Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik blir årets program under Oslo Runway
Livid. Foto: Oslo Runway

Slik blir årets program under Oslo Runway

Disse designerne skal vise under den norske moteuken.

I fjor var den norske moteuka endelig tilbake, men som et arrangement under Oslo Fushion Festival. I vinter ble det omsider kjent at at arrangørene kutter Fushion til fordel for Oslo Runway.

Nå er altså den norske moteuka tilbake, og den vil holdes både fysisk i den nye it-bydelen Oslobukta i hovedstaden, og digitalt, 23. til 28. august.

I forrige uke skrev Melk & Honning om hvordan moteuka vil utfolde seg i år. Blant annet hvilke norske smykkemerker som skal vise frem sine kolleksjoner.

Nå kan vi avsløre hvilke klesdesignere som skal vise under moteuka og hvordan årets program ser ut.

Først ut er Cathrine Hammel.

Deretter får vi se både nye og etablerte merker og designere. Programmet består blant annet av Envelope1976, Elisabeth Stray Pedersens ESP, tilbehørsmerket Cala Jade og Fam Irvoll.

To nykommere på programmet er ILAG og One & Other.

Slik blir årets program under Oslo Runway
One & Other

Fest hos Holzweiler og Livid er også en del av årets program. Sistnevnte avsluttet fjorårets moteuke som vinner av bransjens nasjonale hederspris Oslo Runway Tribute Award.

– Vi er stolte over å presentere et program som fremhever noen av Norges mest aktuelle stemmer innen bærekraft og design, hvorav flere allerede er internasjonalt anerkjent for sin kvalitet, sier Elin Carlsen, CEO i Oslo Runway i en pressemelding.

Flere norske livsstilsmerker er også en del av programmet under årets moteuke.

– Den norske livsstilen og Oslos umiddelbare tilgang på natur har gjort oss til et attraktivt reisemål. Under pandemien eksploderte outdoor-trenden og alle skulle ut på tur. Norske livsstilsmerker har nå en unik mulighet til å få større fotfeste internasjonalt. Forståelsen for design som både er praktisk og estetisk er noe norske merker er kjent for, og dette ønsker vi å fremheve ved å samle de norske livsstilsmerkene under et felles event, sier Carlsen.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Den delen av programmet vil foregå på verdens mest bærekraftige møbelfabrikk, The Plus – som ligger i en furuskog på Magnor.

Her vil merker som Swims, AWAN, og skomerker med bærekraft på agendaen Kastel og New Movements delta sammen med det nye brillemerket Kmoshon som lanseres i høst.

Dagen avsluttes med en presentasjon og en lokal matopplevelse sammen med Norwegian Rain.

– Med støtte fra Utenriksdepartementet og ambassadene i Tokyo og New York tar vi sikte på å øke eksporten av norsk design ved å invitere internasjonale meningsbærere til å delta under årets Oslo Runway, sier Carlsen videre i pressemeldingen.

Det er også bekreftet at profilerte street style-fotografer som Adam Katz Sinding og Vogue-bidragsyter Søren Jepsen kommer til Oslo i august.

Slik blir årets program under Oslo Runway
Elin Carlsen. Foto: Oslo Runway

For første gang vil designprisen DS Fashion Talent Award deles ut under Oslo Runway.

Juryen består av Norges fremste meningsbærere innen mote og design, og vil vektlegge håndverk, visjon, forretningspotensiale og et unikt DNA i sin avgjørelse.

– Dreiningen mot bærekraft, samt ny teknologi, stiller nye krav til unge designere. Oslo Runway ønsker å være en brobygger mellom nye talenter og den etablerte industrien, vi er derfor utrolig glade for støtten vi har fått fra DS Automobiles, sier Head of Fashion i Oslo Runway, Ditte Kristensen i en pressemelding.

Fire nominerte avgangselever fra moteskolene Esmod, KhiO, OsloMet og SoFI presenteres i en runwaykonkurranse.

– Det er enormt gledelig at vi nå har fått en designpris for nye unge talenter på programmet, takket være iherdig og målrettet arbeid av Ditte Kristensen, Head of Fashion i Oslo Runway, avslutter Elin Carlsen.

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?

Les også: Dette vet vi så langt om den danske moteuka

Siste saker

Mest lest nå
Les mer