Stilige tv-serier å sluke i juleferien

Julen er en tid for familie, gaver, avslapning, god mat – og selvfølgelig å «binge watche» serier på Netflix.

Her har vi valgt ut et knippe av de vakreste seriene du kan la øynene hvile på, enten det er på grunn av det filmatiske eller det motemessige:


 

HANDMAIDS TALE

Denne serien tar utgangspunkt i en av Margaret Atwoods mest suksessrike romaner med samme navn. Handlingen er satt til et amerikansk dystopi som er blitt underlagt et kristent totalitært styre, der man følger tjenestepiken Offred. På tross av det dystre bakteppet er serien utrolig vakker estetisk, og den har blitt en favoritt både hos kritikerne og seerne. Hos Rotten Tomatoes har den hele 92% og den har en score på 92 hos Metacritic, som summerer resultatet fra 40 ulike kritikeres anmeldelser. Hittil har det kun kommet en sesong, men neste sesong skal ha premiere i april neste år.

 

PEAKY BLINDERS

Denne britiske tv-serien handler om den kriminelle Peaky Blinders gjengen som gjorde ugang i Birmingham i etterkant av første verdenskrig. Serien er nå inne i sin fjerde sesong, og har blant annet Cillian Murphy og Tom Hardy på rollelista. Den har blitt kalt «det mest intelligente, stilige og spennende BBC dramaet på år og dag», og til og med musikk-og stilikonet David Bowie var stor fan før han gikk bort i 2016.

 

THE CROWN

Denne serien følger det britiske kongehuset i tiden fra rundt da dronning Elizabeth tok over tronen som 26-åring og de påfølgende årene. Den er nå i sin andre sesong av det som er ment til å bli seks, med i alt 60 episoder. Både når det gjelder det kostymemessige og det filmatiske er denne serien helt nydelig. The Guardian sin kritiker skrev i sin anmeldelse at Netflix sin store investering når det gjelder denne serien «på 100 millioner pund» har lønnet seg.

 

STRANGER THINGS

Som en av de aller mest hypede tv-seriene de siste årene er det nærmest umulig å ikke ha fått med seg denne. Stranger things har med sitt estetiske 80-talls univers spilt på nostalgiske følelser om amerikanske barne- og ungdomsfilmer alle Millennials så mens de var små. Samtidig er alt sammen skrudd opp til neste nivå gjennom noen skikkelige skumle scener, som kan få selv en hardbarka skrekk-fantast til å hoppe litt til i sofaen. Serien har inspirert en rekke designere de siste sesongene, og TOPSHOP valgte å lage en helt egen Stranger Things-kolleksjon i oktober i år.

 

SUITS

I forbindelse med den tidligere nevnte britiske kongefamilien er denne tv-serien også verdt å nevne. En av hovedrollene her spilles nemlig av den fremtidige kona til Prins Harry av England, Meghan Markle. Suits handler om ett fancy advokatkontor i et glassbelagt høyhus på Manhattan, selvsagt med masse intriger og drama. Kvinnene i serien har en klesstil som er perfekt «inspo» for alle med en kontorjobb som har dresskode, som likevel ønsker å kle seg feminint. Og, de er badass.

Les også: Fem bøker for kvinnesterk lesning