Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
slik skal moteprofilene pynte seg på 17. mai
Foto: Instagram/@xoxotsumi @saraflaaen @anders_gran @marenschia

Slik skal moteprofilene feire 17. mai i år

– Aller helst vil jeg ha en wienerpølse i vaffel.

Etter to år med en 17. mai-feiring preget av koronapandemi og smittevern, er det deilig å endelig kunne samles så mange man vil og kunne gi hverandre en klem, uten å tenke på avstand og antibac (selv om noen fremdeles faktisk praktiserer dette av ulike grunner).

Da er det naturligvis mange som nok slår litt ekstra hardt på stortromma i år.

Melk & Honning spurte fem moteprofiler om hvordan de skal feire 17. mai.

Sara Flaaen Licius

– I år skal jeg starte dagen hos ei venninne for champagnefrokost med flere flotte damer. Egentlig er det vel litt mer i gaten brunsj, for vi kjører det litt roligere og starter litt utpå morgenen. Det skal ikke skjenkes i Champagne klokken 08 om morran her i gården! Det synes jeg er heelt greit.

motepersonlighetene om 17. mai
Sara Flaaen Licius. Foto: privat

Hva skal du ha på deg?

– Jeg skal ha på meg bunaden min, som alltid! Jeg elsker Tromsbunaden min, og har gått med den hvert år siden jeg fikk den i 18-årsgave. Det er vanvittig digg å slippe å planlegge et antrekk til 17. mai!

Hva slags mat og drikke MÅ du faktisk bare ha på 17. mai?

– Jeg måå vel ha bobler av noe slag, det er tross alt en viktig del av feststemningen. Jeg har en rosé-Cremant stående klar på kjøkkenbenken allerede, jeg! I fjor stod jeg nemlig i en av de mange timelange koronakøene dagen før dagen, det skal jeg ALDRI noen sinne gjøre igjen. 

sara flappen
Sara Flaaen Licius skal ha på seg Tromsbunaden sin. Foto: privat

– I tillegg er det et absolutt must for meg med en pinneis eller tre! Champagnefrokost eller brunsjmessig er jeg ikke vrang, det er både digg, stas og lettvint med mange ulike småretter.

Les også
Den andre kolleksjonen til Manolo Blahnik x Birkenstock er her

– Spotter jeg noe kransekake eller noen makroner blir jeg ekstra happy, og noen jordbær og blåbær er liksom viktig for fargepaletten på bordet, haha!

Maren Schia

– Det blir først frokost med kjæresten min, før vi skal ned en tur i byen og titte litt. Deretter blir det en tur på Justisen, og resten tar vi det litt som det kommer.

Maren Schia om sin 17. mai
Maren Schia. Foto: privat

Hva skal du ha på deg?

– Jeg skal ha på meg bunaden min fra Vest-Telemark, og jeg merker jeg gleder meg skikkelig til å ha den på! Jeg har brukt den så å si hver 17. mai siden jeg konfirmerte meg, og det er alltid gøy å ta den frem igjen. Jeg har Vest-Telemark bunad siden pappa og hele hans familie er fra Telemark.

Maren
Maren Schia har bunad fra Vest-Telemark. Foto: privat

Hva slags mat og drikke MÅ du faktisk bare ha på 17. mai?

– Jeg måå ha Mimosa med ekstra god appelsinjuice, en is av noe slag også vil jeg aller helst ha en wienerpølse i vaffel.

– Jeg er en ekte mossing, hehe. Spørsmålet er om jeg klarer å få tak i det i Oslo. Tror aldri jeg har blitt sett så rart på som da jeg spurte om jeg kunne få pølse i vaffel i kiosken på Huk på Bygdøy. Og hvis du lurer på om jeg bruker ketchup eller syltetøy, så er det en stripe ketchup som gjelder.

Anders Gran

– Jeg er i Italia på 17. mai i år. Jeg har vært i Roma i noen måneder til og fra, så det blir enten der eller Napoli. Helt forelsket i kulturen og prøver å lære meg italiensk. Det går dårlig.

Anders Gran om sin 17. mai
Anders Gran. Foto: privat

Hva skal du ha på deg?

– Det må bli sorte Dirk Bikkemberg sko, sort eller hvit skjorte og sorte behagelige dressbukser. Veldig beskjedent, men pent – noe jeg føler for i disse dager.

Hva slags mat og drikke MÅ du faktisk bare ha på 17. mai?

– Jeg har lovet kjæresten min en tradisjonell norsk 17. mai faktisk, i hvert fall på matfronten. Så jeg må steppe up på kokkeleringen.

anders gran
Det blir muligens skjorte og dressbukse på Anders Gran i år. Foto: privat

– Da blir det i hvert fall eggerøre, røkt laks, potetsalat, så gønner jeg på med litt kombucha istedenfor Champagne. Jeg skjønner selv det ikke er banebrytende, men det blir en koselig frokost med madunken.

Les også
Vink adjø til gardinene - nå er det draperingslugg som gjelder

– Også har jeg fått tak i et lite flagg, tro det eller ei.

Tsutsumi Hoang

– Jeg er ikke morgenmenneske, men elsker 17. mai-frokost! Så i år skal jeg feire det hos søsteren min og senere på kvelden blir det middag med venner. Krysser fingrene for at jeg rekker å se barnetoget imellom.

Hva skal du ha på deg?

tsutsumi
Tsutsumi Hoang. Foto: Instagram/@xoxotsumi

– Planen for i år var egentlig å ha på meg bunad, men jeg har ikke fått den skreddersydd enda, så det må jeg ta igjen neste år.

– Jeg tenker å enten ha på en blå kjole fra Jonathan Simkhai som representerer en av fargene til det norske flagget, eller noe sommerlig fra det australske merket Shona Joy.

Hva slags mat og drikke må du bare ha på 17. mai?

– Er ikke 17. mai uten friske bær og meloner, osteplate, Champagne og reker! Nam.

Les også: 12 fine sko til nasjonaldagen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer