Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se brillemerket Komonos nyeste kolleksjon – og les intervju med designeren

Komono Crafted FW2016 - Taylor White Gold

Ordet Komono betyr «små ting» på japansk, og siden starten i 2009 har det belgiske merket med det japanske navnet laget små og tidløse acccessoirer. Grunnleggerne og designerene bak merket, Maes Raes og Anton Janssen, kaller sitt designuttrykk for retro-futurisme; De ser seg tilbake i historien for inspirasjon, og deretter oppdaterer og fornyer de det til hva den moderne kvinnen og mannen vil ha i dag.

Vi har snakket med Anton Janssen om historien til merket – og den utrolig freshe nye solbrillekolleksjonen kalt Komono Crafted FW16 Capsule collection.

– Komono ble i utgangspunktet født ut av vår felles kjærlighet for det estetiske og entrepenørskap. Etter mer enn ti år i distribusjonsdelen av motebranjen følte vi oss klare til å uttrykke vår egen visjon mer fritt, og den eneste måten å gjøre dette på er å starte sitt eget merke. Det er ikke det letteste, men absolutt verdt det. Mye er i ferd med å forandre seg i verden og vi så en mulighet og et rom for å starte et nytt accessoire-konsept. Begge elsket solbriller og klokker, så vi hadde alle ingrediensene klare til å bare kjøre på, forteller han.

KOMONO_1199NOK_Monroe - White Gold side

KOMONO_1199NOK_Aston - Tortoise Blue side

Komono har tidligere laget klokker med utgangspunkt i den kjente franske maleren Jean-Michel Basquiats bombastiske kunstverk, og de drar alltid inspirasjon fra arkitektur, kunst, design og grafikk.

Denne solbrillekolleksjonen er basert på idéen om at jorda er blitt flat igjen. At tiden der jorda var rund og stor er borte, og at vi nå er veldig nært sammenkoblet av trådløse ledninger og flystrekninger. Meningen er at solbrillene skal ha en vektløs følelse og hvile uanstrengt på ansiktet ditt med sine papirtynne stenger, og brilleglassene har fått en trendy, matt anti-blending effekt.

Les også
19 SPM: Lisa Alexandra

– Vi har forsøkt å perfeksjonere alle detaljer, fra hengslene til glassene til neseputene, og laget hele stålbriller for første gang.Vi føler at designet er supermoderne, i tillegg til faktumet at hele kolleksjonen er unisex, forklarer han.

Komono Crafted FW2016 - Lennon White GoldJanssen sier at det å kunne reise verden rundt i fantastiske forretninger og se fruktene av idéen de en gang hadde, føles helt utrolig.

I følge han har de utrolig mye spennende ting på gang fremover, blant annet optiske briller, nye klokkelinjer og flere nye samarbeid.

– Så vi kommer til å få et travelt 2016, for å si det sånn!

Merket er blant annet å få tak i på YME i Oslo, og brillene koster i overkant av en tusenlapp.

 

Les også: Komono + Andy Rementer til Yme i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer