Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik pynter motepersonlighetene seg til jul
(Foto: Instagram @darjabarannik)

Slik pynter influencerne seg til jul

Det er jul og tid for å finne frem finstasen!

Selv om det ble som vi alle fryktet, med nok en jul preget av koronarestriksjoner – er det fortsatt lov til å ta frem kjoler og høye hæler i desember. Julaften er like rundt hjørnet, og vi kan nesten ikke vente med å planlegge antrekket til den store dagen.

Vi har spurt et knippe moteprofiler hvordan de skal pynte seg til jul i år.

Darja Barannik

Influencer Darja Barannik er usikker på om julen skal tilbringes i Thailand eller i Norge – men én ting er hun sikker på: finstasen skal på!

Slik pynter motepersonlighetene seg til jul
Darja Barannik krysser fingrene for at julen kan tilbringes i Thailand (Foto: Instagram @darjabarannik)

Hvilke trender har du dilla på for tiden?
– Jeg tror ikke jeg har dilla på noen spesielle trender? Men det har vært deilig å være inne i en kort periode hvor jeg har hatt muligheten til å pynte meg ekstra med fjær, paljetter og kjoler.

– Det var gøy så lenge det varte. 

Hva skal du ha på deg på julaften?
– Kjæresten min og jeg booket tur til Thailand for en stund siden, så vi krysser alt som kan krysses for at vi fortsatt får dratt. Dersom vi er i Thailand blir det noe sommerlig, luftig og pent. Jeg har ikke antrekket klart, men det skal shoppes litt før avreise. Hjemme pynter jeg meg alltid med en kjole, morsomme strømper og hæler. 

Slik pynter motepersonlighetene seg til jul
Darja går vanligvis for en kjole, morsomme strømper og hæler på julaften (Foto: Instagram @darjabarannik)

Skal du på noen julebord eller andre juleselskaper?
– Etter gårsdagens restriksjoner har mye blitt kansellert. Jeg kulle vært på flyet til Åre i skrivende stund for å feire min venninnes store dag, men det ble kansellert i siste liten. Jeg har med andre ord ikke helt oversikt akkurat nå, men i utgangspunktet har jeg tradisjonen tro noen hyggelige kvelder i vente. Både på Theatercaféen, julemiddag med barndomsvenninnene mine hjemme hos meg og familiesammenkomster. 

Hvilken look kjører du hjemme i julen?
– Om det blir Thailandstur blir jeg den irriterende på Instagram i bikini og sommerlige antrekk. Litt for brun og litt for blid! 

Hvordan ser nyttårsantrekket ditt ut?
– Jeg hadde faktisk tenkt å kanskje bruke brudepikekjolen min på nyttårsaften også, men den skal spares til den store dagen som forhåpentligvis blir neste år. Så får vi se da, om det blir solfylt feiring eller nyttår på fjellet. Men, finstasen skal på uavhengig av utfallet. 

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

Anders Gran

For influencer og modell Anders Gran står komfort i sentrum denne sesongen, men dressen skal likevel mest sannsynlig på til julemiddagen – etterfulgt av joggebukser senere på kvelden selvfølgelig.

Anders Gran forteller at han helst går i joggebukser hjemme i julen (Foto: Instagram @anders_gran)

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Jeg vet ikke om det er en trend, men knitwear beanies for å ikke fryse ihjel.

Hva skal du ha på deg på julaften?

– Mest sannsynlig sort dress til middag, og når selskapet er over blir det ekstra store joggebukser. Kanskje ullundertøy fra topp til tå. Det er så deilig.

Skal du på noen julebord eller andre juleselskaper?

– Jeg skal på et julebord med guttaboys jeg vokste opp med i Bergen. Utenom det blir det ganske rolig med sånt ser jeg for meg.

Slik pynter motepersonlighetene seg til jul
Anders forteller at han har dilla på strikkede luer for tiden (Instagram @anders_gran)

Hvilken look kjører du hjemme i julen?

– Vet du hva? I hele desember skal jeg kun tenke comfy. I det siste har jeg gått rundt med to par joggebukser. Lag på lag.

Hvordan ser nyttårsantrekket ditt ut?

– Nyttårsantrekket kommer an på hvor jeg er og hva jeg gjør. Planen er å dra til varmere strøk før nyttårsaften, men det er litt avhengig av nye restriksjoner. Enten dress og frakk eller ullundertøy.

– Forhåpentligvis en kveld hvor begge antrekk er involvert.

Hanneli Mustaparta

Modell og moteprofil Hanneli Mustaparta har klare tanker om hva hun vil ha på seg både på julaften og til nyttårsfeiringen.

Hanneli Mustaparta vet godt hva hun vil ha på seg til årets julefeiring (Instagram @hannelim)

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Jeg er ikke like glad i å kle meg på vinteren som på sommeren. Sistnevnte er liksom min sesong. Jeg elsker en brun og blank boblejakke fra Gestuz med knyting i midjen. Den er superfin med alle slags high waisted bukser. Det blir ofte svarte eller lyselilla bukser som er korte på ankelen, så de henger fint med et par vinterboots fra Diemme og sokker imellom. 

Hva skal du ha på deg på julaften?

– Jeg har lyst på en kjole i en farge man blir glad av, som sitter fint og sist, men ikke minst må den være ammevennlig. I fjor hadde jeg en fantastisk lyserosa kjole i sateng fra Rotate. Jeg tenker at den fra årets kolleksjon i tradisjonelt kinesisk rosa og hvitt stoff med en stor rosa sløyfe på fyller alle ønskene mine. Litt som en julekule. Og den minner meg om en Mary Katranzou-kjole jeg hadde på i et juleselskap hjemme hos Natalie Massenet, grunnleggeren av Net-a-Porter, i London for noen år siden.

