Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Min signaturparfyme: Kreativ leder for Adam & Eva, Eirik Thorsen

Skjermbilde 2016-09-026

– Den luktet søtt og grusomt, men ble flittig brukt.

Hva betyr parfyme for deg?  

– Jeg både elsker og hater det … når jeg finner en parfyme som jeg synes funker og lukter godt er det fantastisk. Men er det en parfyme som lukter for stekt, både på meg selv og andre, er det et skikkelig hat-forhold. Det er jo personlighet i parfymen man bruker. Den skal komplimentere deg og bare være der, føles naturlig. Når de elementene er på plass er det fantastisk. Burde nok tatt en liten oppryddning snart… hvor lenge er egentlig holdbarheten på en parfyme? (se svar nederst)

Hvor mange parfymer har du cirka?

– Jeg har altfor mange parfymer fordi jeg synes det er vanskelig å finne en bra parfyme, og jeg har derfor gjort mange bomkjøp opp i gjennom årene.

Hva er din signaturparfyme, hvor lenge har du brukt den, hvordan fant du den og hva tror du den sier om deg?nd.79

– Kenzo: L’Eau par Kenzo pour Homme, som jeg faktisk ikke har brukt så lenge. Jeg har har hatt noen favorittparfymer tidligere som nå har gått ut av produksjon, og da velgte jeg lenge heller å ikke bruke parfyme fremfor å bruke noe jeg ikke var helt komfortabel med. På høsten i fjor var jeg i Barcelona med en venninne, og da ble jeg dratt med inn på Sephora. Mens hun gjorde sine innkjøp, noe som tok ganske lang tid, lukta jeg meg gjennom mange parfymer og landa på Kenzo. Den er veldig lett og lukter egentlig bare friskt og vann. Høres kanskje rart ut, men det er den beste beskrivelsen jeg kan gi. Hva den sier om meg får andre ta stilling til. Jeg får bra tilbakemelding på den i hvert fall.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Hvis du skulle laget din egen parfyme, hva eller hvordan skulle den luktet? (Lov å bruke fantasien her)

– Det hadde vært en så tidkrevende og vanskelig prosess at akkurat det lar jeg andre ta seg av!

Har du et parfymeminne du vil dele?

– Huff .. det første jeg kommer på parfymen Joop Homme som ble kjøpt på en skoletur på ungdomsskolen på begynnelsen av 90-tallet. Den luktet søtt og grusomt, men ble flittig brukt. Kjenner jeg noe som er i nærheten av den lukta så tas jeg rett tilbake til den tiden – og blir ganske kvalm egentlig.


Svar fra eksperten vår hos Heaven Scent, Henia Gamborg, på hvor lenge en parfyme faktisk holder : En uåpnet parfyme i mørke, relativt kjølige omgivelser, ved stabil temperatur, holder i ca. fem år fra den er ny. Åpnet, på baderomshylla, i et varmt og lyst miljø, holder en parfyme i ett år. På soverommet i et skap, cirka tre år. Men med det sagt, har jeg hatt flere av mine parfymer lengre enn som så og de funker fortsatt. All parfyme vil forandre seg med en gang den får luft på seg, så noe forandring må man regne med. Kast de når de ikke lukter spesielt godt lenger eller de har fått en noe emmen lukt og du ikke husker hvorfor du kjøpe den, men beholder den fordi du får dårlig samvittighet av å kaste en så dyr parfyme. De fleste nordmenn bruker ikke opp duften sin tidsnok før den lukter litt rart, så kvitt deg med den og kjøp en du liker bedre.)

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

(Bilde: Pudderagency.com/creatives)

Les mer om parfyme:

Min signaturparfyme: Andreas Holzweiler

Min signaturparyme: Caroline Skjelbred

Min signaturparfyme: Henrik Skansen

Min signaturparfyme: Celine Aagaard

Min signaturparfyme: Siri Tollerød

Siste saker

Mest lest nå
Les mer