Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slutt for Gosha Rubchinskiy
SLUTT? Er det over for Gosha Rubchinskiy og hans selvtitulerte merke?

Slutt for Gosha Rubchinskiy

Eller?

Gosha Rubchinskiy.

Den russiske designeren Gosha Rubchinskiy, som står bak motemerket med samme navn, annonserte onsdag ettermiddag følgende på merkets Instagram-konto:

«Det er slutt for Gosha Rubchinskiy som merke slik du kjenner det. Vi vil ikke gjøre flere sesongbaserte kolleksjoner. Isteden kommer noe nytt».

Det bekreftes av en talsperson for Comme des Garçons til motenettstedet Business of Fashion (BoF).

Det er det japanske motehuset som har driftet merket inkludert både produksjon, salg, markedsføring og distribusjon, mens Rubchinskiy har vært ansvarlig for den kreative biten inkludert å designe kolleksjonene.

Comme des Garçons jobber nå tett med Rubchinskiy og hans team for å finne nye måter å både lage og selge produkter på, forteller representanten til BoF.

Men merket Gosha Rubchinskiy slik vi kjenner det i dag vil altså opphøre i forbindelse med den kommende AW18-sesongen. Det betyr at det ikke blir noen presentasjon under Men’s Fashion Week i Paris i juni.

Grunnen til avgjørelsen er fortsatt ikke kjent, men Dazed & Confused spekulerer i om det kan ha sammenheng med at Rubchinskiy ønsker å satse på skate-merket Paccbet som han driver sammen med sin venn og muse Tolia Titaev.

Gosha Rubchinskiy lanserte sitt selvtitulerte merke allerede i 2008, men det var først da han teamet opp med CDG-sjef Adrian Joffe at ballen for alvor begynte å rulle. I dag regnes merket, med røtter i ungdomskulturen i Moskva og med klare post-sovjet-vibber, sammen med Vetements for et av de viktigste russiske streetwear-merkene. Rubchinskiy har blitt hyllet blant annet for sin seneste «homecoming tour» til hjemlandet Russland, for ikke å nevne samarbeidene med merkevarer som Burberry, adidas, Fila og Kappa. Han vil definitivt også bli husket for sin gjesteopptreden under Pitti Uomo i Firenze i 2016 der han selv møtte opp i dress og proklamerte at «alle» er lei streetwear.

Gosha Rubchinskiy i samarbeid med Burberry

Fra Gosha Rubchinskiys samarbeid med Burberry. Foto via Dazed.

Åpningsbilde via Vogue.

Les også: Anna Wintour ryktes å være ferdig i Vogue og Condé Nast

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer