Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Stilorama Fredrik Risvik
Bilde via Instagram @fredrikrisvik

STILORAMA: Fredrik Risvik

– Hjemme hos oss er det fest hver dag med datteren vår på snart 2 år.

Fredrik Risvik bor i Stavanger og er far til lille Uma. Han jobber med Instagram (der han har 137 000 følgere) og lanseringen av merket YACAIA.

Beskriv stilen din med tre ord?  

– Komfortabel, nedtonet, minimalistisk.

Hvem er ditt norske stilikon? 

– Jeg har vel ikke funnet noen enda, men jeg har alltid likt Thomas Dybdahl sin musikk om det gjelder?

Instagram: @fredrikrisvik

Hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Hiroki Nakamura og Margaret Howell. Begge har vært konsekvente i hver sin stil og hvordan de designer for sine brands. De har en fantastisk personlig stil og er noen jeg ser opp til for hvordan jeg vil kle meg når jeg blir eldre.

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Barcelona har alltid vært en favoritt. Fantastisk arkitektur og gode minner fra 15 pluss turer dit tilbake til mine yngre år, hvor vi dro dit for å skate.

Hva er din «hverdagsuniform» på hjemmekontoret?

– Nå som det er litt kaldere ute, så blir det vel et par flanellbukser i ull med pleats og en cashmeregenser.

Bilde via Instagram @fredrikrisvik

Hva gleder du deg mest til å ha på på fest igjen? 

– Hjemme hos oss er det fest hver dag med datteren vår på snart 2 år, så helst noe komfortabelt som passer for hopping og dansing. 

Hva er det kjæreste du har i garderoben? 

– Jeg er ikke så knyttet til enkelte produkter, men muligens klokken min – en Rolex Submariner (No Date).

Stilorama Fredrik Risvik
Bilde via Instagram @fredrikrisvik

Hva er ditt største bomkjøp?

– Kommer ikke på noe annet enn flybillettene videre til Barcelona etter noen dager i London. Her klarte jeg å velge avgang fra motsatt flyplass enn den vi dro ut til. Vi fant ikke avgangen naturligvis, og måtte løpe til en buss som tok oss til den riktige flyplassen med tidsmarginer som ikke burde gå opp. En liten forsinkelse på avgangen reddet oss, men stemningen på bussen var ikke så god akkurat da, haha. Kansje ikke et bomkjøp, men heller jeg som ikke var klar over at det var to flyplasser i London.

Hvilket dyrt kjøp angrer du mest på?

– Hmm, der har jeg kansje vært flink og ikke gått på for mange smeller. Jeg prøver å tenke om jeg virkelig trenger det før jeg kjøper, og tidløse plagg i god kvalitet vil alltid ha en plass i skapet.

Stilorama Fredrik Risvik
Fredrik Risvik mener han er «minimalist med plass til litt ekstra keramikk på hyllene». (Foto via Instagram @fredrikrisvik)

Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

– Tar på et par sorte bukser med press, en hvit t-skjorte, sort strikketgenser i en løs passform og en oversized grå ullfrakk. Og en grå cashmere-lue. Glemte nesten skoene, men hvite common projects har vel blitt en del av min uniform. Og totebag til kamera, hodetelefoner, miir-vannflaske, munnbind, antibac og skjerf. Det var vel cirka fem minutter?

Hva står på ønskelisten akkurat nå?

– Et nytt bord til tv-stuen vår i 2. etasje. Og så har jeg ønsket meg Noguchi coffee table siden jeg kjøpte min første leilighet for ti år siden. Og en ny MacBook Pro – min synger på siste verset.

Hvilken trend kan Norge ta en pause fra nå?

– Jeg synes folk skal få gå i det de selv ønsker.

Minimalist eller maksimalist? 

– Minimalist med plass til litt ekstra keramikk på hyllene.

Stilorama Fredrik Risvik
Instagram: @fredrikrisvik

Kanye West eller Harry Styles? 

– Jeg er usikker på om Harry Styles ser bra ut på grunn av personlig stylist og selvfølgelig linken til Gucci. Så jeg velger da Kanye West, som også har veldig god smak når det kommer til interiørbiten (med litt hjelp – noe som bør være lov). Jeg vil også si at dette valget er tatt på grunnlag av stil og ikke personlige ytringer fra vedkommende, hehe.

Celine eller Gucci? 

– Dries Van Noten.

Hvordan ser 2021 ut for deg stilmessig?

– Det blir nok likt som 2020. Jeg liker mer nedtonede plagg hvor jeg heller kan prøve ut forskjellige silhuetter. Jeg er nok mer komfortabel i løsere passformer og bukser med høyere liv enn hva jeg var for to år siden. Kanskje jeg bytter ut litt av sneakers-kolleksjonen med loafers og derby-varianter. 

Les også: STILORAMA: Andrea Steen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer