Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vogue får kritikk
Foto: Instagram/@britishvogue

Slakter Ukraina-coveret til Vogue

«Landet deres er i krig og de gjør et Vogue-intervju?».

Nylig slapp Vogue sin nyeste digitale utgave med den ukrainske førstedamen Olena Zelenska på coveret.

Med teksten «Portrett av mot» inneholder digitalcoveret et stort intervju med Zelenska og ektemannen Volodymyr Zelenskyy, gjort i Kiev.

«Mens krigen i Ukraina går inn i en ny kritisk fase, har landets førstedame, Olena Zelenska, blitt en nøkkelspiller. En frontlinje-diplomat og ansiktet på hennes nasjons emosjonelle last», skriver Vogue om intervjuet på Instagram.

«Dette har vært de verste månedene i mitt liv, og i enhver ukrainers liv. Vi ser frem til seier. Vi tviler ikke på at vi vil vinne. Og det er dette som får oss til å fortsette», sier Zelenska til magasinet.

I Vogues helt spesielle digitale coversak snakker førstedamen og den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyy ut om livet i krigstider, ekteskapet deres og drømmene deres for landets fremtid.

På forsiden sitter den ukrainske førstedamen på trappene i presidentpalasset og ser alvorlig inn i kamera, ikledd en hvit bluse med ermene rullet opp, sorte bukser og flate sko. Intervjuet er ispedd flere bilder av henne og ektemannen poserende for stjernefotograf Annie Leibovitz.

Nå får Vogue og det ukrainske presidentparet imidlertid kritikk for coversaken, ifølge WWD.

Leibovitz delte for noen dager siden et innlegg på Instagram med et bilde av paret hvor de holder hender. Og kommentarfeltet koker.

«Mens folket deres dør, poserer de for en fotoshoot», skriver en Instagram-bruker.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

«Yeah kul krig, la oss lage en fotoshoot yeah», skriver en annen.

Også på Vogue sine innlegg hagler kritikken.

«Landet deres er i krig og de gjør et Vogue-intervju?», skriver en bruker.

«Mye tid til overs tydeligvis».

Det er imidlertid ikke bare ris, ifølge WWD.

Andre brukere på Instagram takker for støtten til Ukraina og roser bildene.

Magasinet trekker frem rollen motemagasiner har spilt i krigstider. Under både første og andre verdenskrig skildret magasinene hvordan kvinner hjalp til, og anerkjente motefotografer som Horst P. Horst tok bilder. Da britiske Vogues mannlige fotografer måtte kjempe under andre verdenskrig, dekket modell og fotograf Lee Miller mye av magasinets stoff, skriver WWD.

Les også: Derfor slutter tre av fire nordmenn i magasinet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer