Bilde: Ryan Emberley/amfAR/Getty Images

Sjefredaktør for Vogue Edward Enninful stoppet av sikkerhetsvakt: «Ta vareheisen»

Enninful mener det var raseprofilering.

Sjefredaktøren i britiske Vogue, Edward Enninful, la i går ut en Instagram-post hvor han forteller om en hendelse på jobb han helst skulle vært foruten.

Briten opplevde nemlig det han omtaler som raseprofilering da han skulle på kontoret sitt hos Conde Nast på onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Instagram-posten beskriver Enninful hvordan han ble fortalt at han måtte «ta vareheisen», av en sikkerhetsvakt i bygget, skriver BBC.com

Enninful har vært sjefredaktør for motebladet siden 2017, og forteller at han opplevde at sikkerhetsvaktens instruksjoner var basert på hudfarge.

Han skriver videre at forlaget Conde Nast som eier britiske Vogue, handlet raskt og avviste sikkerhetsvakten. Enninful påpeker likevel at dette beviser hvorfor man nå trenger at ting forandres.

LES OGSÅ: Norske moteprofiler om å oppleve rasisme på kroppen

Hyllet av det britiske imperiet

I 2016 mottok sjefredaktøren en OBE (Order of The British Empire) for sin jobb med inkludering og mangfold i moteindustrien. Han skriver i Instagram-posten at han innser at vi fortsatt har en lang vei å gå.

«Bare fordi tidslinjen og ukene våre returnerer til normalen, kan vi ikke la verden vende tilbake til det den var.»

«Det viser bare at noen gang hjelper det ikke hva du har oppnådd i livet: det første noen mennesker ser og dømmer deg etter er fargen på huden din

Sikkerhetsvakten, som var leid inn via en tredjepart, ble raskt fjernet fra oppdraget, og er nå under etterforskning av arbeidsgiveren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne måneden mottok Enninful en industripris for sin jobb hos Vogue. I takketalen snakket han om inkludering og mangfold.

«Mangfold er på vei inn på våre sider. Men hva med arbeidsmiljøet vårt?»

«Hvem ansetter vi? Hvem er det vi heier frem? Hvem er det vi promoterer? Hvordan behandler kontormiljøer folk? Hvem kommer seg til toppen?»

LES OGSÅ: Gir skjønnhetsbransjen 72 timer. – Hvor mange sorte jobber hos dere?