Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik minnes motebransjen avdøde Alber Elbaz
Alber Elbaz med Rihanna på Dior-visning i 2016. Foto: Victor Boyko via Getty

Slik minnes motebransjen designer Alber Elbaz

Alber Elbaz døde av korona 59 år gammel.

Søndag kom den triste nyheten om at motedesigner Alber Elbaz er død.

Den israelske designeren døde på et sykehus i Paris lørdag av korona. Den tidligere kreative lederen for det franske luksusmotehuset Lanvin ble 59 år.

Alber Elbaz lanserte i januar etter fem års pause sitt nye selvtitulerte merke AZ Factory under haute couture-moteuken i Paris.

Den høyt elskede designeren omtalte merket som «en drømmefabrikk» som skulle utvikle ekte løsninger for dagens kvinner. Han har flere ganger gitt uttrykk for misnøyen med hamsterhjulet som motebransjen er. Nå hadde han imidlertid gjenforelsket seg i industrien, og var klar for et nytt kapittel.

I vinter snakket moteskaperen om hvorfor det er viktig å slakke tempoet i moteindustrien, om en transparent designprosess og om det å lage et mer inkluderende merke. AZ Factory hadde under lanseringen i januar størrelser fra XXS til XXXXL. Hva som vil skje med det ferske merket nå er usikkert.

Etter at dødsbudskapet ble bekreftet av Richemont søndag strømmet det inn med kondolanser og minneord via sosiale medier fra både norske og internasjonale kjendiser, influencere og moteprofiler.

Slik minnes motebransjen Alber Elbaz.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av SJP (@sarahjessicaparker)

Les også: Hvordan ser fremtidens Chanel uten Karl Lagerfeld ut?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer