Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 10: Rihanna rides a dirtbike on the runway at the FENTY PUMA by Rihanna Spring/Summer 2018 Collection at Park Avenue Armory on September 10, 2017 in New York City. (Photo by Brian Ach/Getty Images for FENTY PUMA By Rihanna) *** Local Caption *** Rihanna

Seks høydepunkter fra New York Fashion Week

Denne uken har det vært New York Fashion Week. Vi oppsummerer de beste visningene.

I syv dager har New Yorks gater vært preget av fashionistaer som løper fra visning til visning. De har vært både på busstur til Brooklyn og på løpetur i parken.

Som en av de fire store motehovedstadene er New York City travel og stappfull av show, selv om det denne sesongen mangler noen store navn på plakaten som Rodarte,  Rag & Bone og Tommy Hilfiger.

Det er nesten umulig å få med seg alt det store eplet har å by på av visninger. Derfor har vi samlet opp høydepunktene:

Se også: Streetstyle fra New York Fashion Week

Helmut Lang

Shayne Olivier grunnla Hood By Air i 2006, men har nå satt sitt eget merke på vent for å fokusere på å være «designer in residence» for Helmut Lang. Olivier har tolket Helmut Lang sitt design for sin debutkolleksjon som beleilig har fått navnet «Helmut Lang Seen By Shayne Oliver». Lang er kjent for minimalisme, en unisex tilnærming til det å kle seg, og for en del fetisj-innslag. Spesielt sistnevte har Olivier brakt tilbake med overdimensjonerte BH´er, stropper og seler, og blandet det med hans sans for streetwear. Det var også forfriskende med mangelen av «insta-modeller» på catwalken. Etter over en uke med Kendall, Gigi, Bella og Kaia Gerber på annenhver catwalk var det et friskt pust med noen mindre kjent fjes.

Bilder via Vogue Runway

Fenty x Puma

Rihanna sin kolleksjon i samarbeid med Puma var inspirert av hennes to frykter – motorcross og surfing. «Det var en stor utfordring å bringe de to verdenen sammen, men det endte opp med å bli den perfekte kombinasjonen», sa Rihanna om kolleksjonen. Visningen foregikk i Park Armory med motorsykler svevende over modellene mens de gikk rundt i det majestetiske lokalet. Fargepaletten bestod av blått, rødt, svart, hvitt og knall rosa og var i kjent Rihanna-stil sporty og androgyn mikset med mer feminine silhuetter som bodycon. Tracksuiten hadde hun oppgradert med inspirasjon i Puma sine drakter for motorcross-utøvere, og neoprene var brakt inn fra surfekulturen.

Bilder via Vogue Runway

The Row

I disse mørke tidene for landet over dammen, ønsket Mary-Kate og Ashley Olsen å skape en lett og lys kolleksjon i kontrast til det hele. Visningen foregikk på Carlyle Hotel med servering av kaffe og croissants. Mer romantisk og drømmende enn tidligere var den preget av flagrende kjoler, tunikaer og kåper i silke og kashmir. Tvillingsøstrene er ikke vant med å bruke farger i designet sitt som ofte er preget av beige, brunt sort og hvitt. Denne sesongen introduserte de dog lilla, rosa og rødt på catwalken.

Bilder via The Row

Oscar de la Renta

Laura Kim og Fernando Garcia tok over som kreative ledere i fjor, og dette var deres andre kolleksjon for det tradisjonsrike motehuset. Forrige sesong fikk de blandende tilbakemeldinger da de ikke klarte å få helt taket på hvordan de skulle tolke de la Renta sitt design. Denne kolleksjonen mener de aller fleste at er et skritt i riktig retning. Duoen har gitt luksusmerket et mer ungdommelig og sporty uttrykk med denim og flittig logobruk. Kolleksjonen er preget av malingsflekker og påtrykk fra takkebrev signert Emma Watson og Elle Fanning, for å vise det nære forholdet motehuset har med kundene sine.

Bilder via Vogue Runway

Mansur Gavriel

Rachel Mansur og Floriana Gavriel presenterte sin aller første kleskolleksjon under New York Fashion Week. Mansur Gavriel eller kjent for sine minimalistiske vesker, og bringer uttrykket videre med rene linjer, klare farger og tidløse snitt. Designerduoen går for en «see now, buy now»-modell og viste høst/vinter 17 kolleksjon som havnet i butikkhyllene rett etter visningen. Det virker som klessatsningen til veskemerket er vellykket da flere av plaggene som ble vist på søndag allerede er utsolgt på nett.

Bilder via Fashionista

Maryam Nassir Zadeh

Visningen til Maryam Nassir Zadeh foregikk på East River Park blant joggere som plutselig ble veldig forskrekket da en haug fashionistaer satte seg på tribunen og modeller inntok løpebanen. En liten overraskelseskonsert av selveste Solange Knowles satt prikken over i´en. Zadeh har gått litt bort i fra det minimalistiske uttrykket hun har hatt tidligere, og har innført flere print og silhuetter i kolleksjonen. Hun har likevel beholdt det som er typisk MNZ som blokksandalene, badetøyet brukt som vanlig tøy og sitt kunstneriske uttrykk. SS18 var preget av friske farger, puffermer og tydelige hint til 50-tallet.

Bilder via Vogue Runway

Les også: Fem høydepunkter fra Stockholm Fashion Week

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien

Siste saker

Mest lest nå
Les mer