Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
lee radziwill

Stilikon Lee Radziwill er død

Lillesøsteren til Jackie Kennedy ble 85 år gammel.

Lørdag ettermiddag melder internasjonal motepresse at Lee Radziwill er død 85 år gammel. Radziwill døde fredag i New York.

Født 3. mars 1933 i i Southampton i New York var Caroline Lee Bouvier den yngre søsteren til tidligere førstedame Jacqueline Kennedy Onassis. Hun skal tidligere ha slitt med aldersrelaterte sykdommer, men ifølge kilder nær henne skal hun ha vært i god form de siste ukene. Det skriver WWD.

lee radziwill
Lee Radziwill fotografert av Andy Warhol.

Radziwill var kjent både som medlem av den amerikansk sosieteten, men også både som businesskvinne, interiørdesigner og stilikon – og også skuespiller på starten av 1960-tallet. Hun levde et innholdsrikt liv, giftet seg tre ganger og fikk to barn. Hun reiste også på turne med The Rolling Stones og hadde et nært vennskap til Andy Warhol.

«På dette punktet i livet er jeg helt tilfreds med den jeg er. Jeg har opplevd så mange fascinerende ting, og den største gleden er at jeg fortsatt gjør interessante ting og møter fascinerende mennesker (…) Da jeg var ung tenkte jeg at alle burde dø da de var 70 år. Men mine nære venner som Rudolf og Andy Warhol, og flere av mine nærmeste familiemedlemmer, ble ikke engang det», sa Radziwill i et intervju med New York Times i 2013.

Privat bilde av Andy Warhol og Lee Radziwill.
Jackie Kennedy og Lee Radziwill.

Hovedbilde: Getty Images.

Les også: 9 utstillinger vi vil se i 2019

Siste saker

Mest lest nå
Les mer