Det startet som en idé over et glass vin – og ble en Instagram-konto. Nå, ett år etter oppstarten i april 2024, har Drueclasen gått fra å være en liten sideaktivitet til å bli et spennende vinprosjekt med over 20.000 følgere på Instagram.
Drueclasen drives av søsknene Christian- og Rebecca Clasen – to ganske ulike hoder som utfyller hverandre perfekt.
Christian har vært opptatt av mat siden han var 10 år gammel, og begynte å samle på vin før han i det hele tatt fikk lov til å kjøpe den selv. Han er ferskvaresjef på Jacobs på Holtet, og står stolt med hele fem NM-titler innen sjømat- og butikkslakterfaget.
– Jeg husker ikke matte fra ungdomsskolen, men husker fortsatt hva de lagde på Masterchef Australia sesong 1, humrer Christian, når han skal oppsummere sin interesse for mat- og vinfaget.
Rebecca, på sin side, er utdannet sivilingeniør fra industriell økonomi på NTNU og jobber til daglig som konsulent i Sprint Consulting. I 2023 tok hun sommelierutdannelse ved Kulinarisk Akademi, og høsten 2024 jobbet hun på vingården til Chiara Boschis i Barolo.
Hun har også servert vin og sjarme på Kolonialen Bislett, og har et mildt sagt useriøst forhold til pent bestikk og fine glass.


Søsknene fikk sitt gjennombrudd i september i fjor. Kontoen begynte å vokse raskt – og interessen har ikke dabbet av siden. I dag legger de ut tre Reels i uka, med en blanding av vintips, blindsmaking og det de selv kaller “noe gøy”. Og følgerne strømmer til.
Vin for vanlige folk
Drueclasen ønsker å gjøre vin mindre pretensiøst – og mer tilgjengelig.
Det er også filosofien bak vinkursene de nå arrangerer denne våren.
På et av kursene kombineres mat og vin, og deltakerne – 16 per kurs – får smake på både gode og dårlige kombinasjoner. Hvorfor funker en vin til denne retten, mens en annen kollapser totalt? Målet er ikke å peke med pekefinger, men å vekke nysgjerrighet.


– Det er mye lettere å forstå vin når man får kjenne forskjellene på kroppen, sier de. – Det handler ikke om å pugge druer eller årganger, men å bruke sansene og ha det gøy.
Publikummet deres er ungt på Instagram – men på kursene er det stor aldersspredning. Det setter de pris på. Det gir også en påminnelse om hvorfor prosjektet deres treffer: De klarer å dra vin ned på et nivå der folk faktisk tør å spørre og lære.
En vinpop-up i Hegdehaugsveien
Neste steg? En popup vinbar i Hegdehaugsveien 12 – åpen torsdag til lørdag i juni og august. Her blir det en liten “popup i popupen ”, med meny som varierer fra dag til dag, småretter og mulighet for å fyre opp grillen. Kanskje blir det også noen drinker, for dem som trenger en pause mellom vinglassene.
– Vi ønsker å skape en plass der folk kan henge, lære og oppdage nye viner – helt uten press, sier de. – Det blir uformelt, nysgjerrig og med lav terskel.

Søskendynamikk som styrke
At de er søsken, ser de på som en fordel. Én av dem tar det akademiske og holder kontroll på økonomien – den andre har ansvar for det kreative og det faglige. Og så er begge overraskende avslappet.
– Vi utfyller hverandre veldig godt, og det er lite drama. Det gjør det lettere å teste nye ting og tenke litt annerledes, sier de.
Og idéene stopper ikke med popups og vinkurs. I 2026 planlegger de å skrive bok – og de har allerede fem ulike temaer de vurderer å utforske videre.
Vin med personlighet
Drueclasen representerer noe nytt på den norske vinscenen – en generasjon som ikke nødvendigvis bryr seg om klassisk vinkunnskap, men som er nysgjerrige, åpne og vil forstå hvorfor ting smaker som de gjør. Det handler ikke om å imponere, men å oppleve.
– Fordelen med å være unge er at vi tør å gjøre ting litt annerledes. Vi spør ikke alltid «hva er riktig», men heller: «Hva er gøy?»