Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se 5 tips fra stjernedesigneren Paul Smith

(INSTAGRAM)


I fjor fylte han 70, navnegiveren til det britiske merket Paul Smith. Med syv tiår på baken skulle det bare mangle at han ikke også har lært noe vettugt om livet.

Planen hans var egentlig aldri å bli designer, men snarere en proff-syklist. Etter en ganske fæl ulykke måtte disse planene dog legges på hylla og Smith gikk mot retningen vi nå kjenner ham som; designer. Den adlede briten åpnet sin første butikk i 1979 og siden den tid har han spesialisert seg på mer enn fargeripe striper.

Les også: Dette er verdens 5 beste moteskoler

Med AnOther deler den snart 71 år gamle designeren ikke bare sin kampanje for denne våren, men også noen nyttige retningslinjer for livet. Fordelt på fem punkter gir han verden sin oppskrift for et sunt og bedre liv.

Se de 5 tipsene her:

1. Start dagen med trening.

– Jeg står opp veldig tidlig, normalt rundt klokka 04:30 og jeg svømmer hver dag. Det er en flott start på dagen, og selv om jeg ikke er noen god svømmer og ikke bruker en stor del av tiden min i bassenget, så føler jeg at det åpner kroppen og du får en god strekk. Normalt følger jeg opp mine ti lengder med et eple eller en banan.

2. Ikke ta alt for seriøst.

– Jeg er heldig med å være en glad og positiv person, og jeg prøver å ikke ta alt for seriøst. Jeg tror et positiv syn på ting er veldig viktig for din helse, i tillegg til det å ha en god humor. Mange i denne industrien forsvinner i et elfenbens-tårn, men min kone Pauline har alltid passet på at jeg holder beina mine godt plantet på jorda.

3. Hold deg til et sunt kosthold, men ikke vær alt for streng.

– Jeg er ikke en veldig kresen spiser, men jeg føler at jeg helt naturlig unngår overspising. Jeg prøver å ikke spise mellom måltider og på kvelden passer jeg på at jeg har fisk med tre forskjellige grønnsaker. Jeg er dog glad i søtsaker og jeg synes det å være for streng ovenfor slike ting er teit. Alt handler om å være moderat.

4. Pass på at du tar pauser.

– Jeg har lange arbeidsdager, reiser mye og har alltid mange baller i lufta, men på sommeren tar jeg et par uker ferie og skrur helt av i mitt hjem i Toscana. Når jeg er der legger jeg til sykling i treningen, som er en av mine ekte lidenskaper. Jeg hadde drømmer om å bli en proff-syklist, men en uheldig ulykke satte en stopper for dem. En god dose sol hjelper og!

5. Hold alt i perspektiv.

– Balanse i alle sanser er absolutt vitalt for å leve et lykkelig og sunt liv. Min kalender er alltid full, men jeg tar alltid en time midt på dagen for å ha lunch med teamet. Det er aldri noe fancy, men det er en god mulighet for å trekke pusten, tygge maten og holde ting i perspektiv.Se også: Dianes beste skjønnhetstips før fylte 30

Siste saker

Mest lest nå
Les mer