Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
STILORAMA med Alphons Amuri
(Foto: Instagram @itsalphonxzio)

STILORAMA: Alphons Amuri

– Jeg lærte tidlig å bruke det jeg har av klær hjemme, sier Alphons Amuri til Melk & Honning.

I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama snakker vi med Alphons Amuri om stil og inspirasjon.

Hvem er du?

– Navnet mitt er Alphons Amuri, men jeg er også kjent som itsalphonxzio på sosiale medier. Jeg er en norsk-kongolesisk modell og influencer i perfekt harmoni. Jeg jobber som modell på heltid og er deltidsansatt i butikk. Når det kommer til det personlige livet er jeg sportslig, troende og ganske basic egentlig, haha.  

Alphons Amuri jobber som modell og er deltidsansatt i butikk (Foto: Instagram @itsalphonxzio)

Beskriv stilen din med tre ord?

– Stilen min er veldig vanskelig å beskrive, men tre ord jeg kommer på er eksperimentell, uforutsigbar og kreativ. Eksperimentell fordi jeg ikke følger en bestemt trend og heller aldri låser meg til en bestemt stil. Jeg bruker alt jeg syns er pent. Fordi jeg eksperimenter med stilen min, blir den fort uforutsigbar. Den forandrer seg fra dag til dag, uke til uke, og overrasker meg ved at jeg bruker ting jeg aldri trodde jeg kom til å bruke selv.

– Å vokse opp med flyktningbakgrunn har lært meg utrolig mye. Blant disse lærdommene er å bruke det man har. Jeg lærte tidlig å bruke det jeg har av klær hjemme.

– Kreativitet har alltid vært en sentral del av min dagligdagse stil, sier Alphons.

Hvem er ditt norske stilikon?

– Personlig har jeg aldri hatt et ikon. I oppveksten fulgte jeg aldri med på kjendiser og trender, mest på fordi jeg hadde nok med det jeg hadde å gjøre. Dette har jeg tatt med meg inn i voksenlivet. Men, de siste seks månedene har det skjedd utrolig mye forandringer og jeg har lært meg å inspireres! Derfor skal jeg heller nevne mennesker som inspirerer meg.

– Først og fremst har vi mine kjære kollegaer og venner Rawdah, Petra Henriette, Kjetil-André Ward, Andrea Steen og Alice Wang. Det finnes en rekke andre også, men først og fremst vil jeg trekke frem disse unike personlighetene.

Les også
Zalando og den danske moteuken samarbeider om en grønnere motebransje, men har det egentlig noe for seg?

– Rawdah er bare wow, og mer er det ikke å si om det. Petra og Kjetil er veldig flinke i mine øyne til å gjøre mye ut av lite og det inspirerer kreativiteten min ganske mye. Andrea kler alt, og man finner ikke et bedre øye for detaljer enn det Alice Wang leverer fra uke til uke.

– La meg ikke glemme legender innen norsk mote som Celine Aagaard og Amar Faiz!

Alphons Amuri forteller at han inspireres av mange norske moteprofiler (Foto: Instagram @itsalphonxzio)

Hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Jeg har nok med å beundre inspirerende mennesker her hjemme, så jeg har ikke et spesifikt ikon jeg kan trekke frem internasjonalt.

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Jeg har alltid vært en fan av italiensk mote og elsker derfor motebyen Milano. Jeg vet ikke hvorfor denne byen har fått en spesiell plass i hjertet mitt, med tanke på at jeg enda ikke har hatt sjansen til å besøket den. Men jeg håper å finne det ut snart.

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Vanligvis ville jeg sagt jeg ikke har noe hverdagsuniform, men this winter is too cold. Derfor finner du meg med en deilig kombinasjon av en strikket genser, strikket bukse og boots. Haha.

Alphons sin hverdagsuniform i disse dager består av en strikket genser, en strikket bukse og boots (Foto: Instagram @itsalphonxzio)

Hva liker du ha på deg på fest?

– Det spørs på anledningen og kleskoden for festen, men personlig liker jeg å gjøre en egen vri. Du finner meg derfor i det motsatte av hva alle andre bruker, med mindre det er klare instrukser. Dersom jeg vil suite opp classy, elsker jeg mine flared dressbukser fra Acne.  

Les også
Foreo-sjefen: – Skjønnhetsteknologibransjen er i stadig endring

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Per dags dato er det alle varme jakker jeg eier, haha! Fra spøk til alvor så har jeg startet å rydde i skapet, og har derfor ikke noen plagg som skiller seg spesielt ut fra det andre jeg har akkurat nå.

Hva er ditt største bomkjøp?

– For ett år siden kjøpte jeg en toalettmappe fra Gucci som jeg mistet tre uker etterpå. Den ble rett og slett stjålet på togstasjonen i Moss. Jeg kjenner jeg gråter i sjelen.

– Med tanke på verdi, så var dette et bomkjøp til de grader, sier Alphons.

Du har bare fem minutter på deg før du må løpe ut døra. Hva gjør du?

– Enkel sak. Jeg har som regel et bilde i hodet av en outfit allerede i det jeg våkner, så jeg bruker ikke mye energi på å tenke på det. Men om vi skal se bort ifra at jeg har ideen, så gjør jeg det enkelt og går for skinnbukse, tank top og en puffy skinnjakke jeg har liggende i skapet. Enkelt og greit. 

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg har utrolig mye i tankene – blant annet å lage egne plagg. Annet enn det ønsker jeg meg den grønne blazeren fra Ganni i ull, Gant Rope Design, Migo Varsity Jacket, Envelope Coat Cape osv. Nevner jeg alt her, blir dette aldri ferdig, haha!

Alphons forteller at han har en idé om hva han skal ha på seg allerede når han våkner på morgenen (Foto: Instagram @itsalphonxzio)

Hvilken trend synes du Norge kan ta en pause fra nå?

– Jeg tenker at Norge kan ta en fin og etterlengtet pause fra helsvart på vinteren. Det er nok av mørke i vår vinterhverdag. Bruk farger og skap lys i mørket. Husk at farger og kontraster skaper stemning.

Les også
STILORAMA: Ingrid Vik Lysne

Minimalist eller maksimalist?

– Begge. En fin kombinasjon er perfekt. En kombinasjon jeg kaller «maksimalistisk minimal». Enkle plagg som jobber sammen i harmoni, uten å gjøre så utrolig mye.

–Trenger du inspirasjon på maksimalistisk minimal, sjekk ut Alice Wang.  

Harry Styles eller Kanye West?

– Jeg velger Kanye selv i søvne.

Celine eller Gucci?

– Celine om sommeren, Gucci på vinteren. 

Hva kler du deg helst i om vinteren?

– Jeg vil så gjerne si varme klær, men dessverre (kulden) og heldigvis (utseende) faller jeg hvert år i fellen for å bruke sommerklær for å gjøre dagene mer fargerike og spennende. I år prøver jeg meg på komfortable plagg med spreke farger, noe som ikke er lett å finne i riktig mengde med variasjon.

Les også: STILORAMA: Ehi

Siste saker

Mest lest nå
Les mer