Alma Heggland Stilorama

Foto: @almaheggland/Instagram

STILORAMA: Alma Heggland

– Jeg stjal min mors favoritthatt for noen år siden, som nå også er min favoritthatt. Aldri vært så redd for å miste eller ødelegge noe i hele mitt liv.

Hvem er du, Alma? 

Hey! Jeg er 22 år, nyutdannet markedsfører, og har de siste årene bodd i Oslo mens jeg har jobbet som kreativ konsulent og freelancet litt som stylist. Jeg elsker å nyte livet, og tilbringer gjerne fritiden min på hytta eller på reisefot.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan ville du beskrevet stilen din med tre ord?

En miks av vintage, high-end og street. Rich auntie meets poor auntie!

Hvem er ditt norske stilikon? 

Vanskelig å svare på! Jeg har aldri hatt noe bestemt «stilforbilde» eller ikon, men finner inspirasjon overalt fra gamle menn på gaten til tilfeldige jenter i explore-feeden på Instagram.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvilken by gir deg mest inspo?

Det står nok ganske likt mellom Paris og Berlin. Jeg har reist masse til begge byene og blir like amazed hver gang. Beste vintage-shoppingen! Jeg kommer alltid med en tom koffert å fylle.

Hva er din «hverdagsuniform»? 

Oversized dress med t-skjorte eller singlet. Alltid med sneakers.
Jeg føler meg fin i det både på jobb, events, byen, fest og familieselskap.

Hva tar du på deg når du skal på fest?

Jeg ender ofte opp med et matchende sett av noe slag, og store øredobber. Som regel en ring eller ti også.

Hva er det kjæreste du har i garderoben? 

Det må bli «hverdagssmykkene» mine. Jeg har noen faste ringer og smykker jeg bruker så og si hver eneste dag, og føler meg helt naken uten. Ellers så stjal jeg min mors favoritthatt for noen år siden, som nå også er min favoritthatt. Aldri vært så redd for å miste eller ødelegge noe i hele mitt liv.

Hva er ditt største bomkjøp? 

Bakkelang, rosa pelsjakke…(ikke ekte pels). Trodde jeg kunne rocke det, men tok feil.

Hvilket dyrt kjøp angrer du mest på?

Jeg stod i kassen for å betale noen småting i en vintagebutikk en gang da de dro frem et spektakulært kunstverk av en jakke fra bakrommet som var «helt perfekt» for meg- en lang, sølvfarget skinn-boblejakke med MC-broderi over hele ryggen. Dyr af. Jeg ble av en eller annen grunn sykt stresset, og endte opp med å kjøpe den. Forlot butikken med den verste følelsen, og brukte de tre neste årene på å prøve å selge den på eBay.

Du har fem minutter før du må løpe ut av døra; Hva gjør du?

Oversized dress med t-skjorte og litt krem i ansiktet! Er på sminkefronten som med det meste annet; all or nothing. Føler meg mye finere helt uten enn med bare litt (og finest med full pakke) (neida, joda). Dette skjer dog typ aldri. Jeg hater dårlig tid og står heller opp klokken 5 enn 7:30 hvis jeg skal møte noen klokken 9.

Hva står på ønskelisten akkurat nå?

Alt fra Saks Potts, katt og egen leilighet.

Hvilken trend er du obsessed med akkurat nå?

Jeg er helt gal etter solhatter!

Har du et plagg eller en look du kjørte mye før, som du ikke kan skjønne at du gikk med nå?

Jeffrey Campbells og seilerjakke…uslåelig.

Har du en signaturduft?

Armani Sky Di Gioia- ingen over eller ved siden av.

Er du en spontan-shopper eller planlegger du nøye før du handler?

Jeg spontanshopper kun vintage. Drar aldri ut og kjøper masse tilfeldig ellers. Hvis det er noe jeg virkelig trenger i det daglige , som for eksempel nye vintersko, så planlegges det nøye. Jeg liker å holde meg til ett eller to par jeg bruker hver dag, så er ikke rom for bomkjøp på den fronten.

Minimalist eller maksimalist?  

Minimalistisk base med maksimalistiske accessories og jakker! Jeg ville heller hatt en minimalistisk svart dress jeg brukte hver dag med sju forskjellige maksimalistiske jakker enn sju forskjellige antrekk og én jakke.

Foto: @almaheggland/Instagram

Gucci eller Prada? 

Jeg digger de sporty nylonveskene til Prada, men bortsett fra det foretrekker jeg soleklart Gucci.

Prosecco eller øl?

Alltid vin fremfor alt annet på alkoholfronten for min del!

Hvordan ser høsten ut for deg stilmessig?
Høsten er my time to shine! Endelig buksevær igjen. Hehe. Jeg elsker skinnjakker og lever for det meste i forskjellige varianter av det. Ellers så blir det store blazere og fargerike statement-jakker. På føttene bruker jeg sneakers året rundt.

Foto: @almaheggland/Instagram

Les også: STILORAMA: Sofie Fevang