Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
alexander mcqueen

Se dokumentaren om motegeniet Alexander McQueen sammen med oss

Melk & Honning, i samarbeid med Samsung, inviterer til visning av dokumentaren om den britiske designeren tirsdag 6.november.

For å få en gratis billett til filmvisningen av «McQueen» må du like Melk & Honning sin Facebook-side og melde deg på arrangementet her. Attending = gjesteliste.

Vi viser dokumentaren i samarbeid med Samsung på Vega Scene tirsdag 6. november. Dørene åpner presis kl.19. Møt opp i salongen i 2. etasje fra kl. 19 for å sikre deg billett. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Det er begrenset antall med plasser så vær tidlig ute. 

Lett servering av vin og snacks. Samsung vil også dele ut rabattkuponger.

I 2010, da bare 40 år gammel, tok Lee Alexander McQueen sitt eget liv. Sin unge alder til tross, McQueen rakk å revolusjonere motebransjen. Han grunnla blant annet sitt eget motehus under eget navn og var innom sjefsstolen hos det erkefranske luksusmotehuset Givenchy.

Mange vil si at han revolusjonerte motebransjen, og det er ikke uten grunn at han gjerne blir omtalt som et motegeni. Med kolleksjonene og visningene sine var det viktigste for ham å få publikum til å føle noe. I dokumentaren «McQueen» som kom ut tidligere i år, sier han blant annet: «Du skal føle noe etter visningene mine. Det skal ikke være som at du har vært på søndagsbrunch». Og følelser greide han å skape. Antrekkene han designet har fått folk til å gråte, og visningene hans har både provosert og engasjert. Det gjør de fortsatt den dag i dag, åtte år etter hans død.

Se traileren til dokumentaren her:

Annonse

Dokumentaren om livet til Lee Alexander McQueen, «McQueen» er blitt til av regissørene Peter Ettedgui og Ian Bonhôte. Førstnevnte er også manusforfatteren bak dokumentaren. Han uttalte til D2 tidligere denne måneden at McQueen fortsatt er like stor i dag, ikke bare i moteverdenen, men også i resten av den kulturelle verden.

«Hvis du vil bli kjent med meg, se på arbeidet mitt». 

Det sier McQueen selv i dokumentaren. Som ung ble han vitne til at den 15 år eldre søsteren hans, Janet, ble mishandlet av sin daværende ektemann. Først i voksen alder fortalte McQueen søsteren at han selv som barn hadde blitt misbrukt av hennes tidligere ektemann.

Den mørke fortiden brukte McQueen til å forme arbeidet sitt.

D2 skriver at McQueens gjennombruddskolleksjon «Highland Rape» i 1995, var inspirert av hans egen familie. Showet høstet mye kritikk for å skjønnmale vold mot kvinner. Men det skulle vise seg å være langt fra sannheten. Med visningen ønsket nemlig McQueen det motsatte: Han ville gjøre kvinner sterkere.

Arbeidet til McQueen gjorde så sterkt inntrykk og satt så store spor i motebransjen at både minnet om ham og hans arv fortsatt lever videre i dag.

Det får vi se i denne dokumentaren.

alexander mcqueen

Bilde fra dokumentaren «McQueen». Foto: Ann Ray

Hovedbilde: Alexander McQueen i dokumentaren «McQueen». Bildet er tatt av Ann Ray.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer