Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik oppnår du sminkelooken til freshe franske damer på 1, 2, 3
Den franske modellen Jeanne Damas er til inspirasjon for mange. Foto: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Slik oppnår du sminkelooken til freshe franske damer på få minutter

Effortlessly chic, here you come!

Det er viden kjent at franske damer er noen av verdens mest elegante. Men det er ikke slik at de bruker timesvis foran speilet for å få til en chic look. Nei, det har de ikke tid til – de er jo livsnytere av rang!

Målet er i stedet å fremheve sin naturlige skjønnhet, med et knippe skikkelig gode produkter på baderomshylla og i sminkepungen.

Og er det en ting de briljerer i er det å se «effortlessly chic» ut. Den franske skjønnhetsrutinen er derfor noe som har inspirert kvinner over hele verden i lang tid.

Det ser man også på Instagram, der modeller og motepersonligheter som Jeanne Damas, Caroline de Maigret og Lily-Rose Depp har millionvis av engasjerte følgere, som elsker deres erkefranske vibber.

Men hvordan oppnår man denne «no-makeup makeup» looken som nordmann? Vel, her er løsningen.

Skincity sitt eget merke MAKETHEMAKE har nå lansert The French Beauty Routine.

Dette er en rutine på 7 steg som er inspirert av den tidløse franske looken, der hudpleiebasen er i fokus.

Slik gjør du:

1. Forbered huden med hudpleie

For franske kvinner er hudpleie ekstremt viktig. Huden skal derfor være rengjort og godt fuktet før man påfører sminke. Et godt tips er å påføre Hyaluronic Halo Hydrating Mask (nyhet!) som et steg i hudpleierutinen – eller før man skal noe spesielt – for å gi huden en skikkelig fuktboost.

Denne biocellulosemasken er en skikkelig quick-fix for å få en fin glød og skjule spor av tretthet med sitt innehold av lysnende C-vitamin, fuktgivende ekstrakt fra brunalger samt beroligende aloe vera.

Hyaloronic halo Hydrating Mask

En fantastisk ingrediens for glød og jevnere hudtone er også C-vitamin. MAKETHEMAKE sin Vitamin C Glow Getter Ampoule gir umiddelbart glødende hud, samtidig som det jobber langvarig. Disse er også nydelige å bruke som primer under makeup.

2. Ikke forsøk å skjule!

Et tykt lag med foundation er ikke noe franske kvinner er særlig fan av. Mange skipper den faktisk helt og holdent, velger en lett dekkende foundation eller en farget dagkrem emed SPF. Deretter kan man gå over enkelte partier med Ceramide Elastic Concealer der man ønsker å redusere rødhet, utbrudd eller mørkere partier, for eksempel rundt nesevingene eller under øynene.

Og lurer du på hvilke fargenyanse som passer din hud? Spør hudterapeutene hos Skincity på chat, mail eller telefon og de vil hjelpe deg å finne den rette.

3. Skap en naturlig blush

Blush er en vinner når man skal få et friskere preg over ansiktet. Rett nyanse av naturlig rose kan virkelig gjøre en stor forskjell og kremrouge er et spesielt bra valg. Den smelter nemlig sammen med huden og er lett å påføre. Vitamin E Blush and Glow Duo (nyhet!) er et smart multiprodukt som hjelper deg å skape looken, kjapt og enkelt. Påfør den med fingrene eller bruk en børste og påfør lett på kinneplet, tinningene og neseryggen.

Vitamin E Blush and Glow Duo

4. Fremhev dine trekk

Konturering har vært i vinden i en del år nå, men for franske damer har det aldri vært en stor greie. Der jobber man heller med å fremheve den naturlige ansiktsformen, fremfor å endre. Bruk highlighteren Vitamin E Blush and Glow duo på ansiktets høye punkter, slik som kinnben, amorbue og nesetipp. Gløden ser ut til å komme innenfra og gir hele ditt ansikt et fantastisk løft.

5. Definer vippene

Mange franske kvinner har naturlige mørkebrune eller sorte øyenvipper, og nøyer seg med en lett bøy av vippene med en vippetang. Om man ønsker noe mer markerte vipper, kan du gå lett over med maskarabørsten for en naturlig look. Peptide Power Play Mascara inneholder peptider som stimulerer hårtilveksten og vippekvaliteten på sikt. For en definert, men naturlig øvre vipperad, dra en tynn linje nærmest røttene med Black Carbon Eyeliner (nyhet!). Til festen kan du addere en «vinge» for en mer dramatisk look, som et lite vink til franske filmstjerner som Birgitte Bardot.

Slik oppnår du sminkelooken til freshe franske damer på 1, 2, 3
Peptide Power Play Mascara

6. Ikke glem brynene

Ikke alle er så heldige å ha naturlig fyldige bryn, men med litt hjelp på veien kan man komme et par skritt nærmere. Med Peptide Building Brows kan du gå fra naturlige tynne til fyldige bryn! Gelformulaen inneholder Copper Tripeptide-1 som stimulerer bryntilveksten samt vitamin B5 og vegetabilske oljer som pleier og fukter hårene. Børst lett over dine bryn for å forme og gi volum.

7. Gjør leppene kyssbare

En sminkelook er ikke fullverdig før man har fremhevet leppene med farge eller gloss. Det må jo sies å være prikken over i’en. Påfør Vitamin E Blush and Glow Duo i samme nyanse som din rouge med fingrene over leppene for en naturlig look som ikke ser for sminket ut.

Voila! På få minutter har du fullført The French beauty routine.

Denne er perfekt både i en stressende hverdag eller for de som ønsker en mer minimal, men likevel veldig chic look.

Les mer

Nyeste saker fra Melk og Honning