Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Slik skal de norske moteprofilene pynte seg til jul i år

Annerledesåret 2020 har bydd på langt færre anledninger til å pynte seg, og joggedressen er kommet for å bli.

Melk & Honning har snakket med et knippe norske moteprofiler om hvordan de pynter seg til jul i år.

Les også: M&H toppliste: 13 glitrende og skinnende antrekk til julaften

– Glitter på øynene hele sesongen hører med, også i år

Julie Varner, PR- og konseptansvarlig i Bikbok, skal finne frem finstasen til både de større og mindre anledningene i julen. Hun skal gli inn i 2021 med den lille sorte, noe åpen rygg – og masse glitter.

– Jeg tror flere kommer til å gå all in i høytidsdagene i år, de fleste er vel over gjennomsnittet klar for å pynte seg ekstra i år tenker jeg? Jeg er i hvert fall veldig klar!

Julie Varner er en av flere norske moteprofiler som gleder seg til å pynte seg hjemme.
Julie Varner er en av flere norske moteprofiler som skal pynte seg selv om vi feirer hjemme. (Foto via Instagram @julie_varner)

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Suits, definitivt! Har snart flere i skapet enn samboeren, og det skal litt til. Føler meg alltid like cool i en bra dress, gjerne litt oversized.

Hva skal du ha på deg på julaften?

– Jeg skal ha på meg min favorittkjole fra årets kjolekolleksjon hos Bik Bok. Den har masse volum og åpen rygg. Jeg skal style den med noen lilla sko og glitter på øynene! Gleder meg, jeg.

Hvordan ser nyttårsantrekket ditt ut?

– Her blir det en liten, sort sak med prikkete strømper, glitterbelte og glittersko. Glitter på øynene hele sesongen hører med, også i år. Jeg sa egentlig til meg selv at jeg ikke skulle gå for sort, men med litt (eller mye) glitter funker det!

Hvilken look kjører du ellers hjemme fremover, utenom feiringene?

– Det blir mye comfy, sweats og treningsstøy i forskjellig farger – men det skal sies at jeg har vært veldig flink til å pynte meg til de mindre anledningene. Date night eller venninnekveld i heimen krever heels og kjole.

Blir det noen Zoom- eller mini-julebord på deg i år, eller tas alt igjen neste år? 

– Noe smått her og der, men det meste blir utsatt til neste år. Ett år uten store julebord klarer man – viktigere at verden blir frisk nå!

Julie Varner er en av flere norske moteprofiler som skal pynte seg hjemme i år. (Foto via Instagram @julie_varner)

– Selvsagt litt paljetter

Influencer Rikke Krefting tror nøkkelordet for antrekkstrendene i julen vil være komfort. Det er jo tross alt joggedressen og yogabuksens år! Likevel gleder hun seg til å pynte seg for sine nærmeste – og på julaften skal bunaden frem.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Antrekk som holder meg varm og komfortabel. Og basisplagg, jeg føler meg finest i enkle og elegante antrekk som en skinnbukse med en enkel T-skjorte eller en kashmirgenser med perfekt snitt. Smykker er en av mine svakheter, så jeg fortrekker å pynte opp antrekk med masse smykker. 

London-baserte influencer Rikke Krefting. (Foto via Instagram @rikkekrefting)

Hva skal du ha på deg på julaften?

– På julaften går hele familien min i bunad, både damer og menn. I år skal jeg feire med kusinene mine som har samme bunad, og jeg synes alltid vi er så fine alle sammen i de. Bunad er en av mine favorittantrekk, det bringer frem mye historie og jeg er stolt av å være norsk og ha en så fin folkedrakt.

Hvordan ser nyttårsantrekket ut?

– Til nyttårsaften har jeg faktisk kjøpt inn en ny kjole som jeg gleder meg til å bruke. Den har selvsagt litt paljetter. Jeg er egentlig ingen paljett-person, men så lenge de er elegante synes jeg det er fint, spesielt på nyttårsaften. Jeg tenker å ha en par sorte Manolo Blahnik til, og et smykke jeg er veldig glad i fra Tiffany.

Hvilken look kjører du ellers hjemme fremover, utenom feiringene?

– Kosedress. Vi reiser på fjellet for å feire begge de store dagene så da blir det mye tid i kashmir-dressen og julepysjer. Jeg gleder meg sånn!

Blir det noen Zoom- eller mini-julebord på deg i år, eller tas alt igjen neste år?

– Jeg har faktisk hatt en juledrinks med jobben min i London på Zoom og et minijulebord med noen få venninner. 2020 har vært rart, og denne nye normalen er noe jeg fortsatt venner meg til. Jeg elsker å omgås mennesker, og jeg håper vi snart kan klemme på hverandre igjen.

Influencer Rikke Krefting. (Foto via Instagram @rikkekrefting)

-Jeg er en «i siste liten»-fyr

Influencer Kjetil-André Wards garderobe fremover blir en blanding av dresser stylet på ulike måter, vintage strikkegensere med v-hals og joggedresser i ulike farger.

Hva tror du blir antrekks-trendene i jula og til nyttår, i dette annerledesåret?

