Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Det eneste tabuet som ikke har blitt brutt er store neser

En bølge av nese-selfies tar av på sosiale medier for å gjøre prominente neser innafor.

Da vi intervjuet den London-baserte casting directoren Madeleine Østlie i starten av februar, kunne hun fortelle at hun merker at det er en forandring i hele lufta i moteverden. Mye av det handler om en større åpenhet for mangfold.

– Den siste tiden har vi sett at det er blitt mer rom for sør-øst asiatiske mennesker, for eksempel fra India, Bangladesh, midt-østen, med gjerne store neser, stort hår og kraftige øyenbryn.

Jeenu Mahadevan, med bakgrunn fra Sri Lanka, er et eksempel på en norsk modell som virkelig har skutt i været i forbindelse med denne nye trenden. I starten av januar ble han intervjuet av ingen ringere enn Vogue, og per dags dato har han gått visninger for blant andre Hermés, Alexander McQueen, Burberry og Boss.

I forrige uke ble det kjent at man nå forsøker å ytterligere hylle og gjøre stas på kraftige neser i en splitter ny «challenge» på sosiale medier – nemlig #sideprofileselfie.

Det var den britiske journalisten og forfatteren Rhadika Sanghani som satte det hele i gang. Hun skrev innlegget «Reclaiming the side profile»på nettsiden Grazia Daily mandag i forrige uke, med et bilde av seg selv i profil, der hennes nese kommer tydelig frem.

– Jeg har brukt hele livet mitt på å unngå å bli tatt bilde av i profil. Hver gang jeg ser et kamera vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal posisjonere meg slik at nesen min blir fanget på film i sin fulle, skeive herlighet. Jeg vet jeg ikke er den eneste – og jeg vil at dere skal hjelpe meg å sette en stopper for dette, skriver hun i saken. 

Hun peker på at store neser har vært et tabu alt for lenge.

– Se på Hollywood for eksempel. Mens det finnes mengder av menn med store neser er det bare en håndfull kvinnelige kjendiser med sterke profiler: Barbra Streistand, Lady Gaga, Lea Michele, Anjelica Huston og Meryl Streep. I motsetning til sine mannlige motstykker har de måttet deale med kritikk for hvordan de ser ut i alle år, og – ikke overraskende – går det rykter om at mange av de up-and-coming skuespillerinnene tok nose jobs rett før eller tidlig i sine karrierer.

Sanghani mener det er flott å se hvordan motebransjen har åpnet opp både for plus size-modeller og modeller fra ulike etnisiteter i mye større grad enn tidligere.

– Det eneste tabuet som ikke har blitt brutt er store neser. Nå ser vi ufiltrerte bilder, strekkmerker, cellulitter og kroppshår overalt på nett. Men neser blir fremdeles skjult med subtile poseringer. Vi trenger en forandring. Jeg lanserer derfor #sideprofileselfie.

 

 

Siden da har hundrevis av mennesker delt bilder av seg selv i profil på Twitter og Instagram med bildetekst som uttrykker stor takknemlighet ovenfor Sanghani sitt initiativ.

 

 

 

 

Toppbilde: Via Twitter: @s_alvarado95 @mollydotw @ simkular_ @hollywoowoo @_ladyS @harrymargot

Siste saker

Mest lest nå
Les mer