Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik feirer moteprofilene påske i år
Foto: Instagram/ @darjabarannik

Slik feirer moteprofilene påske i år

Det er endelig tid for en normal påske igjen.

De siste årene har påsken i stor grad vært påvirket av koronapandemien, og faste tradisjoner har for mange uteblitt. Derfor er det litt ekstra hyggelig at vi endelig kan samles og feire påske slik vi er vant til. Hytteturer, påskemiddager og alt annet som hører med er mer enn velkommen.

Melk & Honning har spurt et knippe norske moteprofiler hvordan de feirer påske i år.

Rikke Krefting

London-baserte Rikke Krefting forteller at hun skal tilbringe påsken i varmere strøk, til tross for at påske på fjellet vanligvis er en favoritt.

– Vinteren har føltes veldig lang, så jeg er litt ferdig med snø og kulde nå. Jeg gleder meg til å kjenne solen på kroppen og gå i luftige og lette plagg. Påske på fjellet er blant mine favoritter, ettersom det er mindre tilgang på fjell her i London, men i år følte vi for varmere klima og sand under føttene.

– Jeg gleder meg veldig til å nyte late dager på stranden.

Rikke Krefting skal tilbringe påsken i varmere strøk. Foto: Instagram/ @rikkekrefting

Har du noen faste påsketradisjoner?

– Påsken er ganske variert fra år til år for oss, men som barn vokste jeg opp med påske på fjellet og mil etter mil på langrenn. Jeg har utrolig fine minner fra det. Vi gikk skiturer i t-skjorte noen år og spiste Kvikk Lunsj og drakk Solo til det var tomt i butikken.

– Ett av mine favorittminner er en påske-marsj der vi møtte masse venner og familie og gikk en langrennstur på påskeaften, etterfulgt av afterski i solen, sier Rikke Krefting.

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– Ettersom jeg pleier å reise bort i påsken pynter jeg sjeldent til påske hjemme. Kanskje jeg har noen påsketulipaner uken før for å komme litt i modus. 

Får du eller gir du bort påskeegg?

– Ja, jeg gir alltid påskeegg til mannen min. Jeg synes det er så koselig å gi og vi begge elsker smågodt. Hvis jeg er med mamma i påsken, skjemmer hun meg alltid bort med påskeegg. Det er veldig stas, selv som voksen.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

– Man blir aldri for gammel for påskeegg!

Rikke Krefting forteller at hun sjelden pynter til påske. Foto: Instagram/ @rikkekrefting

Hva er et absolutt must i påskeegget?

– Masse smågodt, og en blanding av surt og søtt. I London er det vanskelig å få tak i norsk godteri, og smågodtet her er ikke det samme som i Norge.

– Til mannen min pleier jeg å skrive et lite kort også, noe jeg synes det er koselig å legge til ettersom vi nå til dags ikke like flinke til å skrive ned hyggelig hilsener og tanker. Så det er en fin vri føler jeg. 

Darja Barannik

Darja Barannik flyttet nylig til København, og kan fortelle at den årlige påsketuren på fjellet i år er byttet ut med bylivet i den danske hovedstaden.

Det er endelig tid for en normal påske igjen – hvordan skal du feire i år?

– Det er faktisk typ første gang jeg ikke skal på fjellet. Randone-tur ble bortprioritert for bylivet i København som skal nytes. Kjæresten min og jeg får besøk av to andre par, så det blir muligens en hyttetur/glamping et par dager et sted langs kysten og kiting. Om vinden tillater det.

– Andre halvdel av påsken skal vi bare kose oss i København med gjengen. Vi har booket bord på masse deilige restauranter, båttur i kanalene og håper på fint vær sånn at vi bare kan sykle rundt fra sted til sted. 

Darja Barannik skal feire påske i København. Foto: Instagram/ @darjabarannik

Har du noen faste påsketradisjoner?

– Fjellet. 

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– Det blir veldig lite pynting i vårt hjem, men noen gule tulipaner skal få plass.

– Også dekker jeg gjerne bordet med noen koselige, gule servietter og gule stearinlys, sier Darja Barannik.

Darja Barannik tilbringer vanligvis påsken på fjellet. Foto: Instagram/ @darjabarannik

Får du eller gir du bort påskeegg?

– Begge deler, men det er aller mest stas å gi bort til nære og kjære. 

Les også
Nå er Gym Lips en TikTok-trend

Hva er et absolutt must i påskeegget?

– I år synes jeg alle skal kjøpe strikkepakker fra Shapka Cashmere og putte i påskeegget. Et fint prosjekt å ta fatt på i påsken, samtidig som du støtter en god sak. Hele overskuddet fra hver strikkepakke går til å hjelpe ukrainske krigsflyktninger som kommer til Norge – primært barn og ungdom. 

Nnenna Echem

Også Nnenna Echem skal tilbringe påsken i byen.

– I år blir det bypåske! Jeg skal jobbe en del, så da er det lettest for meg å bli igjen i byen. Dessuten så elsker jeg bypåske. Det er så rolig i gatene.

Nnenna Echem forteller at hun elsker bypåske. Foto: Instagram/ @nnennaechem

Har du noen faste påsketradisjoner?

– Bortsett fra middag med familien på påskeaften, så har jeg ingen spesielle tradisjoner. Men påskeegg er et must!

– I en alder av 29 får jeg fortsatt påskeegg, sier Nnenna Echem.

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– Jeg har egentlig aldri pyntet noe særlig til påske. Det var mer en ting som ble gjort da jeg var yngre. Da malte vi egg og pyntet med fjær.

For Nnenna Echem er påskeegg et must hvert år. Foto: Instagram/ @nnennaechem

Får du eller gir du bort påskeegg?

– Både og! 

Hva er et absolutt must i påskeegget?

– Surt godis og sjokolade er must!

Annabel Rosendahl

Annabel Rosendahl forteller at hun vanligvis drar utenlands i påsken, men at det er bypåske som står for tur i år.

Har du noen faste påsketradisjoner?

– Vi har pleid å reise utenlands, men da pandemien dro seg ut i januar var det ikke i tankene å bestille påskeferie. Så denne ferien kom litt brått på.

– Uansett er det helt herlig med en sosial bypåske i fint vær! 

Også Annabel Rosendahl skal tilbringe påsken i byen. Foto: Instagram/ @annabelrosendahl

Hvordan pynter du hjemme til påske?

– Jeg er ekstremt dårlig på påskepynt, men fikk med noen hjemmelagde kyllinger fra barnehagen, hehe. 

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

Får du eller gir du bort påskeegg?

– I år blir første påske hvor jeg skal lage påskeegg-jakt i hagen for sønnen min. Han er bare 20 måneder, så han skjønner nok ikke så mye.

– Håper også jeg får, men jeg pleier å kjøpe til mannen min, sier Annabel Rosendahl.

Annabel forteller at hun for første gang skal lage påskeeggjakt i hagen. Foto: Instagram/ @annabelrosendahl

Hva er et absolutt must i påskeegget?

– Lakriskuler med sjokolade er min favoritt, og noe jeg alltid unner meg i høytider. For sønnen min Edward blir det jordbær, blåbær og potetstaver. Han har ikke fått smake på godis enda, så da er det like greit med noe vi vet han elsker!

Les også: 13 interiørfunn vi vil pynte hjemmet med til påske

Siste saker

Mest lest nå
Les mer