peter lindbergh

Foto: Getty Images

Slik minnes motebransjen Peter Lindbergh

– Hadde et helt eget uttrykk.

Onsdag kom nyheten om at motefotograf Peter Lindbergh døde 3. september. Lindbergh har gjennom sin karriere markert seg som en av de aller største motefotografene gjennom tidene. Han har jobbet for noen av verdens viktigste publikasjoner, og står bak ikoniske bilder av supermodeller som Kate Moss, Naomi Campbell, Cindy Crawford og Linda Evangelista.

Sterk posisjon

Den norske fotografen Jørgen Gomnæs forteller at en av de første fotobøkene han kjøpte var Images of Women av Lindbergh.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han var en av de siste bautaene som kompromissløst med sitt fotografi klarte å bevare sin posisjon, uanhengig av tendenser og svingninger i markedet gjennom alle sine aktive år. Det skal godt gjøres å ikke ha respekt for det, samt arbeidet hans, sier han til Melk.

– Enorm betydning for bransjen

Redaktør for norske ELLE, Petra Middelthon, forteller at hun selv elsket Peter Lindbergh. Fotografen er den hun selv refererer mest til av alle ikoniske fotografer når hun ser etter inspirasjon, forteller hun til Melk & Honning.

– Lindbergh hadde et helt eget uttrykk. Både modellene og stylistene elsket ham fordi bildene alltid ble vakre. Han har hatt en enorm betydning for bransjen. Uansett hvilken trender som gjelder er bildene hans alltid aktuelle. En stor inspirasjon og godt likt mann i motebransjen, sier Middelthon.

Middelthon har selv hatt æren av å møte Lindbergh. Sist var i forbindelse med en utstilling han skulle ha i Paris i 2016.

– Jeg fikk en personlig omvisning dagen før selve utstillingen og jeg husker han sa han var så glad jeg kom på dagen for da var det så vakkert lys i galleriet, minnes redaktøren.

Også internasjonale motepersonligheter har hyllet fotografen på sosiale medier:

https://www.instagram.com/p/B1_ePVLHSCZ/

Les også: Se de norske profilene i V Magazine