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

– Når vil man ikke se ut som en julekule liksom!

– Jeg fikk komplimenter av både David og Victoria Beckham i tillegg. Så dette blir bra! Den er perfekt med et par sko som passer til nyttårsantrekket også. Et par høyhælte champagnefargede sko med sløyfe bak ved ankelen, og en foran på den andre skoen, fra Jimmy Choo. 

Dette antrekket vil Hanneli helst ha på seg på julaften (Kjole fra Rotate via Høyer / Sko fra Jimmy Choo via Mytheresa)

Skal du på noen julebord eller andre juleselskaper?

– Nå med nye restriksjoner er jeg spent på om det blir noe av jentejulebordet om en uke. Når jeg endelig kan pynte meg, nå som jeg er midt i babyboblen med lille Fia på tre måneder, gleder jeg meg til å gå all in.

– En hvit og lang kjole med knepping foran på siden fra Mango, altså veldig ammevennlig, og høyhælte boots i patent nude skinn, clean makeup og russian red leppestift fra MAC. 

Hvilken look kjører du hjemme i julen?

– Jeg kjører en digg lysegrå pysjamas fra FWSS. Den er fin å surre litt rundt i og preppe til jul. Ellers er jeg glad i skjortene fra Acne som knytes i ryggen til en high waisted jeans og noen beige tøfler til. 

Hvordan ser nyttårsantrekket ditt ut?

– Vi får en litt annerledes jul siden kjæresten min røk akillesen nettopp. Dermed drar vi nok ikke på hytta som vi pleier på nyttårsaften. Da ser jeg for meg en kort sjøgrønn kjole med store paljetter fra The Attico og et par champagnefargede høyhælte sko med sløyfer på fra Jimmy Choo. De samme som til julaften. 

Jenny Skavlan

«Sy om»-dronningen Jenny Skavlan har selvsagt sydd både juleantrekket og nyttårsantrekket selv.

Jenny Skavlan har sydd årets juleantrekk og nyttårsantrekk selv (Foto: Instagram @jennyskavlan)

Hvilke trender har du dilla på for tiden?

– Jeg er som en ravn og trekkes hardt mot alt som glitrer. Det er nok en motreaksjon på isolasjon og joggebukser. Men nå ser det ut som at vi blir mange i glitrende bukser på sofaen fremover. Klær som glitrer inneholder i de aller fleste tilfeller mye plast, så jeg prøver i hvert fall å finne de brukt.

– Så det kompenserer for noe miljømessig. 

Hva skal du ha på deg på julaften?

– Jeg har sydd en julekjole fra Fæbrik syboka av et glitrende blått stoff jeg fant på Finn. Den har firkantet utringing og store puffermer.

Les også
12 Instagram-høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Skal du på noen julebord eller andre juleselskaper?

– Det blir spennende å se. Det er jo rene thrilleren om de planlagte julebordene blir noe av, men om vi kan ha det bittelitt gøy i jula blir det julebord med gamle og nye venner pluss verdens beste kollegaer i Fæbrik. 

Hvilken look kjører du hjemme i julen?

– Nå tråler jeg Tise og Finn og Fretex for brukt cashmere. Jeg er en fibersnobb og når man først har begynt med koseklær i cashmere er det vanskelig å slutte med det. Helst både bukse og hoodie. Nam! 

Hvordan ser nyttårsantrekket ditt ut?

– Oh! Jeg har sydd om en glitrende blazer fra Fretex til å bli kjole. Så slenger jeg på no Pearl Octopuss.y så det skal glitre ekstra mye. 

Denne glitrende kjolen skal Jenny ha på seg på nyttårsaften (Foto: Instagram @jennyskavlan)

Celine Aagaard

Kreativ leder og grunnlegger av Envelope1976 og bærekraftekspert for Vogue Scandinavia, Celine Aagaard kjører både snowboard-antrekk og dress på julaften.

Celine Aagaard pynter seg aller mest i concept-butikken i Oslobukta i julen (Foto: Instagram @celineaagaard_)

Hvilke trender har du dilla på for tiden?
– Det går i versatile plagg i sølv, sort, metallic og cashmere. Rosa for festlige anledninger og hvit kåpe i mørketiden. 

Hva skal du ha på deg på julaften?
– En god kombinasjon av inne- og uteklær i skjønn forening. Jeg kjører snowboard-outfit på dagen og egendesignet kjole eller dress på kvelden. Hva juleantrekket eksakt blir kommer an på dagsform og innetemperatur.

– I fjor var det hvit dress på hytta iført tøfler…

Skal du på noen julebord eller andre juleselskaper?
– Med de nye smittevernreglene blir julebord utsatt, men det blir selvsagt familiejul med de nærmeste. Vi holder åpent i vår concept-butikk i Oslobukta, så det blir nok der undertegnede kommer til å pynte seg mest. Der kjøres det heels og diskokuler i ørene. 

Celine Aagaard pynter seg med discokuler i ørene i julen (Foto: Instagram @celineaagaard_)

Hvilken look kjører du hjemme i julen?
– Resirkulert cashmeresett fra Envelope1976 fra topp til tå, dunjakke fra Whitespace og moonboots. 

Hvordan ser nyttårsantrekket ditt ut?
– Det blir nok min nye håndlagede disco-outfit eller en vintage paljettkjole med blazer over. 

Les også: M&H toppliste: 12 kule strømpebukser som passer perfekt til juleselskaper

Les mer

Nyeste saker fra Melk og Honning