carrie bradshaw

Seriene du kan sluke i romjulen

Klar for å «binge watche» disse?

Endelig er det romjul og tid for å slappe av før den store nyttårsfesten. Melk & Honning har samlet en liste med serier som er perfekt for late dager hjemme. Få også med deg noen av de beste kinopremierene for denne julen.

«Lykkeland»

Årets storsatsning fra NRK tar oss med bak kulissene i Norges første oljefunn. Dette snur opp ned på Stavanger, og samtidig som vi får en dose historie og innblikk i det farlige arbeidet oljearbeiderne måtte gjøre, får vi også kritikerrost drama med blant annet skuespiller Pia Tjelta, amerikanske cowboys, kjærlighet, alkohol, kristendom og konflikter.

Serien er tilgjengelig på NRK nett-tv.

«Vår tid är nu»

Bli med til Stockholm, nærmere bestemt til den familierestauranten Djurgårdskällaren. I første episode er andre verdenskrig akkurat over og vi får følge familien bak restauranten gjennom etterkrigstiden i den svenske hovedstaden. Her følger et stort fremtidshåp, familiedrama, kjærlighet og svik.

Sesong 1-2 er tilgjengelig på NRK nett-tv.

«Unge Lovende»

Denne vinteren ble den fjerde og siste sesongen av NRK-suksessen, «Unge Lovende», lagt ut. Nå ligger alle episodene fra sesong 1-4 tilgjengelig på NRK nett-tv. Her får vi følge de tre venninnene Elise, Alex og Nenne. De er tre ulike personligheter i 20-årene, som er ambisiøse, ekte og målrettet.

«The night of»

På HBO kan du se den amerikanske krimdramaserien «The Night Of» fra 2016. Serien utspiller seg i New York hvor den unge hovedkarakteren Nasir Khan, en ung pakistan-amerikaner, blir uskyldig mistenkt for å ha drept en kvinne. Kvinnen som er myrdet er en person Khan tidligere har hatt sex med.

Du kan se serien hos HBO

«Vanity Fair»

Den britiske dramaserien fra 2018 er basert på William Makepeace Thackrays klassiske 1800-tallsroman. Her følger vi den unge, smarte og ambisiøse hovedpersonen Becky Sharpe. Hun ble født i et av de fattigste områdene i London. Nå vil hun ut av fattigdommen og begynner å klatre opp den sosiale stigen – koste hva det koste vil.

Serien er tilgjengelig på NRK nett-tv.

«Killing Eve»

Serien er basert på Luke Jennings romaner og fokuserer på to kvinner. Eve har gjort karriere som sikkerhetsagent i MI5 og er sylskarp som person, men hun kjeder seg. Villannelle er en uforutsigelig og talentfull leiemorder som omgir seg med den luksusen den brutale jobben hennes gir henne råd til. De to kvinnene blir besatt av hverandre og gjør serien til en storslagen katt og mus-lek. Og som en bonus: Kostymene i serien er så interessant i seg selv at de er verdt å følge godt med på.

Sesong 1 er tilgjengelig på HBO.

På kino:

På kinolerretet vises flere fantastiske filmer denne julen. «Sonja», om den norske verdensmesteren, divaen og Hollywood-stjernen, Sonja Henie, har premiere 1. juledag. Det samme har «Mary Poppins Returns», hvor vi igjen får møte den populære barnepiken Mary Poppins.

Vil du ha flere serie-tips? Disse så vi på i romjulen i fjor.

Hovedbilde: Carrie Bradshaw i Sex and the City.

Les også: Sonja Henie: En dronning på isen, en filmstjerne, en diva og et ikon