzzi, direktør ved Eger. Foto privat

Shopper du spontant eller planlegger du hvert kjøp?

Jeg har alltid en mental innkjøpsliste (kall det yrkesskade), så selv om det kan virke spontant når jeg kommer over noe, er det alltid gjennomtenkt.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Hva står på ønskelisten din nå?

Sandro har et helt hav av vakre kjoler om dagen, med litt 70-talls snitt. Jeg ønsker meg alle sammen.

Hva gjør du på søndager og hva er din «søndagsuniform»?

Søndagsuniformen er en shorts og en oversized skjorte. Det jeg helst gjør er kvalitetstid med mine nærmeste, eller endelig få utløp for mine introverte sider som å fotografere, male, skrive og så videre.

Nina Buzzi, direktør ved Eger. Foto privat

Hvilket dyr assosierer du deg selv mest med?

Jeg er et hundemenneske, men personligheten min er nok mer som en katt.

Alle bilder via Nina Buzzi @NinaBuzzi

Les også: Stilorama: Katarina Petrovic

Siste saker

Mest lest nå
Les mer