Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sandra Kolstad

Stilpraten med Sandra Kolstad

– Livet er fullt av utfordringer, både på scenen og i hverdagen. Tanken på at det finnes klær som gjør det bedre og lettere, er god.

Noen mener hun er Norges svar på Robyn, andre at hun er i en kategori helt for seg selv. Sandra Kolstad er både artist, komponist og produsent og lager «elektronisk og ekstravagant popmusikk». Med tre kritikerroste album bak seg, er hun klar for å erobre elektronikalandskapet på nytt med skiva «Burning Love» som slippes i mai.

Sandra Kolstad
Foto: Tonje Thilesen

Hvordan vil du beskrive klesstilen din?

– Den er tilfeldig og gjennomført. Den er – grønn? Nyfødt og frisk, og straks er høsten her.

Hvem ser du til for inspirasjon?

– Jeg ser til naturen, og jeg ser på stilleben. Jeg finner stor inspirasjon i det forgjengelige og det evige. Jeg tror inspirasjon og det vanskelige begrepet smak har mye med intuisjon å gjøre, i alle fall for meg. Jeg kjenner det med én gang noe føles riktig, og da prøver jeg å følge den følelsen.

Hvor henter du inspirasjon til musikken?

– Jeg henter mye inspirasjon i stillhet. Jeg skriver best om morgenen, tidlig, før jeg har vært ute i verden og hørt noe som helst. Jeg tror viktige ting vokser frem fra stillhet. Tekstene kommer nok i stor grad fra der jeg er emosjonelt, men musikken kommer mer fra ulike uttrykk jeg er opptatt av. Teksten er stemmen for mitt indre, mens musikken mer et svar på mye annet jeg hører og det jeg tar inn.

Vil du si at klesstilen påvirker musikken din?

Sandra Kolstad
Foto: Line Møllerhaug

– Jeg tror det glir over i hverandre. Men de kommer fra inspirasjonskilder som ikke nødvendigvis er de samme, men som influerer hverandre. Dypest sett tenker jeg at alt vi lager er uttrykk for spørsmål vi har. Å prøve å finne frem til noe, en måte å være i verden på. Der er både musikk og klær viktig.

Hvordan konstruerer du artisten Sandra Kolstad, versus hverdags-Sandra?

– Jeg jobber ofte ganske konseptuelt. Med det mener jeg at jeg sjeldent skriver en plate med ti låter som er helt uavhengig av hverandre, men som hører sammen fordi alle nærmer seg en eller annen tematikk jeg er interessert i. Fordi det er et forsøk på en helhet i musikken, prøver jeg også å favne den helheten i hvordan jeg fremfører musikken visuelt. Som David Bowie sa: «Jeg prøver å få musikken til å se ut sånn som den høres ut». Og det tror jeg egentlig gjelder litt i hverdagen også. Jeg prøver å se ut sånn som jeg har det. Det er en form for ærlighet og sårbarhet i det som jeg tror på.

Sandra Kolstad San Silva
Foto: Francisco Munoz

Hvordan er sceneantrekkene dine?

– Jeg er velsignet med en mor som er designer, og hun har laget flere av sceneantrekkene mine. Til min forrige plate, «San Silva», lagde hun en fantastisk drakt som vi tenkte frem sammen. Den har jeg brukt på alle turnéene med «San Silva». Hun lagde også den grønne drakten og turbanen som jeg hadde på «Zero Gravity State of Mind»-turnéene.

– Nå, med plata «Burning Love» som kommer i mai, er jeg i ferd med å klekke ut hvordan den skal se ut, på alle måter. Jeg jobber blant annet en del med Karen von Pederstad. Det viktigste av alt er å føle seg mest mulig vel. Livet er fullt av utfordringer, både på scenen og i hverdagen. Tanken på at det finnes klær som gjør det bedre og lettere, er god.

Hovedbilde: Kine Kolstad.

Les også: Nå kan du kjøpe Justin Biebers kleskolleksjon

Siste saker

Mest lest nå
Les mer