Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Salvatore Ferragamo og kona Wanda har nå fått en piazza i Firenze oppkalt etter seg
Salvatore Ferragamo SS19. Foto: Salvatore Ferragamo

Den legendariske moteskaperen har fått sin egen italienske piazza

Hva med å legge ferieturen innom Firenze?

Nylig kunne ordføreren i Firenze åpne en ny såkalt piazza – et stort torg – med navnet «Piazzetta Salvatore e Wanda Ferragamo». Denne er naturligvis tiltenkt den anerkjente, italienske moteskaperen og hans kone, som har skodd alt Hollywood har bydd på av stjerner opp gjennom årene. Det skriver nyhetsnettstedet WWD.

«Denne plassen er en måte for oss å uttrykke vår takknemlighet på», uttalte ordfører Dario Nardella under åpningen.

Han sikter til motehusets grunnlegger Salvatore Ferragamo, og hans kone Wanda Ferragamo, som blir hyllet for sine bidrag til den økonomiske og kulturelle utviklingen av Firenze. Det berømte merket ble nemlig grunnlagt her i 1927, og er blitt nærmest synonymt med den sjarmerende toskanske byen.

Fra luksussko til ready-to-wear

Salvatore Ferragamo og kona Wanda har nå fått en piazza i Firenze oppkalt etter seg
Foto via WWD

Piazzaen og skiltet finnes sentralt i byen, og er kun en fem minutters spasertur unna berømte Palazzo Pitti og byens motemuseum.

«Vi valgte en spesiell plass for dem, et lite hjørne i hjertet av byen, et steinkast unna Ponte Vecchio. Salvatore og Wandas barn har fortalt meg at foreldrene deres likte å spasere rundt i dette området. Vi er veldig stolte av å kunne dedikere denne plassen til to mennesker som arbeidet i Firenze med ydmykhet, lidenskap, fasthet og framsyn. Og som gjorde byen vår berømt verden rundt», avslutter Nardella.

Etter Salvatore Ferragamo sin død i 1960, tok kona Wanda over merket. Hun sørget for en blomstrende periode frem til hun gikk bort i 2018. Merket har sklidd over fra å kun tilby luksussko- og vesker, til å også ha solbriller, tilbehør i silke, klokker, duft, og en ready-to-wear-linje.

Les også
To norske modeller i Vogue Arabia

Ordfører Nardella leste på slutten av åpningsseremonien for piazzaen et kjærlighetsbrev Wanda skrev i 2003, dedikert til Firenze. Det samme brevet ble også lest i minneseremonien hennes i fjor.

«Jeg lærte å elske deg og sette pris på deg litt etter litt».

Les også: Nå har motebransjens rikeste forbigått Bill Gates

Siste saker

Mest lest nå
Les mer