Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Benitah Mutoni. Foto: Instagram @bambi-ih

STILORAMA: Benitah Mutoni

– Jeg er en spontan «outfit matchmaker».

I denne spalten intervjuer Melk & Honning spesielt utvalgte personer om blant annet stil, inspirasjon, bomkjøp, yndlingsplagg og hva som står øverst på ønskelista.

I ukens Stilorama snakker vi med Benitah Mutoni om stil og inspirasjon.

Les også: Stilorama med Micheline Kalinde

– Jeg heter Benitah og bor i Oslo. Jeg er både en kanin- og plant mom. For tiden jobber jeg som intern ved VII,VIII-galleriet og er servitør. Til høsten skal jeg begynne å studere. På fritiden driver jeg med fotografi, mote og samler på vintage- og antikkvarer.

Beskriv din stil med 3 ord:

– Colorful, dreamy, chic.

STILORAMA: Melk & Honning snakker stil og mote med Benitah Mutoni
Benitah beskriver stilen sin om fargerik, drømmende og chic. (Foto: Instagram @bambi_ih)

Hvem er ditt norske stilikon?

– Hm, tricky one! Jeg henter masse inspo fra forskjellige steder og kan rett og slett ikke velge en enkelt person. Jeg må også si at stilen min varierer mye, så jeg har blitt inspirert av en del ulike stilige jenter in the long run

Hvem er ditt internasjonale stilikon?

– Å, dette er vanskelig, men kan si at mitt ultimate stilikon først og fremst er Stephen Burrows, en av de første svarte designerne i USA. Jeg elsker hans fargerike, modige, sofistikerte og overdådige designs. Ellers inspireres jeg av instagramkotoer som @thinklikekandie, @victoriamisu, @karayiib og @bei.bei.wei. The list goes on!

– Og så er jeg skyldig i å bruke en del timer på Pinterest!

Hvilken by gir deg mest inspo?

– Jeg vil si at jeg har en soft spot for Paris, med sin kombinasjon av parisian style og god musikk, restauranter, kafeer og gallerier. Men jeg drømmer om å besøke Italia og Havana i nær fremtid. 

Benitah finner stilinspirasjon hos mange ulike profiler – og innrømmer også å bruke mye tid på Pinterest. (Foto: @bambi_ih)

Hva er din «hverdagsuniform»?

– Jeg tror ikke jeg har en hverdagsuniform, fordi jeg er en spontan «outfit matchmaker»… finnes det uttrykket i det hele tatt?

– Jeg liker å kunne utforske min stil og prøve meg på forskjellige antrekk og mønstre hver dag. Slitsomt, but I love it.   

Hva liker du ha på deg på fest?

– Jeg er veldig glad i kjoler. De varierer jo litt med tanke på årstiden. Nå som det er varmt for eksempel, liker jeg å få i fargerike, chice kjoler.

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Det må være min Tallulah Blue White Floral Dress fra House Of CB

– Den har ligget i garderoben i snart seks måneder og hver gang jeg skal ha den på så har jeg en indre diskusjon om «the occasion is worth The Dress». 

STILORAMA: Melk & Honning snakker stil og mote med Benitah Mutoni
-Jeg er veldig glad i kjoler, innrømmer Benitah. (Foto: Instagram @bambi_ih)

Hva er ditt største bomkjøp?

– Det må være mine Celine Baby Pumps. Jeg angrer veldig fordi de var så basic og ikke verdt pengene. Nå bruker jeg de som dekorasjon.

Hvilket dyrt kjøp angrer du skikkelig på?

– Det er veldig sjeldent jeg angrer på ting jeg har kjøpt. Jeg er ganske tålmodig, og noen ganger pleier jeg å la ting stå helt til jeg finner en måte å bruke dem. Jeg vil si at jeg har et øye for detaljer, noe som har hjulpet meg når det kommer til shopping.  

Du har bare fem minutter på deg før du må ut døra; hva gjør du?

– Lipgloss, mirror check, hair check og outfit check. Men for å være helt ærlig, så liker jeg ikke å stresse med tid. Jeg er kjent for å ta meg god tid.

Benitah sier hun sjelden angrer på kjøp – men at hun skulle spart seg for et par pumps fra Celine. (Foto: Instagram @bambi_ih)

Hva står på ønskelisten din akkurat nå?

Crowd Control Halter Mini Dress fra Verge Girl og grønne platformsko fra Naked Wolfe.  Men jeg prøver å spare, så må egentlig prøve å holde meg unna nettbutikken deres.

Hvilken trend synes du Norge kan ta en pause fra akkurat nå?

– Joggebukser fra Adidas og Nike om sommeren.

Benitah sier hun blir knyttet til tingene sine og sliter med å kvitte seg med eller selge klær. (Foto: Instagram @bambi_ih)

Minimalist eller maksimalist?

–Jeg er en maksimalist. I tillegg har jeg et vanskelig og litt messy forhold til tingene mine, jeg sliter alltid med å la dem gå eller selge dem. Guilty!

Kendall Jenner eller Kylie Jenner?

– Det må bli Kendall. Jeg pleier å hente en del badetøy-inspo fra henne.

Celine eller Gucci?

– Celine any day. Jeg føler at Gucci begynner å bli all over the place og det funker ikke for meg.

Hvordan ser resterende halvdel av 2021 ut for deg når det kommer til stil?

– Jeg har tenkt å være mer miljøvennlig på motefronten. Med det har jeg tenkt til å prøve å kjøpe mer vintage og brukt, og gå mer i bruktbutikker. 

– Jeg har også begynt å bruke Tise, men jeg er jo en «emotional clothing keeper», så det er vanskelig å gi slipp på klær selv om jeg ikke bruker de. Så jeg holder på å lære meg kunsten å gi slipp!

STILORAMA: Melk & Honning snakker stil og mote med Benitah Mutoni
Resten av 2021 skal Benitah jobbe for å bli mer miljøvennlig på motefronten. (Foto: @bambi_ih)

Siste saker

Mest lest nå
Les mer