Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
ivanka trump for new york times

Slutt for Ivanka Trumps eget klesmerke

Nedleggelsen starter umiddelbart.

Tirsdag kunne storavisa New York Times melde at den amerikanske businesskvinnen og presidentdatter Ivanka Trump (36) legger ned sitt selvtitulerte merke.

I en uttalelse tirsdag bekrefter Ivanka Trump at det er kroken på døra for klesmerket. Årsaken til at hun nå skal ha valgt å legge ned merket er at hun ble frustrert over alle restriksjonene hun måtte følge for å unngå interessekonflikter med jobben som seniorrådgiver i Det hvite hus.

Ivanka Trump har flere ganger vært i hardt vær på grunn av merket. Hun har blant annet fått kritkk for å bruke sitt eget design under offisielle oppdrag for Det hvite hus. Og for at selskapet har brukt utenlandsk arbeidskraft for å produsere klær i utlandet –  ikke helt i tråd med Donalds Trumps egen politikk.

Ivanka Trump har også vært i flere konflikter med andre designere for å ha kopiert deres design. I 2016 ble hun saksøkt for å kopiere de populære «Wild Thing»-sandalene fra skomerket Aquazzura, og senest denne våren ble hun anklaget for å kopiere de klassiske slingback-sandalene fra det erkefranske luksusmotehuset Chanel.

«Etter 17 måneder i Washington, vet jeg ikke når eller om jeg noen gang kommer tilbake til virksomheten. Men jeg vet at mitt fokus for fremtiden vil være arbeidet jeg gjør her. Så det å ta denne avgjørelsen nå, er det eneste rettferdige for teamet og samarbeidspartnerne mine». Det sier Ivanka Trump i en uttalelse.

En talsperson har bekreftet ovenfor New York Times at prosessen med å legge ned selskapet til Ivanka Trump starter umiddelbart.

Nyheten om nedleggelsen kommer kort tid etter at flere forhandlere kunne melde at de droppet Ivanka Trumps merke i sine butikkhyller.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

Hovedbilde via The New York Times

Les også: Slik vil han revolusjonere Burberry

Siste saker

Mest lest nå
Les mer