Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Slik blir årets Golden Globes
Fra House of Gucci. Foto: MGM/SF Studios

Slik blir årets Golden Globes

Ingen gjester, ingen rød løper?

Natt til mandag norsk tid går årets første prisutdeling av stabelen. Den 79. utgaven av Golden Globes åpner award-sesongen – men utdelingen som hedrer det beste innen film og tv blir langt fra som tidligere.

Nok en gang påvirker koronapandemien hvordan arrangementet gjennomføres. Men Golden Golden Globes i fjor ble løst med et heldigitalt event, vil utdelingen i år gjennomføres fysisk. Uten gjester, publikum eller presse, ifølge New York Post.

Det blir altså ingen Lady Gaga i heftig kjole på den røde løperen, ei heller ingen Zendaya i couture hånd i hånd med Spiderman-kjæresten Tom Holland. Kan det egentlig kalles en prisutdeling da?

golden globes
Lady Gaga på den røde løperen under Golden Globes i 2019. Foto: Jon Kopaloff viaGetty

Eventet som holdes søndag 9. januar på The Beverly Hilton i California vil kun ha spesielt inviterte og medlemmer blant publikum. De må alle ha både bevis på full vaksinering, en boosterdose innabords og en negativ PCR-test for å kunne delta.

Ingen rød løper blir det heller. Og gjestene må ha på munnbind og holde avstand under hele utdelingen, ifølge New York Post.

Blant årets nominerte finner man ifølge The New York Times store stjerner som Lady Gaga, Olivia Colman, Nicole Kidman, Kristen Stewart og Jennifer Lawrence.

I tillegg til Emma Stone, Ruth Negga, Will Smith, Javier Bardem, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Ben Affleck, Jennifer Anison og Elisabeth Moss. For å nevne noen.

Det blir heller ingen kjendiser som vert eller vertinne under årets Golden Globes, ifølge Variety. Grunnen skal ikke være koronarelaterte, men heller en boikott.

Ingen stjerner har gått med på oppgaven etter skandalen med arrangøren The Hollywood Foreign Press Association (HFPA) i sentrum.

Arrangøren ble i 2021 kraftig kritisert for mangel på mangfold og korrupsjon. Hvorpå tv-kanalen NBC kansellerte visningen av årets Golden Globes. HFPA har nå skaffet 21 nye medlemmer som skal være med på å skape mangfold, ifølge Variety.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

Det er imidlertid flere ting som har skurret de siste årene.

I 2018 valgte nesten alle de kvinnelige skuespillerne (bortsett fra én) å kle seg i helsort for å vise sin støtte og tilknytning til #TimesUp-kampanjen, som skulle bli slutten på #MeToo og seksuell trakassering.

I fjor ble Golden Globes gjennomført i en heldigital versjon, i lys av koronapandemien. Film- og tv-stjerner fra hele verden logget på eventet fra sofakroken for en festaften med virtuell rød løper. Skuespillerne sparte likevel ikke på kruttet, og en kjole tok over 400 timer å lage – før den ble vist frem på Instagram.

Golden Globes
Anya Taylor-Joy under fjorårets heldigitale Golden Globes. Foto: Instagram/@anyataylorjoy

Til tross for at Vogue applauderte mange antrekk som de mente «oste av old Hollywood-glamour» i 2021, lurte WWD på hvor de svarte designerne var og kalte det hele for «en forspilt sjanse».

Les også: Motenyhetene som sjokkerte oss mest i 2021

Siste saker

Mest lest nå
Les mer