Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Moschino saksøkes for raseprofilering

Saksøker Moschino for raseprofilering

Kalte svarte ikke-kjendiskunder «Serena».

Forrige uke viste Moschino sin Pre-Fall 2019-kolleksjon i Roma, Italia.

Samme dag kom nyheten om at det italienske luksusmotehuset nå saksøkes av en tidligere ansatt for raseprofilering eller såkalt racial profiling. 

Det skal ha vært i en Moschino-butikk i West Hollywood at en assisterende leder skal ha referert til svarte ikke-kjendiskunder som «Serena».

Den samme personen skal også ha bedt ansatte om å fotfølge disse kundene i butikken – et fenomen som på amerikansk er kjent som retail racism.

I søksmålet, som er på hele 36 sider, er totalt 17 klager – alle i forbindelse med enten rasemessig diskriminering og trakassering, seksuell trakassering eller ærekrenkelse.

Her går det blant annet frem at det forelå protokoller på hvordan de ansatte skulle gå frem dersom mørkhudede kunde kom inn i butikken.

«Dersom en mørkhudet kunde ikke var en kjendis og ikke så ut som han eller hun hadde penger i form av diamanter eller synlige merker, ble de kalt ‘Serena’ ovenfor selgerne og skulle holdes under oppsyn», heter det i søksmålet.

Det var Fashionista som først omtalte saken. Til nettstedet sier saksøker blant annet at det er «en trist realitet at til tross for mengden penger, tid og lojalitet som fargede, spesielt kvinner, bruker på luksusmerker som Moschino og Aeffe Brands [Moschinos moderselskap] klarer disse selskapene fortsatt ikke å vise de verken respekt eller normal høflighet gjennom arbeidsplasspolitikk, i styrerommet eller i butikk».

Den tidligere ansatte forteller at hun gikk videre med klagen innad i Moschino, men ble lovet oppfølging som aldri kom. Da hun selv forsøkte å følge opp besvarte ikke det italienske luksusmotehuset hennes henvendelser.

Moschino på sin side nekter for anklagene, og sier følgende i en uttalelse til Fashionista: «Vi kommenterer som regel ikke pågående juridiske spørsmål. Moschino overholder både arbeidslover og verdier, og respekterer alle kunder uavhengig av deres rase eller bakgrunn».

Hovedbilde: Backstage fra Moschino under Milan Fashion Week SS19. Foto: Getty Images.

Les også: Nå tar det amerikanske motemerket en helt ny retning

Siste saker

Mest lest nå
Les mer