loewe

(Loewe)

– Sesongens brilletrender visker bort kjønnsskillene

Sommerens fineste solbriller.

Et tilbehør som kan sette prikken over i-en på et antrekk og er lett å leke seg med er nettopp solbrillene. Ikke bare kan det forandre et helt antrekk, men det er også essensielt hele året da de beskytter øynene mot UV-stråler.

Som alle andre trender, kommer også solbrillemoten i sykluser. Etter flere sesonger med mini- og raske briller, ser vi nå at store briller gjør comeback. Se for deg Victoria Beckham bak et par sorte oversize solbriller. Til Harper’s Bazaar har moteprofilen tidligere uttalt at hun alltid bruker solbriller fordi hun som i likhet med mange andre mødre er oppe hele natten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen motemogul vi stadig ser bak et par mørke solbriller er motedronningen selv, Anna Wintour. På gaten, til middag, på kontoret eller på første rad under motevisninger. Øynene til Vogue-redaktøren er som regel dekket til.

Sporty og kjønnsnøytralt

celine aagaard
Celine Aagaard. Foto: Ignat Wiig

Moteprofil og kreativ leder i ENVELOPE1976, Celine Aagaard, forteller til Melk & Honning at solbriller er et populært tilbehør hele året da de beskytter øynene for farlige UV-stråler og at man i tillegg kan kle seg i noe som sitter fint midt i ansiktet. Med et par solbriller ser du bra, og du ser bra ut, forteller Aagaard.

– Sesongens brilletrender visker bort kjønnsskillene.

– Hos motehuset CELINE er for eksempel ikke brillene øremerket dame- eller herrebrille, slik som kanskje var vanlig tidligere. Etter designskiftet med Hedi Slimane som kreativ sjef, er kolleksjonen mer rocka enn tidligere. Dette i kombinasjonen med klassiske farger er en tendens i markedet.

Aagaard forteller videre at vi ser en tydelig referanse til sporsverdenen i sesongens brillemote. Sesongens solbriller gir oss flere raske briller og smale metroseksuelle varianter i sort og brunt. Dette mener hun kanskje er sesongens tydeligste trend. Disse modellene dekker også godt for solen som kommer fra siden.

– Andre solbrillemerker som har fått en oppsving med hensyn til at sportsbriller er i fokus, er Oakley. Det samme har pilotbrillen som finnes hos merker som CELINE og Ray-Ban, sier Aagaard, og fortsetter:

– Fargene er tonet ned denne sommeren, men du ser innslag av strass og dette er perfekt for de som bokstavelig talt lar solbrillen bli et smykke.

Sommerens fineste solbriller:

Les også: M&H toppliste: 14 sommerlige shorts

Artikkelen fortsetter under annonsen