Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Helge Reyes instagram @rykogreis

Sneakersbutikken Pharma i Bergen utvider og flytter

– Sneakers er blitt allemannseie.

Gjennom tre år har butikken Pharma servert sneakerssultne bergensere det de vil ha. Nå flytter og utvider sjappa.

– I disse utfordrende tider, er det gøy å kunne si at vi rett og slett har vokst oss ut av våre gamle lokaler i Gågaten i Bergen, forteller grunnlegger Helge Reyes til Melk & Honning.

Han beskriver veksten som naturlig og sunn, og mener de har klart å bygge opp et sterkt konsept som kundene setter pris på.

– Nå synes vi tiden var moden for å ta det neste steget, med en større butikk og bedre beliggenhet.

Les også: Dette er de største sneakerstrendene for SS20

Retailbransjen fikk for alvor kjenne koronakrisen på kroppen, og Reyes forteller at også de er blitt påvirket.

– Vi måtte stenge butikken i nesten to uker da det var full lockdown og permitterte alle våre ansatte. Vi måtte også justere alle innkommende varer og innkjøp, via både kanselleringer og utsettelser. I disse ukene var det nettbutikken som holdt hjulene i gang hos oss.

– Men sommeren endte faktisk med å bli en virkelig positiv tid med masse norske butikker på besøk i Bergen by. Vi hadde bra trafikk og god omsetning i sommermånedene.

Sneaker-apotek

Den nye butikken vil holde til i Olav Kyrres Gate 11, rett ved endestoppet til byens kjære bybane. Med større plass vil Pharma også blant annet ta inn litt mer klær fremover.

– Vi er jo først og fremst et sneaker-apotek med fokus på footwear. Men vi vet også at en kuratert kolleksjon med klær hadde komplementert de fine sneakersene våre. Ellers skal vi utvide sortimentet vårt med nye brands og større utvalg.

Les også
Helgevibber med: Kasper Giraffe

– Utover det så får dere bare følge med. Vi må jo holde litt hemmelig også!

Reyes tror ikke sneakersbølgen gir seg med det første.

– Nei, sneakers er blitt allemannseie. Det er gode sko å gå med som passer for alle aldersgrupper, både til hverdags og fest. De fleste store motehus og brands, satser tungt på sneakers fremover, så det vil være i motebildet i lang tid.

– I tillegg er jo athleisure-trenden kanskje på sitt høyeste, nå som folk må holde seg mer hjemme på grunn av COVID-19 og vil kle seg komfortabelt.

Les også: Fire eksperter om hvordan du holder sneakersene dine freshe

Siste saker

Mest lest nå
Les mer