Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Se Julie Bergans Spellemann-antrekk

Sjekk Julie Bergans Spellemann-antrekk

Melk & Honning tok en prat med artisten, stylisten og designerne.

Lørdag var det duket for Spellemannsprisen på Chateau Neuf i Oslo. Sammen med musiker og programleder Tarjei Strøm (40) var det artist Julie Bergan (24) som ledet sendingen på NRK.

Melk & Honning tok en prat med Julie Bergan og hennes stylist, og har fått eksklusive skisser av artistens Spellemann-antrekk signert både norske og svenske kvinnelige designere.

– Det var viktig for oss at Julie var elegant ettersom dette er en seriøs prisutdeling. Samtidig vil vi minne om hvem hun er; en ung, kul jente. Derfor ønsket vi også en edgy twist på antrekkene. Det har blitt mange interessante snitt, mønster og farger laget av rå skandinaviske damer som vi heier på. Vi har også flere smykker fra norske merker som Tom Wood, Diawéne, Cecilie Melli og Fjong, forteller Julie Bergans stylist Hodo Musa til Melk & Honning.

Norsk designfavoritt

På den røde løperen i forkant av prisutdelingen hadde Bergan på en kjole signert den norske designeren Ingrid Bredholt kjent fra motemerket Mardou & Dean.

– Jeg har i lang tid vært stor fan av Mardou & Dean, og ble veldig glad når de ville være med å lage en kjole til Spellemann, sier Bergan.

– Det er jo drømmen å jobbe med noen som kan oppfylle ønskene mine ned til minste detalj og sy noe som passer akkurat meg. Selv er jeg veldig begeistret for sterke og klare farger for tiden, så jeg visste fra første sekund at jeg ønsket en knæsj grønn kjole til den røde løperen. Kjolen har mange freshe detaljer, og den er virkelig et fantastisk stykke arbeid. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd både med kjolen og samarbeidet, forteller Bergan til Melk & Honning.

Les også
Foreo-sjefen: – Skjønnhetsteknologibransjen er i stadig endring

– Vi elsker Ingrid! Hun har vært i gamet lenge, og har jobbet med Julie flere ganger. Ingrid forstår hvordan å fremheve kvinnekroppen på best mulig måte. Den asymmetriske kjolen i grønt får også frem Julies sporty sider, samtidig som den er feminin, sier Musa, som også skryter av artisten.

– Det er veldig gøy å jobbe med en person som er så begavet og åpen som Julie. Hun er girlpower!

Kjolen fra Mardou & Dean.

– Har ikke telling på hvor mange screenshots jeg har av antrekk hun har designet

På scenen hadde Bergan på et antrekk fra den svenske designeren Selam Fessahaye som gjorde sin runway-debut under den svenske moteuka i fjor høst. Fessahaye har tidligere designet antrekk for navn som Seinabo Sey og Sabina Ddumba.

– Spellemann er en høytidelig prisutdeling, og det var noe jeg ville vise visuelt med antrekket jeg valgte å gå for. Tidligere har jeg ikke gått så mye i kjole, og ofte styrt unna de typiske galla- og aftenkjolene. Det kunne jo by på en utfordring da det er et slikt type antrekk som hører hjemme på en prisutdeling, sier Bergan.

https://www.instagram.com/p/BvpO5pvBXm9/

Hun forteller at hun lenge har fulgt med på den svenske designeren.

– Jeg har faktisk ikke telling på hvor mange screenshots jeg har på telefonen av antrekk hun har designet. Hun har så mange ekstravagante antrekk som likevel har så mye edge. Når vi skulle finne antrekk til programlederdelen av kvelden stod hun øverst på listen over designere jeg ønsket å jobbe med, siden det var nettopp denne kombinasjonen jeg ønsket å vise frem.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

– Det føles så godt at uansett hvor pyntet jeg er i dette antrekket, føler jeg fortsatt så mye identitet i det. Jeg føler meg ikke som en sporty jente som har blitt kledd på en penkjole for anledningen. Jeg føler meg vakker og kul, og ikke minst komfortabel. Noe som er veldig viktig når man skal lede et to timer langt liveshow.

– Vi har vært fans av Selam helt siden vi så hennes SS19-kolleksjon under moteuken i Stockholm. Vi elsker hennes bruk av farger og materialer, og hun får virkelig Julie til å glitre som en diamant på scenen. Vi valgte denne litt gjennomsiktige, svarte og grå kimonoen med Swarowski-stener og store ballongermer fordi looken representerer Julie på en god måte – elegant og effortless, sier Musa.

Kjolen fra Selam Fessahaye. Skisse: Sunniva Louise R

Sports-bh og puffermer

Det er den norske designeren Hanne Eliassen som har sydd Bergans performance-antrekk for anledningen.

– Jeg ville ha på et antrekk som viser meg sånn som jeg er når jeg spiller egne konserter som artist. Litt mindre galla og litt mer sporty streetstyle sånn som publikum kjenner meg, selvfølgelig med elementer som er litt extra på grunn av kveldens anledning, sier Bergan.

– Det ble en perfekt miks av sporty og dressed up. I dette tilfellet kombinasjonen av sports-bh og puffermer. Haha! Jeg elsker hvordan alt dette endte. Det føles skikkelig ut som meg. 

– Det er en fryd og en glede å jobbe med Julie Bergan. Antrekket ble helt rått og Julie bærer det som en stjerne, sier Eliassen til Melk & Honning.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Disclaimer: Hodo Musa er samboer med utgiver for Melk & Honning, Gisle G. Stokland

https://www.instagram.com/p/BvpEIenB10J/
@juliebergan / Instagram

Hovedbilde: @juliebergan / Instagram.

Les også: Se norske Vetle Emile for Chanel

Siste saker

Mest lest nå
Les mer