Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Slik mestrer du «no makeup makeup»-trenden

Porter Magazine

De siste årene har det vært en del overdrevne sminketrender ute og gått. Idéalet har vært at ansiktet skal skyggelegges til de grader med countour og highlight, fargelegges med «color correcting» og bakes med pudder.  Men nå er det en litt mer nedtonet trend som preger skjønnhetsverdenen – nemlig «no-makeup makeup».

Med «no makeup makeup» skal du se usminket ut. Det betyr likevel ikke at ansiktet ikke har fått et touch av sminkebørsten. Den avslappende sminketrenden handler om å få fram den naturlige gløden i huden og understreke dine beste trekk. Altså stikk i motsatt fra countouring, baking og color correcting som har har fokus på å dekke, skjule eller å skape en illusjon om at du har andre trekk enn de du faktisk er født med.

Flere kjendiser har slengt seg på trenden. Til og med dronninga av contouring, Kim Kardashian, har dukket opp med et tilsynelatende sminkefritt ansikt ved flere anledninger nå.

Les også: Se Kim Kardashians hjemmelagde sminkevideo

Foto: @kimkardashian

Anne Cecilie Olavesen, stylist og makeup-artist i Pudder Agency og skjønnhetsansvarlig i Costume, liker den mer naturlige sminketrenden og bruker den ofte når hun står for sminken i bildeserier i magasiner som Elle og PS Magasin.

Hun påpeker at «no-makeup makeup»-trenden har kommet og gått i motebildet siden 90-tallet. Hennes beste triks er å velge riktig tekstur på sminken. Man skal unngå tunge, matte foundation og pudder, og heller gå for produkter som tilfører fukt og naturlig glød.

– Jeg er veldig glad i den superlette foundation Healthy Glow fra Chanel og Master Mix Highligther fra RMS, forteller Olavesen.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Selv om man skal unngå de aller matteste produktene, skal man heller ikke gå helt i den andre retning – glossy og veldig skimrende produkter er ikke naturlig for huden, og ser dermed kunstig ut. Ofte gir kremvarianter av produkter det mest naturlige resultatet.

– Jeg elsker kremrouge og favoritten kommer fra Kjær Weis og heter Suntouched. Kinnene skal ha en nett dupp av kremrouge og over kinnbeinet en lett highlighter.

Med «no makeup makeup»-looken skal folk legge merke til øynene dine – ikke øyenskyggen. Det skal ikke være noen synlige linjer med solpudder, eyeliner, øyenskygge eller lipliner.

– Velfriserte bryn er et must, og med det mener jeg naturlige bryn med en bryngelé som holder de litt på plass. Min favoritt kommer fra L Oréal Brow Artist. Globallinjen markeres med øyenskyggen Charmed fra Kjær Weis, forteller makeup-artisten.

Olavesen påpeker at med den usminkete looken kan man gjerne droppe maskaraen helt, eller legge på kun et tynt lag. Det hele toppes med litt leppefarget leppestift eller en naturlig lipgloss.

 

Les også: Årets skjønnhetstrender: – Permanent er stuereint igjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer