Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
H&M har spurt influencerne Vanessa Rudjord og Janka Polliani om deres forhold til jul

Slik skal Vanessa Rudjord og Janka Polliani feire jul

H&M har spurt de to influencerne om deres juletradisjoner, tips til juleantrekket og gaver med mening.

Julen i år blir annerledes enn hva mange av oss er vant med. Det er ikke noe nytt i annerledesåret 2020. Men selv om vi oppfordres til å holde oss mest mulig hjemme og å unngå for mye sosial kontakt med for mange, kan vi likevel skape gode minner også denne julen.

Det handler om å spre glede, gi gaver med mening og å kle seg varmt eller også festlig – selv om julebordet blir på Zoom i år.

H&M ønsker denne julen å inspirere til å feire høytiden på en bevisst og bærekraftig måte. Den nye kolleksjonen fra H&M er nok et skritt på veien mot demokratiseringen av mote, og gjør at du både ser bra ut og føler deg bra ettersom plaggene også denne gangen er produsert i materialer med mindre påvirkning på miljøet.

I flere år har H&M samarbeidet med Fattighuset, og støttet deres viktige arbeid som skal sikre at alle barn og unge skal få gaver til jul. Sammen med influencerne Vanessa Rudjord og Janka Polliani ønsker H&M å sette fokus på dette arbeidet, og å oppfordre alle til å gi til andre, spesielt nå i ett år hvor det enda flere som har behov for hjelp.

H&M spurte influencerne Vanessa Rudjord og Janka Polliani om hva de mener er det beste med julen, hvordan de vil kle seg i år, deres beste gavetips og hvorfor de gir en gave til Fattighuset.

H&M har snakket med Vanessa Rudjord og Janka Polliani om julen

– Maten er viktig for meg. Både pinnekjøtt og riskrem er det beste jeg vet. Men mulig det er fordi jeg kun spiser det til jul, og derfor blir det ekstra godt, forteller Vanessa Rudjord.

– Hvordan planlegger du gaver, hva er viktig for deg? Kjøper du nytt, lager du noe selv eller synes du det er fint å gi bort brukte ting? Har du noen tips du har lyst til å dele med leserne våre?

– Jeg liker best å overraske med gaven, så jeg følger sjeldent ønskelister. Desto viktigere er det å treffe med gaven, så jeg prøver å tenke godt gjennom hva hver og en trenger og hadde vært fin i. Om noen har komplimentert parfymen min eller et plagg jeg har hatt på, skriver jeg meg det bak øret til jeg skal handle julegaver. Så får jeg håpe at komplementet var ekte. Ellers er klassiske kasjmirplagg alltid en sikker vinner under treet.

H&M har snakket med Vanessa Rudjord og Janka Polliani om julen

– Hvorfor er det viktig for deg å gi en gave til Fattighuset?

– Fordi tanken på at det er barn som ikke får gaver til jul ikke er til å bære. Jeg har gitt gaver til Fattighuset i mange år, og det føles godt å gi til dem som har lite. Det gjør fråtsingen vi selv driver med til jul litt bedre.  

Det blir ikke de store familieselskapene eller julebord med kolleger og venner denne julen, men det er ingen grunn til ikke å pynte seg.

– Jeg er alltid overpynta, så blir nok noe med glitter kjenner jeg meg selv rett. Ellers er jeg glad i fotside silkesatengkjoler fordi det er elegant, men samtidig behagelig. 

Janka Polliani: – Tanken bak er viktigst

Janka Polliani synes det beste med julen er tid med familien.

– Det beste med julen for meg er å få tilbringe den med familien min, få spise god mat og ha lange late dager med barna. Det å få lage juletradisjoner sammen med de er noe jeg verdsetter skikkelig høyt.

H&M har snakket med Vanessa Rudjord og Janka Polliani om julen

Hun mener det viktigste når det kommer til gaver er at det er tanke bak.

– Det trenger ikke å koste mye, men jeg liker å vise at jeg har brukt tid på å tenke på personen jeg gir gaven til. Jeg starter derfor tidlig med gavene, spesielt til besteforeldre og andre som setter pris på å få hjemmelagde gaver. Alt fra fotoalbum til at jeg kan ta bilde av barna og sette bildene i rammer. Jeg skulle ønske jeg var mer nevenyttig til å lage gaver, men litt bakst har blitt gitt i fine glass til venner og naboer opp igjennom årene.

H&M har snakket med Vanessa Rudjord og Janka Polliani om julen

– Hvorfor er det viktig for deg å gi en gave til Fattighuset? 

– Helt siden jeg fikk barn har jeg vært veldig opptatt av å vise og fortelle de at alle ikke er like heldige, og at for mange så er høytiden vanskelig. Det å få barna med på å kjøpe inn gaver til Fattighuset er blitt en tradisjon. Jeg feiret i mange år jul alene, og vet hvor vanskelig høytiden kan være. 

– Hvordan vil du kle deg for festligheter denne julen?

– Det er ingen hemmelighet at jeg liker å pynte meg, men akkurat i julen handler det også om å være komfortabel. Deilige strikkegensere stylet med strassøredobber er er nydelig antrekk til julelunsjen. Eller så synes jeg alt som glitrer er superfint i julen. Det er en anledning til å dresse seg opp.

– Jeg liker å gå i kirken på julaften. Det er en hyggelig juletradisjon. Da er det viktig å kle seg godt for på veien er det glatt, mørkt og kaldt. Boots og en god jakke er et must. Ellers går jeg i pysj fra jeg våkner på julaften og frem til jeg må ordne meg.

H&M har snakket med Vanessa Rudjord og Janka Polliani om julen
H&M vil inspirere til å feire julen på en bevisst og inspirerende måte. Her med Vanessa Rudjord.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer