Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hva sier motebloggere og -designere om at denne mannen vant?

an-almost-a-z-of-how-to-get-through-trumps-first-term-1479137977

Da Trump fortalte at han satset på å bli Republikanernes presidentkandidat møttes det med hånlig latter og hoderisting blant de aller fleste. Ingen tok den oransje eiendomsmogulen med hentesveisen og reality showet spesielt seriøst.

Likevel ble humoristiske tweets etter hvert omgjort til seriøse og bekymrede tweets, og nå, i etterkant at valget han gikk seirende ut av, er det en kombinasjon av redselsfylte og ildsinte tweets å spotte der ute. For de fleste er tanken på Trump som president, med republikansk flertall bak seg også i kongressen og senatet, fremdeles sjokkerende og utenkelig.

Det internasjonale motefolket har heller ikke hatt munnkurv på i forbindelse med dette. Her er et lite utvalgt av det de har uttalt.

Les også: Nå brenner folk New Balance-skoene sine

 

BryanBoy, moteblogger, via Twitter: «I disse dager, mer enn noensinne, trenger vi som er en del av minoritetsgrupper, kvinner, LGBT’s, svarte, muslimer, asiatere, å stole på at media skal støtte oss mot hvit overlegenhet»

Leandra Medine, moteblogger, via Man Repeller: «Etter min mening responderer den menneskelige sjelen bedre på samhold enn på motstand, så la oss ta et minutt denne morgenen til å sette han side. La oss legge vekk hashtagene og huske at vi – en stor og inkluderende gruppe individer – står sammen i dette. At vi har hverandre og trenger hverandre har aldri vært så tydelig som nå. Selvfølgelig skal vi ikke glemme hvor langt vi har klart å komme, men samtidig skal vi heller ikke lure oss selv til å tro at vi har kommet langt nok. Så «Hear, Hear» til oss! »

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Diane von Furstenberg«I dag er den første dagen i resten av vårt liv. Vi må tro på det at fremtiden er i våre hender. Mer enn noen gang trenger vi å beholde troen på det gode i verden og i mennesker. Mer enn noen gang må vi studere, lære, ha et åpent sinn, være generøse og ha empati. Mer enn noen gang må vi være eksempler til etterfølgelse for andre når det gjelder godhet. Med den stemmen vi har må vi påvirke andre slik at landet vårt kan hylle det vi elsker med det – nemlig åpenhet og inkludering.»

Stephen Gan, redaktøren for V Magazine og VMAN, og kreativ leder for US Harper’s Bazaar: «Vi må være sterke nå, og fortsette det Hillary påbegynte. Vi i V Magazine har alltid trodd på mote som en kraft for å bidra til forandring og det å gjøre en forskjell i verden. Det vi må gjøre nå er å bruke dette som er skjedd som grunn til å jobbe enda hardere for de verdiene vi har og tror på, å være tøffere og pushe oss selv enda mer kreativt sett. I dette valget har vi sett noe av den styggeste oppførselen dette landet har å by på. Det er vår jobb nå å minne folk på hvor vakkert dette landet kan være også.»

Garance Dore, moteblogger, via Instagram: «Min visjon for en progressiv verden der kvinner og menn endelig står likestilte, der rasisme er fortid, der folk i alle ulike farger og fra alle ulike religioner og med forskjellige seksuelle legninger kommer sammen og respekterer hverandre, der vi sammen jobber for å forandre verden og gjøre den til et sted for å lege, ta vare på og være oppmerksom på andre og for selve planeten, den visjonen brøt akkurat sammen i en million biter»

Les også
Avsløring: Luksusmerke produserer vesker for 600 kroner

Phillip Lim and Wen Zhou, grunnleggere av merket 3.1 Phillip Lim: «Disse dagene har vært utrolig utfordrene her i New York. Hele vårt nettverk er fylt av sjokk og vantro. Det er en ubeskrivelig, urokkelig dyster sky over gatene, over t-banen og over oss her i studioet vårt. Likevel så tror vi på kraften av optimisme og håp. Sammen drømmer vi om å forene medlemmer av teamet vårt, hele moteindustrien og hele landet vårt for å se og bevege oss fremover. Vi kan ikke la dette valget stagnere oss, vi skal marsjere fremover. Vi er utvilsomt sterkere sammen.

Les også: Makeup-artist avslører hemmeligheten bak Trumps brunfarge

Siste saker

Mest lest nå
Les mer