Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hvor ble Since Oslo og Siri Findal av hen?
Siri Findal startet opp det populære skomerket Since Oslo i 2015. Foto: Filipa Tredal

Siri Findal gikk fra eget skomerke til interiørbransjen

Hva skjedde egentlig med Since Oslo?

Da Siri Findal lanserte det norske skomerket Since Oslo i 2015, var merket raskt på alles lepper – eller føtter da. Merket var ett av få som plasserte seg i segmentet high end-skotøy for kvinner.

Skoene produsert i Portugal ble hyppig sett på modellene under Oslo Runway, og merket fikk også ha eget event under den norske moteuken.

Men så forsvant plutselig Since Oslo nærmest over natten.

Hva skjedde med Siri Findal og Since Oslo?
Fra Since Oslo SS18. Foto: Hinda Fahre via Instagram/@sinceoslo

Hvor ble merket og Siri Findal av?

Til Melk & Honning forteller designeren at hun nå holder på med nye retninger innenfor interiør.

– Jeg var litt lei motebransjen og det intense omløpet av nye kolleksjoner, priskrav, butikker som ikke betalte for seg, og ikke minst det å stå ganske alene i det hele. Mye usikkerhet. Jeg er jo meget opptatt av bærekraft, og selv om man prøver og ønsker å tenke på miljøet, så er man nødt til å selge mest mulig nytt for å overleve, sier Siri Findal og fortsetter;

– Så jeg bestemte meg for å hoppe av den karusellen og heller gå inn i en bransje jeg hadde og har mye større tro på, interiør.

Dette gjør Siri Findal fra Since Oslo nå
Interiørstyling av Siri Findal. Foto: Birgit Fauske

I fjor la hun ned Since Oslo for godt og satte seg på skolebenken hos Norsk Interiørskole, for å sjekke om det var en hylle hun kunne trives på. Her utdannet hun seg til interiørdesigner og stylist.

Fra før hadde hun lang erfaring og utdannelse som designer, både fra Kunsthøgskolen i Oslo og anerkjente Central Saint Martins i London. Før hun startet Since Oslo, hadde hun jobbet med klesdesign i Bik Bok-kjeden i nesten ti år. Derfor tok hun dette mest som et påbyggingskurs – og siden har hun bare jobbet i interiørbransjen.

Siri Findal
Siri Findal gikk fra mote til interiør. Foto: Filipa Tredal

– I virkeligheten er jo ikke interiør og mote så langt unna hverandre. De går mer hånd i hånd. Men interiørbransjen har greid noe motebransjen ikke har fått til, ennå – å skape varig design som øker i verdi over tid.

Findal mener god interiørdesign kan endre folks liv til det bedre.

– Og det er her nå. Det å være med å skape gode opplevelser i folks egne hjem, på et kontor, en hytte, en restaurant, kafé eller en butikk er kjempegøy! Det gir meg mye mer.

Som skodesigner i Since Oslo var hun veldig glad i å jobbe på tvers av kunst og arkitektur. Findal jobber i dag for designstudioet At Wallpaper i Oslo, samtidig som hun gjesteforeleser i design på OsloMet.

Les også
Norske Woodling satser med stor rebranding

– Jeg har jo innsett nå at dette har ligget i meg siden jeg var liten, da jeg stylet og ryddet rommene til mine venninner som 7-åring. Interiør har alltid vært min store inspirasjonskilde også i mine år som motedesigner. Jeg tok bare en liten omvei.

Interiør av Findal
I fjor la Findal ned Since Oslo for godt og jobber i dag med interiør. Foto: Linn Ellevseth

– Men nå tenker jeg at jeg kanskje har hatt en litt annen innfallsvinkel og kompetanse, samt erfaringer som jeg tar med inn i interiørbransjen, og det tror jeg er positivt.

Motebransjen savner hun ikke.

– Jeg heier jo veldig på Tise, tidløshet og gjenbruk. At man ikke produserer så mye nytt, men tar vare på det man har, og heller kjøper dyrt, lite og bruker det lengre og mer. Og at vi ikke trenger så mye klær som vi tror. Men det å trives i hjemmet, på jobb eller der vi møtes er mye viktigere.

Interiørstyling
Findal mener hun bidrar med litt annen kompetanse i interiørbransjen fra moteindustrien. Foto: Birgit Fauske

– Det er ikke uten grunn at interiørbransjen har gått så det suser under pandemien. De kommer til å levere knalltall i 2020, i motsetning til store deler av motebransjen.

I fjor sto hun for idé og interiør til pop up-shopen til Michael Olestad og Elisabeth Stray Pedersen og hennes ESP. Det syntes hun var et kjempegøy samarbeid.

Popup-shop til ESP og Michael Olestad
Fra popup-shopen til ESP og Michael Olestad i 2020. Foto: Siri Findal

– Med ekstremt lite i budsjett og stort fokus på miljø, greide vi å få til en nydelig og innovativ butikk. Det å jobbe mer bærekraftig i forhold til interiørdesign og styling er absolutt et ønske jeg har. Og det vil også kreve mye mer av interiørbransjen også her.

Hun synes eksempelvis en del hoteller og restauranter bør ta større grep om et bærekraftig interiør.

– Også her bør gjenbruk og bruk av miljøvennlige, bærekraftige produkter bli en selvfølge. Samt nedskalering av «pomp og prakt», glitter og gull. Det er et enormt ressurs-sløseri ute og går på enkelte steder med tanke på interiørvalg.

Interiørstyling
Gjenbruk og bærekraft bør bli en selvfølge i interiørbransjen, mener Findal. Foto: Linn Ellevseth

Les også: Her er TikTok-oppskriftene som trender nå

Les også
Line of Oslo har åpnet ny butikk på Aker Brygge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer