Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Philipp Plein beskyldes for homofobiske kommentarer på arbeidsplassen
Skandaledesigneren er i hardt vær nok en gang (Foto: Dave Benett/WireImage for amfAR)

Skandaledesigner Philipp Plein beskyldes for homofobiske kommentarer

«Hvis du er for homofil, er du ikke velkommen»

Det er ikke første gang den tyske designeren Philipp Plein får gjennomgå. I fjor ble han kritisert for en svært tvilsom hyllest til avdøde Kobe Bryant. Han fikk også pes for å invitere overgrepsanklagede Tekashi 6ix9ine og Chris Brown til å opptre under motevisningene sine.

Nå saksøkes han for å ha kommet med en rekke homofobiske kommentarer.

Det er tidligere regionssjef for Plein sine butikker, Amro Alsoleibi, som nå saksøker skandaledesigneren for diskriminering, skriver WWD.

Alsoleibi beskylder Plein for å gjentatte ganger ha kommet med homofobiske kommentarer på arbeidsplassen. Han hevder også at designeren gav ham sparken på bakgrunn av seksualiteten hans og i lys av kjennskap om at han er HIV-positiv.

Philipp Plein får kritikk for Kobe Bryant-hyllest
Phillip Plein får kritikk for Kobe Bryant-hyllest. Foto: Estrop/Getty Images

«På tidspunktet Alsoleibi begynte å jobbe for Philipp Plein, var ikke Plein klar over at saksøker var homofil, eller om hans status som HIV-positiv. Svært tidlig i ansettelsen av Mr. Alsoleibi begynte Plein å vise avsmak for homofile menn og sa ‘Jeg hater å jobbe med homofile’», står det blant annet i søksmålet mot Plein.

Det skal ha vært tilbake i 2018 at Alsoleibi først påpekte at Pleins kommentarer var støtende. Det skal imidlertid ikke ha stoppet designerne fra å lire av seg støtende kommentarer. Han skal blant annet ha sagt at de «ikke ansetter homofile» i butikkene hans.

Flere ansatte stiller seg bak klagene

Alsoleibi hevder at det er flere av Pleins ansatte som har vært utsatt for homofobiske uttalelser på arbeidplassen. Plein skal ha sagt at en aksjesekretær «ikke kunne være homofil, fordi de som handler klær hos Philipp Plein er 100 prosent heterofile». En annen ansatt skal ha opplevd at Plein sa: «Hvis du er for homofil, er du ikke velkommen».

Det kommer også frem i klagen at «Plein ofte bekreftet og oppmuntret et macho og giftige maskulinitetsbildet. Han var veldig tydelig på at denne preferansen ikke bare var for merkevarebygging, men også at alle ledere og ansatte må passe en viss stereotype for å kunne jobbe for ham.»

Selskapet til Plein skal ha sendt ut et advarselbrev til Alsoleibi om prestasjonen hans på jobb. Dette skjedde i tidsrommet da den tidligere regionssjefen begynte å reagere på Pleins oppførsel. Alsoleibi mener dette ble gjort for å bygge troverdighet før han så ble sparket.

Plein og hans team skal foreløpig ikke ha kommentert saken.

Les også: Kjendisfotograf anklages for seksuell trakassering og overgrep

Siste saker

Mest lest nå
Les mer