Sminke-influencer Huda Kattan er god for 5,5 milliarder

Foto: Gregg DeGuire/FilmMagic

Influenceren er god for 5,3 milliarder

Inne på superliste.

Skjønnhetsindustrien er verdsatt til svimlende 532 billioner dollar, i overkant av 4680 milliarder norske kroner. Og ifølge retail-analyseselskapet Edited vil bransjen bare fortsette å vokse i årene som kommer.

På toppen troner ikke bare makeup-mogul og verdens yngste dollar-milliardær Kylie Jenner, men også den irakisk-amerikanse makeupartisten, skjønnhetsblogger og gründer Huda Kattan, som i følge Forbes 610 millioner dollar, tilsvarende 5,3 milliarder.

Les også: Tilbakeslag mot Kylie Jenners selvskapte dollar-milliardær-stempel

36-åringen er passende nok på 36. plass på Forbes’ liste over fjorårets såkalte selvskapte amerikanske kvinner.

Kattans reise begynte i 2010 da hun lanserte sin egen blogg. Lei av jobben sin i finansbransjen sluttet hun for å bli makeup-artist. Hun startet sitt eget merke, Huda Beauty, i 2013 sammen med sine to søstre.

I dag fører Huda Beauty mer enn 140 produkter fra øyenskyggepaletter til lip gloss, og omsetter årlig for mer enn 250 millioner dollar, tilsvarende 2,1 milliarder.

I 2017 solgte Huda Kattan en del av imperiet sitt til det private aksjeselskapet TSG Consumer Partners. Avtalen fikk selskapet til å bli verdsatt til hele 1,2 billioner dollar.

Det til tross for at sminke-influenceren, som har 1,9 millioner følgere på sin private Instagram, mens merket hennes har 40,5 millioner følgere, hevder å aldri ha brukt en krone på markedsføring.

Les også: Er toppen nådd for skjønnhetsmarkedet?