balmain

Slakter Olivier Rousteings Balmain haute couture-debut

Anklages for blackface.

Onsdag debuterte 33 år gamle Olivier Rousteing med sin haute couture-visning for Balmain. Rousteing har vært sjefsdesigner hos det erkefranske luksusmotehuset siden 2011. Da var han bare 24 år gammel, og ble med det den yngste kreative lederen hos Balmain noensinne og den yngste sjefsdesigneren for et fransk motehus siden Yves Saint Laurent.

Debuten under couture-uken er den første couture-kolleksjonen fra Balmain på 16 år.

Men det var ikke alle som lot seg imponere. På Instagram har mote-politiet Diet Prada delt flere bilder av kolleksjonen, og kommer med krass kritikk.

«Dette er nærmest en fornærmelse mot couture-arven i Paris. Ikke kult, Balmain. Etter den fantastiske visningen fra Maison Valentino, viste Olivier Rousteing at han fortsatt har mye å bevise. Hvite og asiatiske modeller var sprayet med hvit sminke og noen av de svarte modellene var malt mørkere (…). Instagram kommer med flere blackface-beskyldninger, men prøver Rousteing å vise noe mer konseptuelt?».

Også motenettstedet Fashionista omtaler Rousteings couture-debut, og setter spesielt spørsmålstegn ved sminken som er brukt på modellene.

Les også: Motehuskabalen: De viktigste trekkene så langt