Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se Apples ukjente kleskolleksjon

3033874-slide-1-collection-pg-6-apparel

Det er ikke mange selskaper som kan nærme seg teknologiganten Apple. Steve Jobs sin baby har vokst seg enorm med sine innovative produkter pakket inn i minimalistisk design, og man treffer sjelden folk som ikke eier noe stemplet Apple.

Noe du kanskje ikke visste om Apple er at de på midten av 80-tallet prøvde å ta steget inn i motebransjen.

«The Apple Collection» bestod av sporty klær og tilbehør i alle regnbuens farger (som forøvrig var en del av selskapets logo på den tiden), slik som sweatshirts, polo t-skjorter og en haug «dad»-capser. Hele kolleksjonen var selvfølgelig preget av Apple-logoen. Teknologiselskapet satset stort og hentet inn kjente merker slik som Patagonia og The North Face til å produsere plaggene som var ment til bruk utendørs.

Kolleksjonen var ingen umiddelbar suksess, men ettersom de siste årenes trender er preget av retro second hand klær med diverse logoer (og ikke minst pappa-capser), har kolleksjonen sett en liten opptur, melder Dazed.

 

DOwUP - Imgur

99LJ5 - Imgur XrFzi - Imgur 18_3

Dette var dog ikke Apples første og siste gang til å produsere klær. På 90-tallet lanserte de egne uniformer og plagg til de ansatte. Dette var ikke populært, og Apples ansatte nektet å gå med det.

Men en som er ivrig etter det amerikanske teknologiselskapet sin uniform fra det glade 90-tall er Drake som ble sett med en av Apples bomberjakker i fjor. Dette skapte litt av en budkrig over lignende jakker på eBay og ble solgt for rundt 6000 kroner.

De siste årene har Apple heller satset på samarbeid med etablerte luksusmerker da de har beveget seg i moteverdenen – for eksempel har de lansert en eksklusiv klokkekolleksjon i samarbeid med Hermès.

Les også
Chanel åpner egne butikker for stamkundene sine

 

Screen Shot 2016-08-15 at 15.10.13

 

Det er ikke bare Apple som har ukjente kleskolleksjoner på lager – sjekk ut Kanye West sin mindre kjente kolleksjon fra 2011.

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer