Mitt sommer-Oslo IIII

Det er allerede noen som har lagt solhatten på hylla og kofferten tilbake under sengen. Sommeren nærmer seg slutten, men det er et knippe heldige som kan nyte et par uker til med å sove til 11 og ignorere notifikasjonene på innboksen. Tre av disse deler sine aller beste tips for å nyte de siste sommerdagene i Oslo.

Melk & Honning har i løpet av sommeren snakket med ni motepersonligheter om deres planer for bysommeren og beste steder i Oslo. Denne uken avslutter vi sommerspalten med tre unge, kule Oslo-folk og deres planer for å nyte den siste tiden i byen. Les Thea Sofie Loch-Næss, Anders Gran og Lea Meyer sine beste tips her.

Thea Sofie Loch-Næss

Alder: 20
Bodd i Oslo: Flyttet fra Kristiansand da jeg var 3. Fram til jeg ble 14 og oppdaget at Oslo var MER enn Oslo City og Nordstrand, hatet jeg byen og ventet bare på dagen jeg skulle bli 18 og flytte hjem til Kristiansand, og oppfylle drømmen som å spille Sunniva i Kaptein Sabeltann. Nå derimot elsker jeg Oslo. Av hele mitt hjerte
Akutell med: Podcasten PROSESSEN, musikkvideoen til Daniel Kvammen og Lars Vaular, samt innspilling av tv-serie til høsten.

Hva er ditt favorittsted i Oslo? Hagen til venninen min Othilia på Nordstrand, med utsikt over heeele Oslo. De har ferskentre i hagen, say no more.

Beskriv din drømmedag i sommer-Oslo: En sykkel. En hund. To gode venner.

Hva gleder du deg til å gjøre i Oslo i sommer? Liker at Oslo, i motsetning til alle andre «storbyer» blir tom i feriene, så jeg har alltid vært veldig glad i Oslo-sommer. Det har vært deilig å få vennene mine hjem fra sine respektive studiesteder og bare henge. Ikke stresse. Akkurat nå gleder jeg meg egentlig mest til at sola kan komme, sånn at jeg kan få gjort alle sommertingene jeg snakker om å gjøre, men aldri får gjort. Sykle til bygdøy og nakenbade i kveldssola for eksempel. Spise reker ved sjøen. Bade i ferskvann og saltvann. Drikke øl.

Lunsj:  Sitte i sola på Egget Cafe og spise spinatlasagne!

Bading/soling: Ceres.

Middag: En deilig bao og litt fritert kveitemaki i bakgården på Kamai. Pasta på Trattiora, og generelt alt på Vespa og Humla.

Drink: Drakk nettopp en sykt chill mangolassi MED ROM på Abelone. Support your local liquor store.

Fest: En spontan kveld som begynner med en rolig pils i parken, og ender på et nach (selv om jeg seriøst er verdens dårligste nach-menneske. SØVN) i soloppgang.

Hemmlig Oslo-sted: hvis jeg sier det er det ikke hemmelig. Hint: Vigeland mausoleet.

Anders Gran

Alder: 25 år
Bodd i Oslo: Ganske nøyaktig 1 år
Aktuell med: Har forsåvidt noen spennende prosjekter på gang, som blant annet at jeg nylig ble signet med Idollooks, og skal begynne i ny jobb etter sommeren.

Hva er ditt favoritt-sted i Oslo? Det må være St. Hanshaugen. Det er så sentralt som du får det, men også veldig rolig, litt vekke fra bråk og fylla i helgene.

Beskriv din drømmedag i Oslo: Hmm, da sover jeg gjerne litt lenge, til rundt 11 kanskje. Lager en STOR vannmelon, sitron, passionfruit juice med masse is + masse snacks/grillmat. Møter noen venner, stikker til Fornebu, leier paddleboard, padler til en koselig øy og griller i solsteiken hele dagen. På kvelden lager jeg en av mine signaturretter og ser en god dokumentar. Hehe. Gamlefar.

Hva gleder du deg til å gjøre i Oslo i sommer? Jeg gleder meg mest til å slappe av i solen, se noen solnedganger med folk jeg er glad i. Spise masse god mat, noe det ikke er vanskelig å finne i her. I Oslo er det veldig lett å spise ute, sånn ca hele tiden. Spesielt om sommeren. Jeg gleder meg også til å trene i varmen. Det er en del av sommern det også. Dra på festival(er). Skate, for her i Oslo er som regel alltid opplett, noe det ikke er i Bergen, selv på sommeren.

Lunsj: En salat fra LETT,  veggie bahn mi på D-San Asian Street Food, eller smoothie exchange (lunch crunch m/ mandelmelk + granola og kokos <3<3<3)
Bading/soling:Er ikke det Sørenga alle sier da? Jeg liker Sørenga like godt som alle andre, men trives bedre å dra litt utenfor byn. Kanskje finne et spot man er helt alene på. Det er best. Båt kanskje.

Middag: Hmmm, det er avhengig av hva jeg vil ha den dagen. Jeg har nylig oppdaget en restaurant som heter DIM SUM, ved rådhuset. Omg. Alle typer dumplings med forskjellig fyll. Jeg er også nede med Jewel of India, Sudøst og Escalon.

Drink: Noe med hyllebærblomst.

Fest: Liker hjemmefester jeg. Hvis ikke er det gøy på revolver hvis fakethias spiller.

Hemmelig Oslo-sted: Noen venner av meg bor i Heimdalsgata, og der har vi fått tilgang til naboblokken sitt tak. Fint å sole seg der.

Lea Meyer


Alder: 17. Fyller 18 den 10. august.
Bodd i Oslo: Hele livet minus noen år i midten da jeg bodde i Son.
Akutell med: Noe ganske hemmelig for øyeblikket.

Hva er ditt favoritt-sted i Oslo? Så vanskelig, men liker områdene rundt Frogner, St. Hanshaugen, Bislett og Fagerborg veldig godt! Her er det både mange gode cafeer og noen utrolig fine parker. Setter så stor pris på at Oslo har så mange grønne lunger!

Beskriv din drømmedag i sommer-Oslo: Å stå opp til en skyfri himmel, kanskje dra å bade, sole seg, spise lunsj et fint sted ute med gode venner/kjæreste. Forhåpentligvis er det en hagefest et sted med masse bra musikk og dansing. Det beste er når kvelden bare fortsetter i en god retning, når man ender opp med å gjøre spontane og morsomme ting uten så mye planlegging.

Hva gleder du deg til å gjøre i Oslo i sommer? Har allerede hatt masse fine opplevelser i Oslo i sommer. Det morsomme som er planlagt og som gjenstår nå er nok for det meste i København og Gøteborg. Men skal gjøre en spennende jobb når jeg er tilbake i oslo igjen, som jeg gleder meg veldig til – men som jeg dessverre ikke kan røpe hva er nå;)

Lunsj: Kolonihagen.

Bading/soling: Sørenga.

Middag: AHAAN.

Drink: Mojito.

Fest: Hjemmefest, hagefest på sommeren.

Hemmlig Oslo-sted: Det er faktisk hemmelig.

 

Les også: Mitt sommer-Oslo 1, 2 og 3