– Jeg har sett veldig mye sorte kjoler med glitter i det siste, så det kan virke som det er en greie i år. Gutta er jo ofte litt enklere, så jeg tror flere av oss holder oss til den gode gamle dressen nå i høytiden. Men jeg tror absolutt lista for å pynte seg er lavere enn tidligere nå i høytiden og videre ut på nyåret, siden folk ikke har fått vist seg frem så mye som før. 

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har hengt meg veldig opp i vintage looks. Så jeg bruker veldig mye strikkevest eller gamle strikkegensere med v-hals, som for eksempel 90-tallsgensere fra Lacoste, Tommy Hilfiger og Gant. 

Kjetil-André Ward er en av flere norske moteprofiler som skal pynte seg selv om vi feirer annerledes i år. (Foto via Instagram @andreward)

Hva skal du ha på deg på julaften, og hvordan skal du style antrekket?

– På julaften kjører jeg ganske basic, en sort dress med et par sorte pensko. Jeg pleier egentlig bruke bunad i kirken, men i år blir det jo bare hjemme, så da holder jeg det veldig enkelt og clean.

Hvordan ser nyttårsantrekket ut?

– På nyttårsaften tenkte jeg å kjøre en sort, oversized dress med et par sorte boots med litt hæl. Styler det med sort neglelakk og mine standardringer som jeg bruker on a daily – og så er jeg inne på tanken om å ha litt sort øyenskygge med litt glitter i. Men jeg er en “i siste liten»-fyr så det bestemmer jeg meg nok for fem minutter etter at jeg burde ha dratt.

Hvilken look kjører du ellers hjemme fremover, utenom feiringene?

– Jeg kjører en veldig chill og komfortabel look hjemme om dagen, jeg har sikkert fire forskjellige joggedresser i hver sin farge som jeg tar på med én gang jeg kommer inn døra hjemme.


Blir det noen Zoom- eller mini-julebord på deg i år, eller tas alt igjen neste år?

– Nei, vennene mine og jeg bestemte oss for å ikke ha noe Zoom-julebord i år. Jeg har hatt to venner over på vin og pepperkaker, også tar vi heller en ordentlig samling når Erna og gjengen lar oss klemme igjen!

Influencer Kjetil-André Ward. (Foto via Instagram @andreward)

– Nå har det blitt joggis altfor lenge

Influencer Nina Sandbech er keen på å pynte seg skikkelig, for som hun selv sier – nå har vi gått i joggis altfor lenge. Hun har ikke bestemt seg hundre prosent for antrekkene enda, men hæler og glitter blir det uansett.

– Tenker det er fint å pynte seg for seg selv og for de man er med, slik at man kan glemme litt den tiden vi er i. Jeg trenger i hvert fall litt variasjon fra den hverdagen vi har nå.

Hvilke trender har du dilla på nå?

– Hver vinter/julesesong så får jeg dilla på alt som glitrer. Jeg er generelt alltid glad i det, men litt ekstra i jula. Kjoler, sko og topper som glitrer! Jeg drømmer om alt fra merket The Attico.

Influencer Nina Sandbech. (Foto via Instagram @ninasandbech)

Hva skal du ha på deg på julaften, og hvordan skal du style antrekket?

– Jeg har ikke helt bestemt meg, men lyst til å ha på en fin kjole og heels. Mulig det blir en rød paljettkjole jeg har, eller den grønne tyllkjolen fra H&M Conscious Exclusive.

Hvordan ser nyttårsantrekket ditt ut?

– Jeg vil ha noe som glitrer! Sko, tilbehør, sminke – alt skal glitre.

Hvilken look kjører du ellers hjemme fremover, utenom feiringene?

– Blir som regel et chille-sett når man ligger på sofaen og ser på julefilmer og stapper i seg julegodt. Men håper på å kunne kjøre full vinterlook i sportsklær, for har så lyst på snø! Jeg vil stå på snowboard og gå på langrenn, så håper på å komme meg på fjellet en tur.

Blir det noen Zoom- eller mini-julebord på deg i år, eller tas alt igjen neste år?

– Jeg og venninne mine har bestemt oss for å ta det igjen på nyåret. Er mye hyggeligere når man faktisk kan møtes, så håper på et bedre 2021!

Nina Sandbech er en av flere norske moteprofiler som skal pynte seg hjemme i år. (Foto via Instagram @ninasandbech)

– Til nyttårsaften blir det noe glitrende og chill

Stylist og influencer Rune J’Atoche er også overbevist om at det er kollektiv enighet i at man skal gå all in med antrekkene i år – siden vi har hatt så få anledninger til å pynte oss. Til jul sverger han til en god dress, mens nyttårsantrekket blir mer avslappet.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Jeg har blitt veldig glad i grått og rød – og joggedress, noe jeg aldri trodde jeg skulle bli.

Hva skal du ha på deg på julaften, og hvordan skal du style antrekket?

– Jeg er veldig glad i en dress til jul, og siden jeg bare skal feire den med min lille familie på seks, så blir det jo noe formelt. Kanskje en Tommy Hilfiger-dress, med slips.

