Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
helene hammer. foto privat

STILORAMA: Helene Hammer

– Jeg elsker å jakte på unike plagg.

Fortell litt om deg selv:

– Helene Hammer, 24 år fra Fredrikstad. Flyttet til Oslo da jeg var 19 og jobber fulltid som modell. Reist verden rundt og bodd i koffert i seks år. Ellers er jeg en høysensitiv perfeksjonist som er sjukt opptatt av interiør og å skape kule ting. 

Beskriv garderoben din med tre ord:

– Leken, eksprimentell og komfortabel.

helene hammer. foto privat

Hva er din «hverdagsuniform»?

– I jobben min som modell må jeg gå med en slags uniform som består av stramme, mørke klær og hæler. Helst så enkelt som mulig. Privat er jeg mye mer leken og fargerik.

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– En vintage-kjole jeg kjøpte i London for mange år siden. Den var ganske dyr så jeg husker at jeg sa til meg selv at jeg måtte tenke litt på det – og gikk ut av butikken med en dårlig magefølelse. Neste dag kom jeg tilbake og kjolen hang ikke lenger på stativet. Jeg satt hele butikken i sving for å spore opp kjolen, men som de sa: «Er du ekstremt heldig er det mulig den blir levert tilbake». Jeg hadde min siste dag i London og etter en casting for Burberry hadde jeg 30 minutter før jeg måtte til flyplassen. Jeg slang meg i en taxi, løp inn i butikken og der hang den. Det var meant to be oss to. Og vi har hatt mange festlige kvelder sammen siden.

Helene Hammer. foto privat

Hva er det mest crazy du har i garderoben?

– Legger man godviljen til kan garderoben min i enkelte tilfeller se ut som et kostymelager. Det er mye paljetter, frynser og fjær. Men jeg har en vintage-skinnbukse i gull fra Dolce & Gabbana. Den er ganske crazy og gøy.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Hva ville du aldri gått med?

– Man skal aldri si aldri. Plutselig skjer det at jeg har vært på en shoot med en kul stylist og finner ut av harem-bukse er det kuleste som finnes.

Helene Hammer. foto privat

Nytt eller vintage? 

– Vintage, uten tvil. Jeg elsker å jakte på unike plagg. Noe som ingen andre har. Når man kjøper brukt er det ofte mer gjennomtenkt og bra for miljøet. Vinn-vinn.

Sminket eller usminket?

– Jeg var en liten teaterspire da jeg var liten, så det med sminke og hva det kan gjøre med en karakter eller et antrekk er noe jeg elsker. Så må si sminket, selv om jeg går en del uten også.

Helene Hammer. foto privat

Du har 5 minutter foran speilet. Hva gjør du?

– God fuktighetsfrem og SPF. Litt CC-cream for å jevne ut hudtonen, samt concealer for å skjule litt lite søvn. Bronzer i kremform som jeg bruker i tinningen, kinnbena og som øyenskygge. Litt leppestift i en nøytral tone. Det overflødige på leppene tapper jeg som blush i kinnene. Avslutter med litt fuktighetskrem på kinnbena, som fungerer som en slags naturlig highlighter. Jeg grer bryna og dropper mascara. Voilà!

Hvordan pynter du deg?

– Kommer veldig an på humøret. En maskulin dress med et par kule hæler, eller en feminin kjole med sokker, et par sandal-heels og en dressjakke med skulderputer.

helene hammer. foto privat

Hvem er ditt stilikon?

Skulle gjerne dratt på shopping med karakteren Carrie Bradshaw fra Sex and the City.

Stine Goya eller Toteme? 

Stine Goya!

Har du en signaturparfyme?

Portrait of a Lady av Frederic Malle.

helene hammer. foto privat

Champagne eller øl?

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

Det er alltid en anledning for å feire noe eller noen med litt bobler.

Minimalist eller maksimalist?

– Hjemmet mitt og gardroben min roper maksimalist. Jeg er en samler. Selv om jeg enkelte ganger skulle ønske jeg var mer minimalist. Det er slitsomt å være maksimalist når man lever i en koffert.

Shopper du spontant eller planlegger du hvert kjøp?

– Jeg vil helst planlegge alt, tenke på det, for så å tenke litt til. Er det vintage blir det ofte spontant, selv om jeg er hun irriterende kunden som alltid spør om de kan henge bort plagget så jeg kan sove på avgjørelsen til neste dag.

Helene Hammer. foto privat

Hva står på ønskelisten din nå?

– Et par morsomme hæler for sene sommernatter.

Hva gjør du på søndager og hva er din «søndagsuniform»?

– Et kashmirsett, briller på nesa og en fjernkontroll i hånda. Den kan eventuelt byttes ut med en kaffe på kafé.

Hvilket dyr assosierer du deg selv mest med?

– Jeg ble kalt for en lur rev da jeg var liten, så jeg får vel svare det.

helene hammer. foto privat

Alle bilder: Helene Hammer @HeleneHammer_

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Ceval Omar

Siste saker

Mest lest nå
Les mer