Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nike sponser klimaktivister
Foto: Andrea Verdelli/Getty Images

Sponser Nike klimamotstandere? Ser slik ut

Nike er ett av 300 selskaper som sist måned i et åpent brev til Kongressen bad om vedtak av en økonomisk oppbyggingsplan i kjølvannet av korona som også inkluderer klimaløsninger.

Såkalt Green recovery går ut på at kampen mot klimaendringene må være kjernen av en omstart i økonomien etter koronakrisen.

Men samtidig som sportsgiganten støtter en slik grønn omstart, gir de millioner til kjente klimamotstandere.

Det er det amerikanske nettstedet HEATED, med den profilerte amerikanske klimajournalisten Emily Atkin i spissen, som har sett nærmere på såkalte PAC-donasjoner (donasjoner til politiske handlingskomiteer som samler inn valgkampbidrag) fra en rekke store selskaper som hevder de støtter grønn omstart.

Politikere, toppledere og fagforbund har allerede mobilisert for Green recovery. Men republikanere i Kongressen og USAs president Donald Trump har forsøkt å avfeie det som et forsøk på å bruke pandemien for å tvinge igjennom «en radikal Green New Deal».

Nike er blant selskapene som har stilt seg bak et grønt skifte. Men har nylig gitt 49,500 dollar, tilsvarende i underkant av en halv million kroner, til klimamotstandere.

Sportsgiganten støtter ifølge Atkins undersøkelser rundt 20 republikanske politikere som alle er kjente klimamotstandere. Rundt 34 prosent av Nikes PAC-donasjoner siste halvpart av 2019 skal ha gått til politikere som har stemt mot klimaet.

Nike har foreløpig ikke kommentert saken.

Les også: Belønner Zalando tynne kunder?

Les også
Jacquemus teamer opp med Nike

Siste saker

Mest lest nå
Les mer