Influencer Rune J’Atoche. (Foto via Instagram @runejatoche)

Hvordan ser nyttårsantrekket ut?

– Til nyttårsaften så blir det noe glitrende og chill – og med en G&T og 12 druer er jeg klar til å telle ned til 2021!

Hvilken look kjører du ellers hjemme fremover, utenom feiringene?

– Joggedress, ullgensere og UGG-tøflene mine. 

Blir det noen Zoom- eller mini-julebord på deg i år, eller tas alt igjen neste år?

– Mamma hadde et lite mini-julebord for de nærmeste i familien. Ellers har det bare vært noen FaceTime-kvelder med vennene mine.

Rune J’Atoche er en av flere norske moteprofiler som skal pynte seg hjemme i år. (Foto via Instagram @runejatoche)

– Komfort trumfer alt i jula

Marie Murstad, PR-sjef i Holzweiler, prioriterer en kjole med plass til mye julemat på julaften – og på nyttårsaften blir det antageligvis noe veldig chill.

– Jeg tror og håper man får litt lyst til å pynte seg uansett, selv om jula blir annerledes med litt mindre festligheter enn vanlig. Stua tåler litt paljetter.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Jeg vet ikke om det kan kalles en trend, men har gått skikkelig mye i (korte)skjørt i det siste. Det har vært litt ekstra koselig å pynte seg litt, i alt gråværet.

Marie Murstad fra Holzweiler. (Foto via Instagram @marie_murstad)

Hva skal du ha på deg på julaften, og hvordan skal du style antrekket?

– Tror jeg lander på en lang, sort ribbkjole fra Holzweiler. Den er klassisk og fin, men best av alt er at den har plass til sjuke mengder julemat. Og ikke minst masse riskrem. Med saus! Når det gjelder tilbehør blir det helt klart et nytt gullkjede fra All Blues og noen spisse pumps fra Acne.

Hvordan ser nyttårsantrekket ut?

– Oi, så langt har jeg ikke kommet enda. Vi vet ikke helt hva vi skal gjøre enda heller, men det ser ut som det blir fjellet. I så fall, superundertøy og moonboots, kanskje? Da er jeg happy kid!

Hvilken look kjører du ellers hjemme fremover, utenom feiringene?

– Det er mye joggings fra Holzweiler, eller pysj. Komfort trumfer alt i jula!

Blir det noen Zoom- eller mini-julebord på deg i år, eller tas alt igjen neste år?

– I år droppet jeg alt, men gleder meg til å ta igjen dobbelt når det er mulig igjen.

Marie Murstad er en av flere norske moteprofiler som skal pynte seg hjemme i år.
Marie Murstad fra Holzweiler. (Foto via Instagram @marie_murstad)

– Veksler mellom rask fjellgeit og partyglam

Influencer Darja Barannik er en av flere norske moteprofiler som har fått dilla på joggedress. Antrekkene til årets høytider er ikke helt klart enda – men joggedress blir det ikke.

– For meg blir ikke julen så annerledes, annet enn at den ikke feires i Frankrike. Vi samles alltid med vår aller nærmeste familie, så reglene om antall påvirker ikke oss – det er jeg veldig takknemlig for. Derfor skal finstasen på og feiringen vil skje i tradisjon tro.

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke eide en eneste joggedress før corona-pandemien, så nå som joggedressen er i vinden som aldri før må det bli det.

Influencer Darja Barannik. (Foto via Instagram @darjabarannik)

Hva skal du ha på deg på julaften, og hvordan skal du style antrekket?

– Antrekket er ikke helt klart, men jeg ser for meg en kjole og høye hæler. Og gull og glitter i ørene.

Hvordan ser nyttårsantrekket ut?

– Nyttår feirer jeg på Geilo, hvor jeg veksler mellom rask fjellgeit og partyglam. Jeg har ikke rukket å planlegge nyttårsantrekket enda, så det blir gjenbruk fra egen garderobe. Enten en todelt dress eller en lekker kjole. Jeg kommer til å kjøre på med glitterøyenskygge og noe fint tilbehør.

I tillegg, vurderer Darja en liten ekstra detalj under nyttårsantrekket. Kanskje noe flere burde vurdere?

– Mamma har så mange rare teorier om det ene og det andre – og en av påstandene hennes er at man må møte det nye året iført nytt undertøy for hell og lykke. Så kanskje jeg skal kaste meg rundt og kjøpe meg lekker nytt undertøy, og leve i troen på at det vil bringe et godt 2021!

Hvilken look kjører du ellers hjemme fremover, utenom feiringene?

– Det går mye i varme kashmirsett og tøfler. Jeg prøver å ha rutiner på trening om morgenen, og så sminker og fikser jeg meg for føle meg fin, til tross for at mye av tiden tilbringes i leiligheten alene.

Blir det noen Zoom- eller mini-julebord på deg i år, eller tas alt igjen neste år?

– Det har blitt litt av begge deler, men de aller fleste festligheter får vente til neste år!

Influencer Darja Barannik. (Foto via Instagram @darjabarannik)

Les også: 8 fine brosjer du kan pynte deg med

Siste saker

Mest lest nå
Les mer