Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Stilorama: Artist Benjamin Ingrosso. Foto:
Foto: Sandra Thorsson

STILORAMA: Benjamin Ingrosso

Den svenske artisten og reality-kjendisen er aktuell med både ny musikk og stil i 2020.

Under et raskt Norges-opphold nylig tok den plateaktuelle artisten en prat med Melk & Honning om garderobefavoritter, stilforbilder og hvordan selvtilliten har blitt bedre med årene.

Liker du 22-åringens musikk og stil er han for øyeblikket aktuell med både ny singel: The Dirt, plate og festival-turné. 2020 blir med andre ord et hektisk år for Ingrosso.

Beskriv stilen din med tre ord?  

– Tidløs, bekvem og sexy! Men med en touch av trend eller nåtid. Stilen min skal kjennes tidløst, men relevant med en kul jakke eller noen kule sko.

Hvem er ditt svenske stilikon? 

– Jeg synes fotograf Rami Hanna har veldig bra stil.

Hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Jeg følger en del folk på Instagram som jeg synes har kul stil. Jordan Tupack synes jeg er superfet. Samme med Johannes Hubel. De to er virkelig motsatsen til hverandre når det kommer til mote, men det liker jeg. Så liker jeg Regan Walker. Når det kommer til stilikon internasjonalt har jeg nok mer kontroll enn på hjemmebane.

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Paris eller Milano. Men jeg lander på Paris. I Paris føles det som alle kler seg veldig pent.

Hva er din «hverdagsuniform»? 

– Oversized bukser, et par fete sko, en clean t-skjorte, stappet nedi buksen – og en litt større jakke.

Hva har du på deg på fest?

– Hel dress, ikke vanlig dress, men en bukse og jakke i samme farge – som sett. Klassisk stil er også veldig fint.

Hva er det kjæreste du har i garderoben? 

– Jeg gjorde en kolleksjon med H&M, som var custommade, sammen med stylisten min Dennis Brøchner. Vi gjorde tre antrekk som bare jeg har. De liker jeg veldig godt. En hvit kimono og en sort kimono – og en superkul trøye i et slags søppelpose-materiale.

Hva er ditt største bomkjøp? 

– Det var en kjempestor pelsfrakk, som jeg synes var superfet i butikken. Men når jeg kom hjem så var den ikke helt mitt mood. Jeg digger oversized frakker, og kunne sikkert hatt den på i dag. Men da, for to år siden, hadde jeg ikke selvtilliten til å ha den på. Da var den ikke like kul og jeg leverte den tilbake.

Hvilket dyrt kjøp angrer du mest på?

– Jeg angrer sjelden dyre kjøp – men om man kjøper noe dyrt som skiller seg ut og man bare kan bruke det èn gang så har det liksom gjort sin greie. Det kommer an på sammenhengen. Men pene klær kan også være fint å ha hengende hjemme som pynt.

Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

– Jeg tar på meg sorte jeans, sort t-skjorte, tilbehør og min store hvite Moncler-jakke. Ordner ikke håret fordi jeg liker når det er rufsete. Pusser tenner, tar på ansiktskrem og min Tom Ford-parfyme.

Hva står på ønskelisten akkurat nå?

– Jeg trenger en sort frakk, som sitter bra. Det har jeg ikke funnet ennå. Så har jeg sett et sett fra Buck Wet hos Eytys Stockholm. Jeg må snakke med stylisten min. Settet minner om et jeg hadde fra svenske Acne. Superkult!

Hvilken trend kan Sverige ta en pause fra nå?

– På menn er det ikke så mye jeg ser som jeg er lei. Noen jakker kanskje. Slik som de rutete jakkene alle jenter har. Balenciaga-sneakers er kanskje ikke så hot nå. Jeg har brukt mine i ett år, nå holder det.

Minimalist eller maksimalist? 

– Maksimalist! Jeg må liksom si det som artist – vi har sjansen å skille oss ut. Noe som er superkult.

Kendall eller Kylie Jenner? 

– Oi, jeg husker ikke forskjellen på dem. Hvem er den høye av dem? Kendall!

Celine eller Gucci? 

– Gucci – mamma fikk en Gucci-veske til jul.

Hvordan ser 2020 ut for deg stilmessig?

– Spør stylisten min! Neida. Jeg vil gå litt mer med Prada dette året. Og også japansk-stil. En blanding synes jeg er fin. Kimono-detaljer, asiatisk-inspirerte detaljer når det kommer til snitt, i kombinasjon med Prada sin farger: mørkebrunt, sort, hvitt og ikke så fargesterkt.

Les også: Stilorama med artist Amanda Delara

Siste saker

Mest lest nå
Les mer