Foto: Instagram @dagnymusic

Sommerintervju med artisten Dagny

Melk & Honning møtte Dagny på Stavernfestivalen i helgen.

Fire år etter Dagny flyttet til i London for å satse på musikken, ringte hun musikerpappaen sin og sa at hun ville gi opp popstjernedrømmen. «Bli litt til», sa pappa, og det gjorde hun.

Nå spiller hun konserter verden rundt, og i helgen var hun definitivt et av høydepunktene på Stavernfestivalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melk & Honning møtte Dagny for en liten sommerprat.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Artisten Dagny

Hva er dine sommerplaner?

– Vi skal spille på over 20 festivaler i år, så det blir nok ikke så mye ferie på meg! Men før det skal jeg på en sykkelferie i Nord-Norge de neste fire dagene, så det gleder jeg meg veldig til.

Hva er din go to-look om sommeren?

– Åh, jeg liker sommerkjoler. Gjerne ikke så lange, for når det er sommer vil jeg få så mye sol på kroppen som mulig. Men jeg føler at man alltid har så mange fine klær og kjoler man sparer til å ha på om sommeren, og så ender man bare opp med å ta på noe komfortabelt.

– Aller helst vil jeg bare sprade rundt i bikini på stranda og bade.

Se dette innlegget på Instagram

Time for a change. Takk @gevirmartine & @gevir for my new peach look 🍑 #redhead And thank you @made_in_heaven_as for the inspiration ❤️

Et innlegg delt av D A G N Y (@dagnymusic)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du skal jo også spille på noen festivaler utenfor landegrensa. Hvordan er festivaler i Norge kontra utlandet?

– Jeg tror vi er litt bortskjemte i Norge. Det er ekstremt mye høyere standard her, både når det gjelder festivalområdet, backstagen og størrelsen på scenen. Ganske mye er bedre i Norge. I tillegg har vi mange festivaler i Norge, og de fleste av dem ligger på helt nydelige plasser, som gjør at vi også får se mye av landet samtidig.

Hvordan er det å spille på festival, sammenlignet med egne konserter?

– På festivaler kan man ta utgangspunkt i at kanskje ikke alle kjenner musikken din. Siden man da muligens spiller for mange som ikke har hørt låtene før, kjenner jeg på det at jeg må bevise noe overfor dem og gi litt ekstra. På mine egne konserter er jeg litt mer personlig og bruker mer tid på å snakke med publikum.

Dagny på Stavernfestivalen.
Foto: Eirik Knutsen

Hva er ditt beste festivalminne?

– Oi, det er mye å velge mellom der. Av festivaler jeg har spilt på må det bli da vi spilte på Rakettnatt i Tromsø i fjor, der vi hadde vi det så sinnssykt gøy på scenen. Som gjest har jeg gode minner fra Slottsfjell, men etter i dag står også Stavern høyt oppe på lista.

Hvilken sang er årets sommerlåt for deg?

– Jeg liker Tove Lo sin Glad He´s Gone.

Dagnys dos & dont´s på festival

Do:
– Gå på konsertene og faktisk lytt til det som foregår.
– Kos deg med venner.
– Bad i havet hvis du kan.

Dont:
– Selvfølgelig skal du få lov til å snakke med venner og lage god stemning, men når publikum snakker så mye at det overdøver scenen så syns jeg det blir pinlig. Så ikke snakk unødvendig mye under konsertene.
– Bruk beskyttelse! Man blir dritings og hormoner dukker opp, så husk å ta vare på deg selv.

Takk for praten, Dagny!

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: juli